30 Temmuz 2017 Pazar

Tercihim Ndiaye olur da, Fellaini'ye kim "çöp" diyebilir


Fernando'yu transfer ettik, 8 numarayı düşünüyoruz. 8 numara transferinin düşünülüyor olmasını 1. ağızdan duymak güzel oldu ayrıca. Badou Ndiaye ismini konuşuyoruz birkaç gündür, zor bir transfer ama ilk hedef o. Osmanlıspor'dan transfer yapmak zor, daha doğrusu Galatasaray'ın transfer yapması daha da zor. Bülent Uygun'u dinliyoruz günlerdir, Fenerbahçe bu transferi istiyor olsa açıklamalar sizce ne yönde olurdu?

Gerçekleşir mi bilmiyorum, bekleyeceğiz. İlk hedef kendisi olmasına rağmen şartları daha fazla zorlamayız gibi, bu hamle için limitleri aştık. Şu tabloda da Dünyanın en iyisi bile olsa almayalım dahi diyebilirim, süreç güzel ilerlemiyor. Sevdiğim, istediğim bir futbolcu, Galatasaray'ın da aradığı profil bu tarzda bir 8 numara. Ndiaye mi olur, başkası mı bilmem ama bu tarzdan şaşmamak lazım.

Şaşmamak lazım söyleminin altını bu noktada çizmeli, alternatifin Fellaini olması enteresan. Çok farklı futbolcular, tarz olarak birbirlerinden o kadar ayrılar ki. Badou Ndiaye daha tempolu, oyunun iki yönünü oynayacak, gidip gelecek, hareketli bir isim. Fellaini ise daha temposuz, ağır ama daha sert, fiziksel özellikli, tecrübeli ve pis işleri de seven bir isim. Fellaini ve Ndiaye'yi kıyaslamak imkansız, en azından kariyerleri itibariyle.

Geçenlerde de yazmıştım, malum "çöp" algısı üzerine. Yerliden örnek verdim ama yabancıya da bakış açısı farksız, bazı futbolcular hakkında fikir sahibi olmadan "çöp" demek o kadar kolay ki. Manchester United taraftarının Fellaini için bakış açısından kaynaklı bu yorum yapılıyor. Herhangi bir saha içi vurgusu yapılmadan, sadece bu bakış açısıyla. Ön yargı yani, bundan kurtulmadan mutlu olmak imkansız.

Benim de tercihim Badou Ndiaye olur, çünkü ihtiyaç duyduğumuz profil o. Fernando'yu aldıktan sonra Fellaini doğru isim değil gibi geliyor. Ben böyle düşünüyorum, bunu söyleyene de saygım var. Ortaya herhangi bir veri koymayıp, "çöp" algısı yaratana ise yok. Geçtiğimiz sezon 47 maçı var Fellaini'nin, Avrupa Ligi finalinde ilk 11 oynadı. Yıllardır Manchester United'da ve büyük bir kariyer. Gerek Milli Takım, gerekse Premier Lig anlamında.

Galatasaray'da da oynar yani, farkını da ortaya koyar. Türkiye Ligi o kadar tempolu bir lig değil, Fernando ile birlikte doğru ikili olmayacaklarını ben de kabul ediyorum ama ortada Josef / Topal durumu yok. Topu hücuma taşımak noktasında orta saha sorun yaşayabilir, bunu da çözecek olan ön taraf ve kanatlar. Selçuk İnan / Tolga Ciğerci ikilisinin oynadığı bir hattan bahsediyoruz, Fernando / Fellaini'nin farkı bu kıyasta çok büyük.

Fernando'nun savunma aksiyonu güçlü, Fellaini'nin de bu noktada artısı çok. Büyük bir fiziksel üstünlük ayrıca, gerek havadan toplamak, gerekse süpürmek noktasında. Fellaini'nin hava hakimiyeti kusursuz, savunmada o meşhur sorunu çözeceği gibi hücumda da onun üzerine duran top setleri kurulur. Ayrıca 10 numara özelliği de vardır, Everton günlerinde hücuma daha yakın oynardı. Ön alanı karıştırır, rakip ceza sahasına girer, şut atar, iyi bitiricidir. 

Stoper almadan savunma sorununu çözmek bir noktada bu ikili. Yine de yazıyorum, kafamdaki ideal ikili değil ama çöp demenin de mantığı yok. Bunu yazan ne düşünüyor bilemem, akıl tutulması. Gelmesi durumunda katkı vereceğine de inanıyorum, karıştıran bir isme Melo'dan bu yana muhtacız. Gerekiyor bu tarz isimler..

8 yorum:

  1. Fellaini ismi 2 ihtimalle gundemde bence.İlki pazarlikta oldugu futbolcular icin kuluplerinin fiyat kirmasini saglamak.Bu noktada B.Uygunun tok satici esnaf kılıgında konusmasi yakisiksiz.Bu mantalitede bir td ile Osmanli kumede kalmaya oynar bu sene.İkinci ihtimalde ise Tudor daha cok kanattan hucum etmeye karar vermis olabilir.Oyun agirligi ortadan kanatlara kaydigi zaman Fellaini bilindik ozellikleriyle hucumda daha yarar saglar diye dusunmus olabilir.Sag kanat tamam.Sol tarafta ayni dengede olursa mantiksiz sayilmaz bence.Cenk Ergun suprizleri soldan yapabilir.Karakullukcu Ribery isminden bahsediyordu.Son söz: Fellainiye çöp diyenlere fazla takilmayin efenim, birakiniz kendi copluklerinde yasasinlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ettim yorumun için :) Fiyat kırma noktasında yine hak veriyorum, belki de yemdi. Mourinho'nun açıklamaları da bunu gösterir gibiydi.

      Sil
  2. Fellaini'ye burun kıvıranlara anlam veremiyorum. İngiltere'de 310 maça çıkmış birinden bahsediyoruz. Premier Lig'te tecrübelenmiş bir oyuncunun ligimizde tutmama ihtimali çok düşük. Herkes bu transferimiz iyi diyerek bir isim ortaya atıyor. O zaman ben de diyorum ki Fellaini gelirse en iyi transferimiz olur.

    Fellaini'nin oyun anlayışı yazıda anlatılmış. Disiplinsizliği konusuna gelirsek. Arda'yı bilerek sakatladığından beri disiplinsiz olarak biliriz. Öncesinde de Everton'da sık sık kavgalara karışırdı. Belki de bazılarının istememe sebebi de budur. Şahsen geldiğinde Melo etkisi bekliyorum. Sahada varını yoğunu koyan, disiplinsiz bir profil. Çok ceza alır ama çok da iş yapar. Tam da bizim taraftarın seveceği profil.

    Dipnot: Bu arada şu ardayı sakatlama olayı aklıma geldi. Sözlük, forumlara bakayım dedim o zaman ne konuşulmuş. Adamın bonus kafasına laf etmeyen kalmamış :D sigara söndüren, tıraş eden :D biri de kafasına kolonya boşaltacaksın oh ferahladım diyince de çakacaksın kibriti yazmış :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manchester United taraftarının yazdıklarına bakılarak yorum yapılıyor ama orası Premier Lig, burası Türkiye ki Mourinho zaten gerekeni açıkladı.

      Sil
  3. Aslında doğru profil Fernando/Fellaini değilde Fellaini/Ndiaye olmalı. Sanki Fellaini/Ndiaye daha yaratıcı ve daha ilerici bir orta saha ikilisi gibi duruyo Fernando/Fellaini ikilisi biraz daha defansif ve Kreatif yönü az
    Tabi bu Osmanlı yönetimi bize Ndiaye yi nasıl verir o ayrı
    Fernando ve Fellaini yaşları itibari ile son transferlerini yapacak oysa Ndiaye için son transfer olmayacak (tabi yıllık ücreti abartı olursa o ayrı) yaşı 27 daha..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna ben de hak veriyorum, bence de ya Fernando ya Fellaini demek lazımdı.

      Sil
  4. Çöp değil tabi ancak Felliani transferi oldukça maliyetli bir transfer olur.temposuz olacakları için mecburen 4-2-3-1 oynarız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir