20 Temmuz 2017 Perşembe

Volkan Şen & Galatasaray, sıcak olmadığım doğru


Yerli transferi noktasında hamle yapılması şart ama Volkan Şen'e sıcak olmadığım doğru. Volkan Şen çok tuttuğum bir isim değil, bunun da nedenleri var. Sık sakatlanması, karakteri gibi. En önemlisi de o pozisyonda çok yetenekli gençlerin olması. Yunus Akgün, Recep Gül ya da Atalay Babacan gibi. U17 ile övünüyoruz ama bu çocukların önünü kapatmak için de elimizden geleni yapıyoruz. 

Yasin Öztekin'in bitmek bilmeyen bir sözleşme durumu var, Sinan Gümüş'ün ise ayrılmak istediğini herkes biliyor. Buna karşılık mı düşünülüyor bu hamle bilmiyorum. Farklı tarzlar ama olaya şöyle bakıyorum, Yasin Öztekin'i eleştirdiğimiz dönemlerde dahi 10 golü zorlarken görüyoruz. Sinan Gümüş farklı bir isim, onu kıyasa dahil etmiyorum. Volkan Şen'in gol sorunu var yalnız, tarzlar farklı ve bu da etken ama Volkan Şen gol anlamında zorlanıyor.

Volkan Şen daha bir patlayıcı özelliği olan, hızlı ve seri çalım atabilen isim. Oyun içinde yükseldiği ama istikrarını kaybettiği dönemler de çok. Sorunlu bir karakter ayrıca, Aykut Kocaman göreve geldiğinin ilk günü istemedi onu. Tüm bu şartlar altında Volkan Şen gerekli mi bilmiyorum, saydığım gençlerin de önünü kapatmamak noktasında. 30 yaşına geldi, yıllık 1.5 milyon avro civarı bir rakam deniliyor derken çok konuşulur bu transfer.

Olay ancak şöyle mantığa oturur. Yerli ihtiyacı var, o kesin. Volkan Şen'in bonservisinin elinde olması da onu biraz daha değerli kılıyor. Galatasaray'la adı geçen isimler bir hayli iddialı ve maliyeti olan futbolcular. Feghouli diyoruz sağ kanada, maliyeti olacak elbette. Daha bunun orta sahası var ve bazı pozisyonlarda maliyet kısılabilir. Sol kanada isim düşünürken maliyeti düşünmek durumunda kalıyorsunuz, haliyle acaba Volkan Şen mi sorusu soruluyor. Sol bek için geçen gün yaptığımız hamle de bu mantıkla geldi belki, bilemiyorum.

Garry Rodrigues'i son 30 dakikalar için düşündüğümü yazmıştım, patlayıcı özelliği noktasında. Volkan Şen de benim için böyle, patlayıcı özeliği bu noktada değerli olabilir. Belki ikisi birbirinin alternatifi olur. Volkan Şen de içe kat etmeyi seviyor ama daha bir kanat oyuncusu, mevcut isimler ise kanat forvet gibi. Ama o pozisyonda düşünülebilecek gençler var, şans versek onlara? Onların da patlayıcı özelliği var, önleri de açık. Yerli gerekli ama bunu atlamamak lazım, yapılacak hamleler noktasında.

Tahminimi yazayım, bence bu transferi gerçekleştirecekler. Turu geçmemiz ve bahsi geçen isimlerin de gelmesi halinde arada yedirilir bu hamle, kimse anlamaz bile. Yalnız bu adım mevcut isimlerden birinin vedası anlamı da taşır, o da Sinan Gümüş gibi. Feghouli / Volkan Şen birbirinin alternatifi değil yalnız, öyle bir durum oluşmasın..

7 yorum:

  1. Sneijder i gönderip onun yerine Volkan Şen i alıp yıldız ihtiyacımızı kapatırız. Hamza hoca dönemi mi dönüyor ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alakası yok. Gelen 4 isme bakar mısın, kıyas doğru mu sence :)

      Sil
  2. bizde lider yok hocam.yani kulübü toparlayacak.başkanın lider olmaması sorun olmayabilir bazı durumlarda.eğer teknik adamın sazı eline alırsa dursunun iş bilmezliği sıkıntı yaratmaz.ama bizde hem başkan hem teknik adam lider değil hocam.

    bu ortamlarda arıza oyuncular daha da azar ve sapıtır.kontrol edemezsin.onunçün volkan şeni idare edecek bir şenol güneş olmadığı için volkan şenden uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde de yok, dediğinde çok haklısın ama saha içinde öyle gamsız isimlerimiz var ki Volkan Şen hepsinden fazla sahiplenir gibime geliyor.

      Sil
  3. hele bide elimizde an itibariyle tudor varken hiç olmaz.ha yarın tudor kovulur lucescu gelir o zaman volkan şen bir alternatif olarak düşünülebilir transferde.luce yönetebilir.

    zaten olayın teknik kısmında volkan şen benim beğendiğim bir oyuncudur.ama kafası arıza.daha yeni avrupa ligi maçında hakeme ne yaptığını gördük.

    YanıtlaSil
  4. Sneijder olsa da elenirdik. Son 14 senede 2005-2006 geretsli sezon ve 2011-2013 terimli toplam 3 sezonu çıkar 11 sezon takım olarak sistemsiz istikrarsız; oyuncuların ve yöneticilerin çiftlik gibi hareket ettiği dönemler oldu kabaca.

    Misal Feldkamp dönemi avrupa ligi gruplarında Ostersunds maçları gibi oynadığımız bir dolu maç vardı Leverkusen top oynadı rezil olduk. 2.lig takımları dahil derli toplu oynayan her takıma ya yenildik ya da zar zor yendik ümraniye ve tuzla maçları vs

    Mustafa Denizli döneminde oynanan futbol bugunkü oynanan futboldan farklı mıydı burak? Mustafa Denizli gibi aslen tembel ayrıntılarla ilgilenmeyen bir hoca kahvaltı menüsüne kadar dikkat etmeye çalıştı ne yaptıysa takım tınmadı bile. Yani hoca ne yapsa takım tepki bile vermedi.

    Yaşananların hiçbiri yeni değil yaşın benden küçük burak 80lerde 90ların başında fenerbahçe böyleydi şimdi biz böyleyiz.

    Bu sezon ve Tudor özelinde 3 hazırlık maçında normal organize gol atamamıştık. Bugun attığımız golde organize atak golü değil. Elemeyi beklemiyordum zaten. Dediğim gibi takım derli toplu oynamıyordu üstüne zor kura çektik. Malta takımı azerbaycan takımı çıksaydı zorlanarak elerdik Ostersunds organize ve güçlü geldi bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun zaten teknik direktör değil, yönetememek gibi bir sorun var, çok daha derinlerde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir