18 Temmuz 2017 Salı

Yönetim, Tudor, Sneijder, o bu şu. Kişiler, olaylar ayrı, Galatasaray apayrı


Östersunds karşısında sinerjiye ihtiyaç duyuyoruz, maalesef ki durum böyle. Acı bir durum ama olan oldu, ayağa kalkmak durumundayız. Yönetim, Tudor, Sneijder, o bu şu. Kişiler, olaylar ayrı, Galatasaray apayrı. Perşembe günü kişiler için değil, Galatasaray için statta olmak lazım. Bu maçı taraftar kazanır, kazanmalıdır. Mesaj tribünde verilir ve imkanı olan herkes bu maçta yerini almalıdır.

Galatasaray'ın olmazsa olmazı Avrupa'dır, en azından benim için öyle. Başka Galatasaray yok, Galatasaray'a küsülmez ve inanmaya ihtiyacımız var. Ben de yaşanan süreçten kaynaklı mutlu değilim, 20 Temmuz itibariyle sezonun tüm kaderini belirleyecek olan maça çıkmak mutlu etmiyor. Olan oldu işte, yapacak bir şey yok. Bu maçı taraftar kazanacaktır ve Avrupa'da yolumuza devam etmek zorundayız.

Östersunds ile oynanan ilk maç bence bir iş kazası değildi ama öyle görmek istiyorum. Eleştirilerim sabit, Tudor başta olmak üzere herkes uyudu. Sinan Gümüş'ün merkezinde oynadığı bir 4-2-3-1 hataydı, mevcut orta sahanın bu seviyede dahi yetmediğini gördük, suni çim, kararmayan hava ya da başka şeyler derken sorunlar üst üste de gelmiş olabilir. Rakip sezonun ortasına geldi, biz ilk resmi maça çıktık ama mazeret değil işte, çıkıp kazanmak gerekiyordu. En kötü ihtimalle kaybetmemek.

Bu seviyede 2-0'dan dönmek zor olmamalı. Önce tribünler mesajı verecek, sonra futbolcular o isyanı gösterecek. Kaliteyi konuşmuyorum bile, rakibin de bu şartlarda zorlanacağına inanıyorum. Belhanda'nın oynayacak olması da önemli ayrıca, bu hücumda biraz daha organize olmak, akıl kazanmak anlamını beraberinde getirir. Tudor da rakibi görmüş, tanımış oldu. Taktik esneklik diyoruz ya, işte tam zamanı.


Sakinlik önemli ama bunun açılımı panik olmamak. Tromso rövanşını hatırlarsınız, 1-0 kaybettiğimiz maçın ardından bir kontrol aşkı vardı. Gerets o sezon Volkan Arslan / Saidou ikilisini hiç bir arada oynatmadı, Tromso karşısına ise bu ikiliyle çıktı. Sakin olmak bu değil, baskı önemli, özellikle ilk 30 dakikada yapacaklarımız. 

Hücum kadrosunu konuşmak lazım. Belhanda'nın 11'e girmesi, Gomis / Eren Derdiyok ikilisini aynı anda sahada görmek ve en önemlisi Garry Rodrigues'i sol beke çekmek. Orta sahada çok fazla tercih yapamıyoruz, Donk var yedek, o pozisyonda bazı isimler mecburiyetten ama hücum veya bek noktasında bazı değişimler mümkün. Formasyon da değişebilir, 4-2-3-1 gibi bir zorunluluk yok, bunu Tudor düşünecek.

Gol yesek bile dağılmamalıyız. Zamanında yine bir Avrupa Ligi ön elemesinde HJK Helsinki kendi sahasında 2-0 yenmişti Schalke 04'ü. Rövanşında ise maç bir ara 1-1'e geldi, maçı Schalke 04 6-1 kazandı. 90 dakika vazgeçmemek gerekiyor, kalite anlamında çok daha yukarıdayız. Telafisi olmayan bir maç, yeni sezonun tüm kaderini tayin edecek. Dediğim gibi, taraftara çok iş düşecek, bu maçı kazandıracak olan onlar..

4 yorum:

  1. Galatasaray rakipler istemediği sürece (bursa akhisar gibi) hiçbir takıma 6 tane atamaz ve bu yeni değil... Mazeretlerimiz var (suni çim gündüz maçı soğuk hava) ama hiçbiri çok önemli sebep değil... Yazdıklarına inanmak istiyorsun ancak Galatasaray camiasında öyle bir hava yok...

    Bu işi yapsa yapsa yine taraftar yapacak stadı full dolduracak takımı ateşleyecek bu yaz gününde herkes tatildeyken... yoksa takımdan pek ümidi yok... İnşallah turu geçeriz adamları yiyip içirsek en kötü oyuncularına 3m euro bonservis teklif etsek belki verirler maçı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim amacım sinerji yaratmak, elimden geleni yaparım..

      Sil
  2. kalite olarak çok fazla ileride olduğumuzu hiç sanmıyorum.sadece çok maaş veriyoruz o kadar.sema nın yasinden eksisi yok bence.selçuk zaten kariyeri boyunca vasat orta saha idi.onun defolarını başka oyuncular kapadı.

    kalite olarak gomis ve belhanda var takımda.gomis te son maçta gelen topları dağlara taşlara vurdu.klas ayaklar az var hafız.misal yusuf yazıcı kalitedir.ve öster de böyle oyuncu yok.ama selçuk inan benzeri oyuncular var.yada tolga benzeri.

    açıkcası bizimde kalitesiz olduğumuz için turdan ümidim yok.ha çok koşar bu kez takım o ayrı.ama bu takımın pozisyon üretmesi zor.kalite klas olmadığı için sorumluluk alanda yok doğal olarak.adamın topla ilişkisi kötü olduğu için dripling yapamadığı için sağa sola basit pas veriyor.

    spikerde aslında bu kaynak israfını maddi manevi taraftardan gizlemek için birçok bahane uydurdu maçta.yok kaliteyi sahaya yansıtamıyor diye.öster maçı kabak gibi ortaya çıkardı ki takımda 100 bin avro alacak oyuncular 2 -3 milyon avro alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en azından bireysel kalitemizin çok daha yukarıda olduğunu düşünüyorum, taktik noktasında olmayabilir, ya da fizik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir