14 Ağustos 2017 Pazartesi

Feghouli sayesinde Keita'yı bol bol hatırlayacağız


Son yıllarda en büyük keyif aldığımız kanatlardan biri Keita'ydı, hatta kimine göre ilki. Sadece 1 sezon izleyebildik ama çok büyük keyif almıştık, çünkü görsel kaliteydi. Sağ kanadı domine etmesi bir yana, kreatif etkisi büyüktü, topla yaptıkları, özellikle çalım noktasında. 

Lig sonunda istatistikleri de hiç fena değildi ama "sorunlu futbolcu" damgasını yedi bir kere. Fenerbahçe deplasmanı yediği kırmızı kartla başladı bu süreç, Dünya Kupası'yla bitti. Durum böyle olunca da gelen ilk iyi teklife satıldı ve Katar yolunu tuttu, üstelik geldiği fiyata. Peki biz yerini kiminle doldurduk, Juan Pablo Pino.

O da bir handikap, Pino altında kaldı haliyle. Sonra Fatih Terim geldi, o süreçte Keita'nın geri dönme ihtimali de vardı, olmadı. Oynadığımız sistemler Keita'yı aratmadı belki, bu başka konu. Böyle keyifli bir kanadı izleyemedik, ta ki Bruma'nın şu sezon sezonuna kadar. Yine de kıyas değil, Keita çok daha başkaydı.


Feghouli geldikten sonra bu kıyas yine yapılacak, hangisi daha iyiydi üzerinden. Sahada görmek lazım, gerçek anlamda yorum böyle yapılabilir. İsim anlamında konuşabiliriz şu an, kariyerlerine bakarak ve Feghouli daha ön plana çıkar. Tarzları benzer, ikisi de kreatif isim, oynadıkları oyun, yapacakları bazı hareketler büyük keyif verir ama önemli farkları var.

Feghouli biraz daha 10 numara özellikli mesela ya da sağ tarafta savunma yardımı gibi artıları olacak. Oyun düzenine daha yatkın diyelim. Onun da sorunları var kendi çapında, bu noktada Keita'ya benzeyebilir. Keita'nın oyun tarzı ise biraz daha kopuktu, düzenden öte kendi oyununa yönelik. Verdiği keyif büyüktü tabii, Atletico Madrid maçlarında forvet kullanmıştık, böyle bir farklı oyunu da vardı. Fizik özelliği bu anlamda Feghouli'ye göre farklıydı, biri 10 numara, diğeri forvet özellikli diyebiliriz işte.

Feghouli sayesinde Keita'yı bol bol hatırlayacağız. Bu sezonun en önemli hamlelerinden biri olacağı kesin, beklenti büyük. Böyle bir kanat hasreti de isteği de var, hele ki Bruma sonrası. Bir de işin Mariano boyutu var ki, heyecanlıyım bu sağ kanat için.

6 yorum:

  1. Gomis Belhanda dahil en iyi transferimiz bence Feghouli sonrasında Fernando... oyun zekası ve takım oyununa yatkınlığı katkısı önemli olacak.

    1.Feghouli
    2.Fernando
    3.Ndiaye
    4.Maicon
    5.Gomis-Mariano-Belhanda

    YanıtlaSil
  2. Benim feghouli konusunda tek endişem bizim ligimiz için biraz narin gibime geliyor sık sık sakatlanabilir umarım yanılırım da keyifle izleriz

    YanıtlaSil
  3. abi bunu paylaşmıstin zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yazıları yeniden paylaşıyorum zaten, konu yeniden gündem olunca. İlk değil ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir