11 Ağustos 2017 Cuma

Fernando / Badou / Belhanda üçlüsünün bozulmaması şu an için isteğim


Sol açık transferi yapılmaması kaynaklı bir korkum vardı. Badou Ndiaye'yi 10 numaraya çekip, Belhanda'yı sola atmak gibi. Bu da Fernando / Selçuk İnan orta sahası demek ve Fernando / Badou Ndiaye ikilisini bozmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim. Tempo dedik, ısrarla altını çizdik ve bu orta saha değişimini sağladık ama özellikle sol kanat hamlesi gelmediği sürece böyle bir tehlike var.

Fernando ve Badou Ndiaye gibi tempolu isimlerin arasında Selçuk İnan'ı taşımak kısmen mümkün olmasına rağmen niye birini saha içinde taşıma gerekliliği duyuyoruz? Ya da taşınması gereken isim Selçuk İnan mı olur yoksa hücumda daha özel bir isim mi? Ayrıca bu düzende Belhanda'yı sola atmak size ne ölçüde bir artı sağlar?

Belhanda'nın hücumda bu joker havası artı. Sol kanat olarak düşünmeyin, 2. forvet ya da 8 numara gibi de kullanılabilir. 10 numarada oynatılması daha sağlıklı sadece ya da düzgün işleyen bir kurgunuz olur ve Belhanda'yı farklı pozisyonlarda daha rahat denersiniz. Şu aşamada böyle bir kurgu yok ve Fernando / Badou / Belhanda üçlüsünün yaratabileceği artı üzerinden hayal kuruyoruz. Kanat transferi gelmedi çünkü, hala Feghouli bekleyenlerdeniz.

Kanat hamlesi bir an önce gelmeli, bu 4-2-3-1'in çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Selçuk İnan'ın sakatlığı var, Kayserispor maçında oynayıp oynamayacağı belli değil. Gerçi şu an öyle bir durum var ki bu maçta kanatların Yasin Öztekin / Sinan Gümüş olma ihtimali de yüksek. Keşke gençleri görebilsek ve formayı hak eden giyse. En azından Kayserispor maçında görmek istediğim tek şey var, o da Fernando / Badou / Belhanda üçlüsünün bozulmaması.

4-1-4-1'i de konuşmak lazım, Tudor'un son zamanlarda bu düzen üzerinde durduğu söyleniyor. Badou Ndiaye ve Fernando gibi hamleler böyle bir olanağı size getirmiş olduk. 4-2-3-1 ve Badou Ndiaye'nin 8 numara oynaması üzerinden olumsuz konuşulacak bir ihtimal vardı sadece. O da pas istasyonu olamayacağı üzerineydi ki olamaz. 4-1-4-1'de iş değişiyor, Belhanda ve Badou Ndiaye gibi iki 10 numarayla bu istasyonu sağlarsınız ve önde basan bir takıma dönüşürsünüz.

Badou Ndiaye'nin dikine oyunu kıymetli, ayrıca iki yönlü orta saha. Osmanlıspor'da daha çok 10 numara pozisyonunda oynadı ve artılarını izledik. Belhanda da hareketli, Badou Ndiaye 10 numarayı doldurduğunda o da 8 gibi oynar ve pas istasyonu olur. Fernando ise orta sahayı tek başına süpürebilecek kalitede. Bu açıdan 4-1-4-1'i oynayabileceğimizi ve 4-2-3-1'e oranla daha büyük verim alacağımızı düşünüyorum..

10 yorum:

  1. Selçuk'u oynatmak için zaten eksiği bulunan dizilişi daha da zorlamanın anlamı yok sana katılıyorum. Lakin Ndiaye Fernando Belhanda hatta Feghouli gelse bile ister 4-1-4-1 ister farklı bir diziliş olsun şöyle bir handikap var. Gomis dışında 11 de skorer gole yakın gol sezgisi son vuruş becerisi olan oyuncu (biraz Ndiaye dışında) yok. Bu da oyunu skora yansıtmakta, rakibi tehdit etmekte zayıf kalabiliriz demek. Sasa İliç Kewell fbnin aldığı Guliano bjkli Babel Talisca hatta Lens gibi gol tehditi olan açıklar ya da forvet arkamız yok. Millet tek santrfor oynuyor ama gol atabilecek 1-2 oyuncusu daha oluyor arkada.

    Dream Team kurmak bile gol konusunda bütün yük tek oyuncunun sırtında (Gomis) olacak onu da markaja aldılar mı ceza kesecek oyuncumuz yok maalesef ne Belhanda ne Feghouli ne Arda gole yatkın değil.

    Ne düşünüyorsun Burak bu konuda çözüm ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sola biraz daha gole yatkın bir isim düşünülebilir bu durumda ama futbolcular bu ligin şartlarında değişim de yaşayabilir. Bruma'nın gol sayısı gibi, kim bekliyordu. Belhanda'nın tabela konusunda iddialı olacağını düşünüyorum mesela, Feghouli de bunu yapabilir.

      Sil
  2. Sıfırdan takım kuracağız madem forvet arkası Belhanda'yı tercih edeceksek kanatlara Feghouli Arda yerine hiç olmazsa bir kanadı Lens Sow Kewell vb. skorer kanat forvet gibi planlasaydık keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala düşünülebilir, sol taraf boş. Sow bence kanat / forvet değil, oynatılıyor ama verimi düşüyor. Lens de çizgi oyuncusu, Keita da tabela konusunda hiç iddialı olmadı ama bu ligde attı. Feghouli de atabilir, Belhanda da. Görmek lazım.

      Sil
  3. Sol açık a yasin oztekini yazmak su durumda en iyisi gibi duruyor. Yasin e güvenirsek eğer iyi bir yasin skor anlamında da guzel etki eder takıma. Takımın geri kalanina baltigimizda gomis den baska golü dusunen oyuncumuz yok gibi... Biraz belhanda var sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcutlar içinde o oynar zaten ama orası transfer istiyor.

      Sil
  4. bütün görüşlere saygıyla. yönetim bakımından eskiyiz. bu sezonun konuşulması gereken tek şeyi, değişim. Yenilenme değil ama... Kervan yolda düzülecek yine. Tam Türk işi. Dur bakalım ne olacak? Aslında yönetim ne yaptığını tam olarak bilmiyor. Çok eminler kendilerinden. Ancak komik görünüyorlar bakınca. Vizyon koymak başka bir iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir konu bu, başka yazıda mutlaka konuşalım :)

      Sil
  5. Ben biraz daha fantastik takilip sol bek Strinic sol acik Asamoah diyecegim.Fena sayilmayacak bir sol kanat olur.Bizim lige yeter.Sag sol dengeli olur.Skor katkisinda Gomis yalniz kalmaz bence.Sadece Gomis e alternatif bulmak lazim lig uzun ve maalesef cok sert hele de hedef oyuncular icin.Pozisyon kovalamayi seven Belhanda gol sayisiyla one cikabilir.Kanatlar saglam olursa araya girip yazacak oyuncular da var elimizde.Kanatlar dengeli saglam olup kolay gol yemedikten sonra gerisi gelir bizim ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o olmaz, Asamoah'ı birçok pozisyonda kullanırız ama sol açık ben düşünmem. Forvet arkası dahi yazarım, sol açık hali ise Roberto Carlos'un önündeki Andre Santos'dan kötü olur. Arkasında Strinic olacak çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir