17 Ağustos 2017 Perşembe

Kafaları karıştırmak lazım, piyasayı biraz daha yükseltmek


Vida'nın Beşiktaş'a gideceğini düşünüyorum, süreç bunu gösteriyor. Uzun zamandır takip ediyorlar ve bu transfer için şartları zorladılar. Akıllı da hareket ediyorlar, futbolcunun sözleşmesi 6 ay sonra bitecek ve bonservis ödeme niyetinde değiller. Dinamo Kiev ise ne kazansam diye zorluyor ama daha fazla dayanamazlar.

Galatasaray için ise daha önce de konuştuk, o dönem bonservisi aşamadık. Bu yaz döneminde ise hiç gündeme geldiğini, konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Daha önce hareket etmek lazımdı, geç kalındı. Bu saatten sonra hamle yapmak zor, Kiev'i ikna etsen Vida'yı ikna edemeyebilirsin. Şampiyonlar Ligi bir yana, Beşiktaş'un uzun zamandır olan ilgisi diğer yana.

Yine de kafaları karıştırmak lazım, piyasayı biraz daha yükseltmek. Transferi yapamasak bile gündem oluşturmak doğru hareket. Beşiktaş'ın vereceği rakamı biraz daha yükseltmek gibi, piyasa biraz karışsın. Tudor hünerini göstersin diyeceğim ama o konuda geç kaldığımızı düşünüyorum. Piyasa yükselsin ama anormal bir rakamla da elde kalmasın.

Vida ne yapardı dersek, lider oyuncu. Çok önemli yerlere koyamam ama tam bu ligin stoperi değil mi. Hızı en büyük avantajı belki de, tecrübesi yüksek, hem savunma hem takım liderliği yapabilecek, sağ bek gibi de kullanabileceğiniz bir isim. Beşiktaş için Pepe adına, bizim için ise Maicon adına ideal partner. Maicon'un yanına hızlı stoper arıyoruz, eğer bir sol stoper alamayacaksak. Vida o işi görürdü, süpürürdü arkayı.

Galatasaray belli ki bir stoper alacak, kim olacak sorusuna cevabım yok. Bu noktada Denayer her zaman ihtimal ama sürpriz bir isim de olabilir. Sol stoper tercihimdir, olmuyorsa hızlı ve atletik bir isme de hayır diyemem. Denayer o hız ve atletizm sorununa cevap olabilirdi. Vida fırsat hamlesiydi, şu aşamada da Vida gibi bir fırsatı düşürmek zor..

2 yorum:

  1. Vida stoper olarak Denayer'den daha iyi bana göre. Beşiktaş şimdi Denayer'den daha az bir miktara Vida'nın bonservisini alırsa (ki mümkün Vida'nın şartları ve M.City'nin Denayer için kapıyı 8 den açamsı nedeniyle) yine transferde yanlış karar vermiş olacağız.

    Denayer'in artısı birden çok mevkide oynaması ve genç oluşu. Ama Maicon'un yanına adam arıyorsam iki hızlı stoper arasından tercihim Vida olur.

    Ama sağ bek yedeği için Denayer Vida'nın önünde yer alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından tecrübesiyle ve sertliğiyle daha önde tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir