23 Ağustos 2017 Çarşamba

Kieran Gibbs & Galatasaray, ben hala Asamoah'ı bekliyorum


Asamoah Galatasaray'da demiştim, hala bekliyorum. O gün için gelen haber ve gelişen süreç bunu yazdırdı, hala da arkasındayım. Asamoah'la alakalı bazı haberler okuduk bugün, birbiriyle çelişkili. İşin özü Asamoah konusunu transfer döneminin sonuna kadar konuşacak gibiyiz.

Juventus'un Laxalt'ı alıp Atalanta'ya kiralaması ve Spinazzola'yı geri alacağı yazıldı. Böylelikle de Asamoah'ın Galatasaray'a transferinin önü açılacaktı. Sonrasında Spinazzola'nın bırakılmayacağı yönünde bazı açıklamalar okuduk, karışık bir süreç yani. 

Ben hala Asamoah olacak diye düşünüyorum, Gibbs ismi belki de Juventus'a "alternatifimiz var, Asamoah olmazsa olmaz değil" mesajıdır. İkisi de sol bek ama farklı adamlar, birbirlerinin gerçek anlamda alternatifi olmamalılar. Hatta keşke imkan olsa da ikisini birden alsak diyeceğimiz isimler. Gibbs iyi bir sol bek, Asamoah'ı ise birkaç pozisyonda kullanabiliyorsunuz.

Hemen bir hayal belirdi, Tolga Ciğerci'nin sol önde verdiği katkıyı düşününce. Geçen de yazdım, orada Asamoah oynasa hem sol tarafı daha iyi kullanır, hem Tolga Ciğerci gibi orta saha özelliğini konuşturur, hem de onun bitiremediğini bitirir. Hatta çoğu maçta Linnes / Asamoah izleyebiliriz demiştim, Linnes'in yerine Gibbs'i düşünsenize.

En azından şu aşamada böyle olmayacak tabii, belki gelecek sezon farklı bir plan belirir. Anladığımız şu, Gibbs'i Asamoah'ın alternatifi olarak düşünüyorlar. Farklı isimler, Asamoah bir joker ama Gibbs'i kullanabileceğiniz yer sol bek. Gibbs mi Clichy mi demek mümkün, birbirlerine benzeyen isimler onlar. Bu kıyasta da Gibbs'i bir adım öne çıkarırım, hem yaşının 27 olması, hem de daha dengeli olması anlamında.

İngiliz isimlerin Türkiye'ye uyumu geçmiş yıllarda pek görülmemiş bir şey tabii, bunu da atlamamak lazım. Gibbs iyi bir hücum beki, hızlı ve atletik bir oyuncu. Dengeli de bir sol bek ayrıca, sıkıntısı arada yaptığı seçim hataları, hücum derken arkasını boş bırakması. Önünde oynayacak isim önemli tabii, onu dengeleyecek isim. Tolga Ciğerci'li düzen devam etse bu sorun olmaz, Linnes'i dahi yükselten bir düzen var. 

Sözleşmesinin sezon sonunda bitiyor olması avantaj ama İngiltere'den talipleri çıkar. Bu tarz İngilizler 2 katı değer kazanabilir orada. Gibbs'le anlaşabilirsiniz ama bonservis için iddialı rakamlar konuşulur, Asamoah için konuşulan rakamlardan daha fazlası. Tercihim ise Asamoah, onu bekliyorum. İyi bir şey var, Asamoah olmazsa üzerinden seviyenin düşürülmemiş olması..

13 yorum:

  1. Asamoah alternatifi Striniç gibi bir kurguyla bizi çıldırtmışlardı basın yoluyla :) son cümleniz en önemli husus. Belki birbirlerine doğru alternatif değiller ama seviye bakımından evet. Düşürme yok. 2. Alternatif ile 1. Arasında dağlar yok. Ki bu pek sık olan birşey değil. Cidden bir futbol aklına mı sahip olduk biz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyeyi yüksek tutmak lazım, Strinic gibi isimlerle tüm ahenk bozulur :)

      Sil
  2. Oldu bu iş fellaini hikayesi gibi değil mi:) premier rüzgarı sonrası BADU, şimdi de namı diğer ASA ins.
    Cuma ne zaman gelirsin gece gece canım Galatasaray çekti:)

    YanıtlaSil
  3. Asamoah tolga'nın yerine daha iyi olur. Gibbs ancak Linnes yerine olur. haftalık 60 bin pound kazanıyor yüksek yani. Bıonservisi ucuz olur son senesi ve sakatlık riskli bir oyuncu.

    Asamoah + gibbs mantıklı. Arsenal Gibbs'i pek düşünmüyor.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da böyle maliyete giremiyosun işte. Asamoah'a 7-8 bonservis vereceksin, Gibbs'e de verebilecek misin.

      Sil
    2. Eboue 28 yaşında 3.5 m euroya gelmişti Podolski 30 yaşında 2.5m euroya geldi Arsenalden. Arsenal kadroda düşünmediği yaşlı oyuncularda bonservis konusunda çok sıkıntı çıkarmıyor gibi.
      Gibbs 28 yaşında (89lu) ve sakatlık sorunu nedeniyle son 2 yıldır süresi iyice azaldı. Burda bonservisini yükseltebilecek etken ingiliz oluşu ve bunun sonucu EPL içi olası talipleri.

      Maaşı yüksek vergi avantajına rağmen 60bin pound yüksek rakam 2m euroya denk gelir Türkiye fiyatı farkı hariç.

      Gibbs ve Asamoah transferinde İngiltere ve İtalya transfer pazarı 31 ağustosta kapanıyor biz ise 7 eylüle kadar oyuncu alabiliriz. Gibbs'in için pazar talibi varsa çıkar alır rekabete girilmemeli. Ha 31 ağustos sonrası alıcısı çıkmazsa 1 eylülde teklifini yapar beklersin. Arsenalin Gibbse ihtiyacı yok çünkü.

      Asamoahta ipler elimizde değil zincirleme transfer. Yine ilk adımı bizim atmamız için bir zorunluluk yok. Onlar almak istedikleri oyuncular için istekli ise ay sonuna kadar alacaklardır. Yok Juvenin ilk amacı fazla para koparmaksa (sanmıyorum) yine 1 eylülde Asamoahı ancak bize satabilecekleri için beklemekte fayda var.

      Sil
    3. Ha bu arada Gibbs'in gelişi bence Asamoah'a değil Carole'ün kabul edilebilir bir paraya gidişine bağlı.

      Basında Troyes 'un 1m teklif ettiği yer aldı. O paraya ben olsam satmam.

      Önce Donk Cavanda ve De Jong gitmeli. Carole teklif gelmezse yok pahasına satılmamalı bence. Donk Cavanda H.Balta De Jong teklifleri beğenmiyormuş ya tabi kimse bizdeki maaşlarını vermez. Yapmamız gereken kiralayıp en azından yıllık ücretlerinin bir kısmından kurtulmak. Göztepe hakana 750bin önermiş üstünü biz verelim gitsin. 1250 ödeyeceğine 500 ödersin daha ne. Ne düşünüyoruz anlamıyorum.

      Sil
    4. Gibbs'in gelme durumu olmaz, Asamoah sonrası. O maliyeti şu aşamada karşılamak imkansız çünkü, 7-8 milyon avro bonservis diyeceğiz tekrar, çok zor.

      Carole ise zor, en fazla kiralanır.

      Sil
  4. Juventus Spino yu alamadigindan Asa isi yatabilir diyor B.Timurlenk.Bana göre Juventus fiyati artirmak niyetinde.Basit esnaf mantigi, alicisi varken en yuksekten cakalim.Mali durum elvermiyorsa israr etmeyelim artik, saglam bir sol bek alip yolumuza bakalim lig basladi iki hafta gecti bile.Dun basaksehiri izledik deplasmanda sevillaya kafa tuttular bir an once takim haline gelmemiz lazim.Asa gelsin istiyorum ancak takimin enerjisini gordukten sonra saglam bir sol bekte yeterli olabilir o yuzden fazladan Juventusa para baymaya gerek yok diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah'ın dirayetine bakar o iş, son ana kadar kovalamak lazım.

      Sil
  5. Davide Santon transferi gelen bir oyuncu düşünülebilir fırsat transferi olarak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir