4 Ağustos 2017 Cuma

Neymar'ın değil, Badou Ndiaye'nin rakamları konuşulur


Neymar için ödenen paraları konuşuyoruz, eder mi üzerinden. Yorumların geneli de "ödenmez" üzerine, çılgınlık olarak kabul ediliyor. Ödenirmiş, fikrim değişti. Badou Ndiaye için ödenen paralara bakıyorum da. 

Para konusunu transfer döneminin başından bu yana konuşuyoruz. Belhanda, Gomis ya da Maicon gibi isimlerin rakamlarını konuştuk, gerek yıllık ücret, gerekse bonservis noktasında. Ederleri o ayrı, çok ödedik, bunu anlattık. Altı çizilesi bir nokta var, bu isimler uluslararası futbolcular. Kariyerleri, neler yaptıkları ortada. Badou Ndiaye 2 senedir aramızda, Osmanlıspor'dan tanıyoruz kendisini.

İyi futbolcu, lafım yok. Yazdıklarımı hatırlarsınız, saha içi noktasında katkısı büyük olacaktır. Aranan profildi, transfer edilmesi beni mutlu eder demiştim. Anadolu'dan gelmesi bir ön yargı yaratmamalı noktasındaydım ama bu paralar karşılığında değil. Mantığı yok çünkü, bunu saha içiyle kimse aklayamaz.

Tolga Ciğerci için aynı örneği vermiştim. 1.2 milyon avro yıllık ücret verseniz sizi kabul etmez miydi diye. Badou Ndiaye için de 1.5 milyon avro verseniz sizi kabul etmeyecek miydi, Osmanlıspor'da 600 bin avro alan bir futbolcunun ücreti 2.75 milyon avro'ya nasıl yükseliyor. Daha 2 gün önce 2 milyon avro'ya anlaşıldı deniyordu ki o bile fazlaydı. Şu an konuştuğumuz rakama bakın. Böyle bir ücretin altında ezilecek yani, futbolcuyu kafadan kaybettik.

Bonservis konusu diğer hikaye. Tahminimi yazıyorum, bu bekleyişin nedeni altyapıdan verilecek 3 futbolcu konusu. 7.5 milyon avro'ydu son bonservis, 3 futbolcu vermek yerine 1.5 milyon avro'luk garanti bonus vermişler. 9 milyon avro yani bonservis, Badou Ndiaye için ödediğiniz rakam. Eyvallah, iyi adam da zorlasak Imbula'yı alırmışız yani.

İpin ucu kaçtı demiştim. Bu yüzden saha içine bakayım diyorum da şu tabloda nasıl kayıtsız kalabilirsiniz ki. Para konuşmayalım da ne konuşacağız. Ben de isterim, zaman içinde yazarım da saha içini ama çok büyük bir handikabı kafadan yarattık. Badou Ndiaye umarım paranın altında ezilmez, büyük katkı verir diyeyim. Söz bitti çünkü..

20 yorum:

  1. hocam artık daha cesur ol ve bunlara hırsız damgasını vur. öyle olmadıklarını düşünecek kadar saf olamazsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanıtım yok, demek istediklerim anlaşılıyor ama..

      Sil
  2. Yıllık ücretin 1m euro fazlası var. 3 oyuncu muhtemelen atalay recep falandı vermemek için 9 a çıktık.Peki 1-7 eylül haftasını bekleseydik ne kaybederdik. Fiyatı düşerdi bence.

    İkinci bir nokta, madem böyle absürd maaşlar ödeyeceğim bir madde eklerdim sözleşmelere tazminatsız (yani o tarihe kadar alacakların ödenip fesih hakkı maddesi- geleceğe dönük ödeme yapmama) fesh maddesi eklerdim.
    Aksi halde bu kadar yüksek ücret ödemem derdim.

    Bence böyle alternatifler düşünülmeli oyuncunun bir zararı yok aslında zaten ederinin çok üstünde maaşı kabul ediyoruz bari yan gelip yatmayı geleceği ipotek altına almanın kısmen önüne geçerdi.

    Hiçbir iş sözleşmesinde faydali olmazsan gelecek ücretin ödeneceği yoktur fifa halt ediyor oyuncu koruyacağım diye kulüpleri oyuyor kara paraya mahkum ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Benim nazarımda en yüksek 1.7 almalıydı, söylenen ücret 2.1'di ama son dakika bu artış..

      Sil
  3. Anlamak mümkün değil. Avrupa da yokuz ikinci bir tromsö faciasi ile eşdeğer bir olay yasamisiz. Teknik direktörün güven vermıyor. Terim in demoklesin kılıcı gibi takımın uzerinde sallanıyor ki gelmesini hiç istemiyorum. Tüm bunların üzerine de oyunculara verilen uçuk ücretler. Neye göre veriliyor bu paralar? Hangi başarı ölçü alınıyor? Tarla satip pavyonda yiyen mirasyedilere döndü kulübün yönetim anlayışı. Bu adamlara bu paraları veriyorsun kime ne kadara satacaksın yarin? Sadece lig ise hedefin bu kadar para harcamaya deger mi? Aldığın oyunculara bak gerçekten eksik olan yerlere mi aldin? Gomis aradığın oyuncu muydu? Belhanda? Sneijder i gondermeye gerek görecek kadar ihtiyacın mi vardı bu adama. Maicon? Yaninda kimi oynatacaksin ki? Anlamak gerçekten mümkün değil. Bu sene yine hüsran bizi bekliyor gerçekten. Terim in gelmesini kesinlikle istemiyorum. Bir sistem takımı olmamiz gerekiyor artık. Terim le bu olmaz. Scout larin calismasi gerekiyor badou ya bu parayı veremezsiniz. Verecekseniz osmanlispordan önce bulacaksınız bu adamı onların verdiği paraları verip alıp satacaksınız. Hazır adam alıp büyük paralar vererek bu kısır döngüden kurtulmak mümkün degil. Bugün riva yı satarsınız yarın ada yı. Sonra? Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Porto yu izle belçika hollanda takımlarını izle. Ne yapıyorlar nasıl yapıyorlar? Altyapilar nasıl çalışıyor? Zor birşey mi? Olmuyor işte bir türlü olmuyor bizde bu. Böyle yaptıkça kulübün geleceğine ipotek koymaktan başka birşey yapılmış olmuyor. Tolga ya bu paraları ver badou ya bu paraları ver selçuk a bu paraları ver.... sonuç. Ben ortada bir sonuç göremiyorum. Bu senede lig bizim için sonu büyük soru işaretleri ile dolu bir yolculuk olacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para konusunda yazdığım gibi, bu şartlardaysa alma, ne kadar iyi oyuncu olursa olsun..

      Sil
  4. Dejong ve Donk'u göndereceklerini varsayıp, Sneijder ve Josue'nin ayrılışını da eklersek, orta saha için ödenen maaş bütçesini değiştirmeden Fernando, Ndiaye, Belhanda transferleri gerçekleştirilmiş olacak. Selçuk'un olası bir ayrılığı da söz konusu olur ve yerine Emre Akbaba veya Deniz Türüç gibi bir ismi monte edebilirsek devrim niteliğinde bir yenilenme başarılmış olacak.
    Bonservis açısından bakarsak, bu mevkiye 22 milyon Euroluk ciddi bir yatırım yapıyoruz, böyle bir bütçenin mazereti olmaz, ama bu konuda lig başlamadan yorum yapmak doğru olmaz.
    Forvet rotasyonu için henüz kasamızdan para çıkışı yok, Poldinin bütçesi Gomise aktarıldı. Stoper için 7M euroluk bir bonservis harcaması var ama Semih ve Chedjou'nun ayrılışı sonrası maaş bütçesinde yaklaşık 1,8M euroluk bir yer açıldı.
    Bek rotasyonu için 4,5 M euroluk bir bonservis harcaması var ama Sabri ve Cavanda'nın gidişiyle maaş bütçesinde bir değişim yok.
    Kanat rotasyonuna gelirsek, Bruma'nın yerine Feghouli'nin alındığını kabul ederek burada maaş bütçesinin yaklaşık 3M euroluk bir açık verdiğini görebiliriz.
    Buraya kadar, Galatasaray maaş bütçesinin, geçen seneye göre yaklaşık olarak 1 milyon euro civarında aşıldığını görüyoruz. Bununla birlikte transfer çalışmaları devam ediyor, sol bek, sol stoper ve forvet için oyuncu baktığımız söyleniyor.
    Stoper transferi Hakan Balta'nın yerine yapılacağı için buradan kaynaklı bir maaş açığı olmayacaktır. Benzer şekilde sol bek transferi yapılırken Carole veya Linnesten vazgeçmek gerekir, ki bu ismin carole olma ihtimali daha yüksek gözüküyor. Carole'nin yıllık ücreti 600 bin Euro, dolayısıyla onun yerine kimi alırsak alalım daha fazla ücret ödeyeceğiz, bu durumda yüksek maaşlı oyunculardan uzak durmakta fayda var, 2M euro maaş ödeyeceğimizi varsayarak bu mevkii için de 1,5M euro zarar yazabiliriz.
    Yine forvet ve sol kanat transferlerini doğrudan zarar hanesine yazabiliriz, zira bu rotasyondan gönderilecek tek isim Sinan gibi gözüküyor ki onun da maaşı 600 bin euro. Bu iki bölge için de en az 6 M euro zarar yazılacak gibi gözüküyor (Eren, Yasin gibi sürprizler de yaşanabilir bu arada).
    Dolayısıyla kaba bir hesapla, transfer sezonunda planlanan tüm isimlerin alınması durumunda, geçen seneye göre max. 9 milyon euro daha yüksek bir maaş giderimiz olacak.
    Bonservis harcamalarına bakarsak, yine iyimser davranıp feghoulinin dışında jaume costa, denayer, konate ve 6-7M euro bedelle bir sol kanat oyuncusu alacağımızı varsayarsak, Bruma, Poldi, Semih ve muhtemel Sinan satışlarından gelen parayı çıktığımızda 42 M euro gibi bir zarar göstereceğiz.
    Dolayısıyla, maaşları da dahil ederek 50M euroluk bir yatırımdan ve bu yatırım sonucunda tamamen değişen bir takımdan bahsediyoruz. Şartlar düşünüldüğünde, ortada karamsar bir tablo yok, zira burada en azından 3 yıllık bir yatırımdan bahsediyoruz ve sportif başarının gelmesi durumunda sağlanacak gelir artışı ve Riva satışı sonrası azalan faiz ödemeleriyle birlikte, bu yatırım kendisini daha ilk yılından kurtarabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çık güzel ifade etmişsiniz keza yönetim de aynı böyle düşünüyor aslında. Fakat yanlış olan şey şu: Atiba +Oğuzhan maaşına Badou Ndiaye alınır mı? Mesele finansal durum değil futbolculara inanılmaz yüksek ücret ödenmesi. Resmen çılgınlık bu. Dursun kendi otelinde acaba böyle bir anlayışla mı hareket ediyordur?

      Sil
    2. Oğuzhanin kontratı seneye bitiyor,mevcut kontrat sampiyonlaktan önce yapılmış, bu yaz satamazlarsa, seneye görürüz yeni kontratini, hele de negredo ve pepenin kontrarlarini gormusken..
      Benzer şekilde taliscanin isyan edip etmeyeceğini de bekleyip göreceğiz, takımın en yetenekli oyuncusu olarak negredonun üçte biri maaşa oynayacak..
      Ndiaye için de benzer şeyleri düşünmeliyiz, sırf osmanlispordan geliyor ve afrikalı diye al bunu sukret diyemeyiz, selçukun maaşı ortada, dejonga verilen para ortada, burak yilmazin maaşı ortada..
      Maliyeti yüksek kabul ediyorum ama bu komisyon, hırsızlık vb. ithamları kabul edemiyorum, söz konusu gs olunca medyadaki cesaret inanılır gibi değil..
      Açıkçası, ozan, topal, josej orta sahasının 20 milyon euro bonservis ve 7 milyon eurodan fazla yıllık ücrete mal olduğu ülkede, fernando, ndiaye, belhanda orta sahasının 22 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro civarı yıllık ücrete mal olmasını çılgınlık olarak görmüyorum..
      Ama tabi ben de ndiayenin ederini 6,5 m bonservis, 1,5 m yıllık olarak görüyorum lakin piyasa karışık..

      Sil
    3. Beşiktaş'ın yaptıkları beni pek ilgilendirmiyor, Galatasaray ne yapıyora bakıyorum. Badou Ndiaye iyi oyuncudur ama bu paraların ismi değil, bu işte mantık sınırlarını aşan şeyler var.

      Sil
    4. Rakam çok yüksek o kesin, kap açıklamasina inanamadım ben de herkes gibi..
      Beşiktaş örneğini vermemin sebebi uğur karakullukcunun oğuzhan ve atibanin maaşlari üzerinden geliştirdiği eleştiri, bunun manipülatif ve taraflı bir yorum olduğunu vurdulamak objektifligin gereğidir diye düşünüyorum..
      Dejongun 2,5 milyon euro artı bonuslar şeklindeki 2 yıllık kontratının bunun yuzde biri kadar tartisilmadigi ülkemizde, öyle veya böyle ligin en iyi oyuncularından birisinin transferinin bu şekilde duyurulmasında kasıt var, ben böyle düşünüyorum..
      Bizler aramızda bu görüşleri paylasiriz ama bülent timurlenkin bu transferin arkasında komisyonun ötesinde öcü var açıklamasi (twiti), suç duyurusunu gerektirir..
      Yönetim ve taraftar arasındaki gerginlik kullanılarak galatasaray yipratiliyor, bunu görüyoruz.. Sonuçta selcugun yerine transfer ettiğin bir oyuncu için ödediğim yıllık ücret selcugun yıllık ücretinden azsa bence bu çılgınlık değildir.. Daha geçen seneye kadar sakat hamite veriyorduk biz o parayı..
      Yoksa 9 milyon euro bonservis çok yüksek, ama Ardanin 41 milyon euro bonservisi normal mi? 7 milyon euro maaşı normal mi? Biz cengizi 13 milyon euroya alsaydık iyi transfer, makul maaş diyecekler miydi, ya da biz diyecek miydik?
      Ne kadar potansiyeli olursa olsun, enes ünal için de düşüncelerim aynı..

      Sil
  5. Anadolu'dan böyle astronomik rakamlara gelip de büyük kulüplerde başarılı olan futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez, benim hatırladıklarım, Elvir Baliç ve Hasan Şaş belki sizler de en fazla bir kaç ekleme yaparsınız. Ancak buna karşılık Mehmet Topuz, Gökhan Ünal, Ayhan Akman, Amrabat, Tarık Çamdal, İsmail Köybaşı, vs vs bu liste çok daha uzar gider. Ndiaye kaliteli bir oyuncu ama 9 Milyon bonservis ve 2,75 M maaşa Avrupa'da kendini kanıtlamış daha tecrübeli bir ortasaha alınabilir ve yanına da Ndiaye'nin Türkiye gelmemiş halini 300-400 bin'e bulabilirdik. Ama nerdeeee, kimbilir 7,5 m kimler tarafından paylaşıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor, geneli bonservisin altında ezilir. Burada anlamadığım futbolcunun yıllık ücreti, bonservisi falan geçtim.

      Sil
  6. Böyle saçma bi maaş politikası olamaz özellikle bu sene alınan oyunculara bu maaşlar veriliyor ise tolga ciğerci az bile alıyo hatta musleranın 7-8 milyon falan alması lazım bu mantıkla.
    Maaş politikamız zaten kötüydü şimdi tam anlamıyla felaket rezalet skandal aklınıza ne gelirse. Freni patlamış yokuş aşağı giden kamyon misali
    Badou Ndiaye iyi bi oyuncu ama seninde dediğin bu ücretin altında ezilir.
    bu adama 1.2 verseydin zaten koşa koşa gelirdi, bu örneği sevmiyorum ama Fikret Orman alsaydı bu adamı yıllık en fazla 1m verirdi bonservisinede en fazla 5m verirdi. Adamın bonservisi yıllığı 5.5m civarı oluyor.
    Artık şuna kesin eminim indragandi yapıyor bunlar.
    Olası bi başarısızlık durumunda maddi manevi kulüp batar. Hoş bence maddi anlamda zaten battık.
    Özbek Biraderler yönetimi bir an evvel gidip kulüp Lisenin boyunduruğundan kurtulmalı. Maalesef şu bi gerçek ki bize fikret orman tarzı bi başkan lazım ve bu enkazı (maddi anlamda) toplaması için 5 yıl, aksi halde avrupanın katarı olmak üzereyiz hatta olduk bile.
    Şimdi düşünsenize altyapıdaki oyuncuları bu maaş durumunda ne düşünürler veya Anadoluda oynayıp Galatasaraya gelmeyi düşünen adamları bi 4 yıllık kontrat yapsam hayatım kurtulur diye düşünürler ve ondan sonra yan gelip yatarlar. Bide bunun kulüpler ayağı var tabi onlar şöyle düşünür 2m luk adamı Galatasaraya 8m a satarız.
    Durum çok vahim Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpin ucu kaçtı diyordum ve bu yüzden maliyetlere girmiyordum. Ta ki bu transfere kadar..

      Sil
  7. Haydi bakalım şimdi bir de Fernando maliyetlerini konuşalım, Şampiyonluk kazanılmazsa 3.6 M bence (en az 60 puan alır takım) Şampiyonluk kazanılırsa 3.8 M (80 puan) Bir ön liberoya bu kadar para ödenir mi ? Daha uyguna daha iyisi yok muydu ? Ndiaye'ye 2,75 ödeniyorsa buna neden ödenmesin ? Ya şampiyon olamaz ve önümüzdeki sene CL'ye gidemezsek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando kalitesinde bir ismin maliyetini konuşmam. Şu konuşulabilir, o değilde şu rakama x alınabilir miydi gibi. Fernando geliyorsa maliyeti bu.

      Sil
  8. Öncelikle Selamlar. Yaklaşık 1 haftadır yazamıyordum. 3 gün`dür hastanedeyim çok şükür bugün taburcu olduk kızımı kucagıma aldım sen ve burada ki tüm arkadaslar amca oldu sevinmelisiniz :)

    İşin transfer noktasına gelirsek ben artık para konuşmak istemiyorum. Ne kadar kafa yorarsak yoralım adamlar harcıyor bu değişmeyecek gbi geliyor.

    Pozitif bakarsak yapılan tüm transferler kemik gibi. Badou ise çok inandığım güvendiğim bir oyuncu kendisinden sihirbazlık beklenmez ise çok başka seviyeye çıkartacaktır takımı.

    Yapılan transferler ile kurulan kadroya bakarsak sert agresif tempolu baskılı mücadele gücü yüksek hızlı oynayabilen ve sürekli saldırı yapabilecek bir takım kuruluyor izlenimindeyim.

    Eğer bu transferlerin tamamını Tudor istediyse helal olsun. Fernando Badou ve Belhanda 3 lüsü takımı inanılmaz seviyeye çıkartacaktır.

    Ben bu transferleri isteyen hoca`nın kötü bir hoca olduğunu sanmıyorum hazırlık maçların da ve ön eleme de her ne kadar beğenmesem de.

    Takım nerdeyse baştan aşağı değişiyor mutlaka ahengi yakalamak için bir süre lazım. Çünkü hem takım arkadaşları ile kaynaşmak bütünleşmek takım olarak hem de teknik adamın oynatmak istediği oyuna adapte olabilmek için zaman lazım. Bu da lig de 3. hafta da belli olur diyorum.

    Herşey bir yana Badou bu lig içerisinde en beğendiğim oyuncuydu maliyeti geçtiğimi en baştan söylemiştim. Ritmini tutturursa taraftarın sevgilisi olur.

    Selamlar saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah analı babalı büyütsün, hayırlı olsun :) Yorumlarınızı her zaman bekliyor ve teşekkür ediyorum.

      Sil
  9. Allah razi olsun darisi başına inşallah :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir