5 Ağustos 2017 Cumartesi

Parayla cezbetmek zor, yarım kalan hikaye desek, öyle bir hikaye mi vardı?


Ribery konusunu kısaca geçeyim, pek uzatılacak bir durum yok gibi görüyorum. Konu hakkında bir bilgim yok. Cenk Ergün'ün sürpriz söyleminden kaynaklı beklenti oluştu, hayallerde de Ribery işte. 

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması itibariyle mantık aradık ama Bayern Münih'in bayrak adam olmaya yüz tutmuş isimlerinden biri. Bırakmazlar yani, Ribery de ayrılmaz, neden böyle bir mücadele içine girsin ki? 

Bayern Münih'in hala vazgeçemediği, saha fark yaratan futbolcularından biri. Robben neyse Ribery o, yaşadıkları sakatlıklar bir şey değiştirmiyor, sahaya döndüklerinde o farkı yine yaratıyorlar ve yıllardır bu durum böyle. 

Ribery orada kalmak istediği sürece kalır, en az Türkiye'de alacağı rakamı da almayı başarır. Ayrılmak istemesi durumunda zorluk çıkarmazlar, Bayern Münih bonservis dahi beklemez bu işten ama neden ayrılmak isteyeceğini düşünüyorum. Parayla cezbetmek zor, yarım kalan hikaye desek, öyle bir hikaye mi vardı? 

Keşke gelse, o ayrı konu. En az Sneijder, Drogba hamlesi kadar heyecanlı, büyük bir adım. + 10 bin kombine, forma satışı, Avrupa için yaratacağın sansasyon. 34 yaşında ama yaşına takılmayacağım bir adam, en az 2 sezon maksimum katkı. Sık sakatlık yaşasın, en kötü 25 maça yine çıkıyor ve o çıktığı maç sayısı da farkını yaratmaya yetecek zaten.  

Zor yine de, hatta imkansız. En büyük nedeni de Bayern Münih'in bayrak adamlarından birine dönüşmesi, parayla ikna edilemeyecek olması. Nani gibi hedefler daha olası sanki, sürpriz denilen olayın sol açık olduğunu düşünmekle birlikte Ribery konusunda beklenti sahibi değilim..

5 yorum:

  1. Futbol için tamam ama camia için, Galatasaray'ın şerefi için gelmeli midir? İşte ona emin değilim. Zamanında onu evinin önünde beyzbol sopasıyla dahi bekleyenler olmuştur lakin hülle yaparcasına giden bir adamın bu kapıda isminin dahi anılmasına iyi gözle bakamam ben. Profesyonel olarak ne denli haklı olursa olsun bu caimada Ribery ve HAjrovic'in yeri olamaz. Efsaneler böyle yaratılmaz. Dünyada futbolcu köküne kıran da girmedi. Bırakalım bu hayranlıkları yeter. Özhan Canaydın'ın yönetiminin tüm işlerine mal olmuş adamdır bu adam. Ben gündeme dahi gelmemesi taraftarıyım. Ha izlemek keyiftir, büyük yetenektir, farkı büyük olur ama kaçıp gitmiş kıza babasının ettiği bedduayı da yemiştir. Kaçıp gitmiştir. Yolu açık olsun derim başka sayfayı çeviririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtimal olsa gelmeli derim, kaçtı ama bunda hata yönetimin. Ribery'i orada yönlendiren menajeri. Ama yarım kalan bir hikaye olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
  2. Hajrovic ribery felipe evren büker tufan-cemal-okan çevik olayı ilkan karaman donk jardelin satışı horvarh spehar mpenzaya oynamadan tazminat ödenmesi yaşlı oyuncularla gereksiz sözleşme uzatma durduk yere zam yapma Russ Smith gibi 2.tur draftı temmuz ayında serbest bırakılan çaylak oyuncuya 900bin$ kontrat yapıp 3 ay sonra fesh etme vs. Ribery haksız falan değil senin yöneticinin bütün futbolcuların alacağı varken song tomasın paralarını el altından ödüyorduk derse daha beter bizi bekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu skandalları sıralayacağım, var öyle bir 5li planı.

      Sil
  3. Galatasaray tam bir sahipsiz camia. Karar vericiler o bir avuç (100-150 kişi) insanın keyfi becerisi ve Galatasaraylılığı bizim kaderimizi çiziyor. Halbuki finansal ve kamuoyu gücün kaynağı bu ülkedeki 20 milyon Galatasaraylıya dayanırken onlardan sağlanan güç bir avuç beceriksiz ve art niyetilinin elinde oyuncak oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş böyle değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir