17 Ağustos 2017 Perşembe

Serdar Aziz'i Östersunds maçları için hazırlamak gerekiyordu, Tudor'un hatası o


Şu maça yönelik büyük bir savunma övgüsü yapamam, Kayserispor'un Galatasaray'ı zorlamadığını gördük. Duran top sorunu bitmiyor, bir türlü çözüme kavuşmadı. Bu maçta da yedik bir tane, 2.'yi de yerdik ve şu görüntüde dahi zorlanabilirdin. Çalışarak olacak, umarım Tudor bu konunun üzerinde daha sık duruyordur.

Duran top sorunu genel bir mesele, bu işi stoperlere yıkamayız. Bana sorarsanız yenen o golde Muslera'nın topa çıkmaması en büyük faktör ya da aksiyonun gelişimi diyelim. Maicon'u bu noktada ön plana çıkardık, hava toplarının altını çizdik. Maç içinde sorun yaşamadık bu konuda ama duran top yerleşimi ayrı mesele, genel bir konu.

Zorlanmadık, Kayserispor'un etkili gelebildiğini pek göremedik. Galatasaray'ın temposu içinde kayboldular. Savunma güven işi biraz da tabii, bunun altını çizmeli. Fernando'nun varlığı tüm savunma organizasyonunu yükseltti, Maicon'un kalitesi (maç içinde bir hatasına rağmen) büyük, Muslera gibi bir kalecin var ve daha güvenlisin.

Yine de bir stoper arıyor Galatasaray. Denayer olur diye tahmin ediyorum, hızı ve atletizmiyle ön plana çıkıyor, Maicon'un da arkasını süpürmek noktasında. Hücuma çıkarken üçlüyoruz savunmayı ve Maicon da topla çıkmayı seviyor, orta sahanın arasına giriyor. Bütün takım ayrıca dikine oynamayı seven bir görüntüde, bu noktada top kaybetmek doğal. Geri koşmak önemli, Denayer de burada ön plana çıkar.

Mevcut isimler arasında ise Maicon'un bir numaralı partneri Serdar Aziz'dir. Maliyeti bir yana, geçtik artık o konuyu. Benim için en iyi yerli stoperdir kendisini, sıklıkla yazdığım bir şey. Keşke sağlıklı kalabilse, sakatlık konuşmasak. Belki bugün yeni bir stoper düşüncesi de olmayabilirdi, Serdar Aziz taşıyabilirdi. Kayserispor karşısında güven verdi mesela, daha soğukkanlı, ayakları yere basıyor. Ahmet Çalık mücadeleci ama kopuk, Serdar Aziz'in kalitesi başka.

Serdar Aziz'i Östersunds maçları için hazırlamak gerekiyordu, Tudor'un hatası o. Hatasından dönmüş, lige onunla başladı, bu da bir artı. Denayer gelirse de sıklıkla Serdar Aziz'i izleyebiliriz, ona göre de daha soğukkanlı ve kontrollü bir stoper. Kayserispor karşısında çok zorlanmadık ama iyi bir maç çıkardı, güvenliydi, Maicon'un yanına daha çok yakıştı. Sakatlanacak diye korkuyorum, umarım sağlıklı bir sezon geçirir..

7 yorum:

  1. Serdar iyiydi inşallah böyle devam eder ama sakatlık riski şansla açıklanmayacak derecede yüksek bir oyuncu. Serdar'ı da eleştiriyorum kendini koruyarak oynamayı bilmiyor. Maç içinde yaptığı bir hareket vardı sıçrayan ayağını dengesini bozacak kadar yükseğe kaldırdı ters düşebilirdi misal.

    Bir stoper şart bu nedenle ahmet ya da Koray'ın atıl kalmaması gelişmesi için oynaması lazım kiralar mıyız ne olur bilmiyorum ama Hakan Balta dışında 3 yerli stoper bence fazla.
    Carole giderse Linnes solbek yedeğe geçer Denayer sağbek yedeği de olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlı deplasmanı bu yüzden sakatlanmıştı ya. Buza düşmesi bir yana, onu asıl sakatlayan olay kalkıp müdahalesi olmuştu.

      Sil
  2. Denayer ısrarı neden anlayamıyorum? bu çocuk geldi izledik gördük.
    kısa boylu, hava topuna çıkamayan, yerleşim hatası yapan bir stoper. Gelecek adam ahmet çalık ve serdar'dan daha iyi olmalı. Galatasaray'ın hala defansı hala net bir kafacı, defans lideri bir stoper almadı. Serdar aziz iyi olabilir ama güvenilir asla değil. Serdar'ı 1. stoper olarak düşünmek demek belki 3 hafta sonra transfer döneminin bitişine müteakip serdar'ın sakatlığı ile birlikte Ahmet Çalık'a mahkum olmak demek.
    Ben Cenk Ergün'ün yerinde olsam hiç düşünmem Vida'yı alırım. 2 milyon € bonservisle yıllık 2,5-3 milyon € maaşla rahatlıkla alabileceğimiz bir oyuncu. Son derece tecrübeli, sert, hava hakimiyeti olan, topu bilen, defans lideri olabilecek biri. Üstelik Hırvat. Akıl alır gibi değil. Beşiktaş asla biz rekabet edemez bu transferde. ben hiç düşünmem hemen alırım.
    Asamoah ve Vida'yı al transferi kapat. sonra eldeki işe yaramaz oyuncuları tasfiye etmekle uğraş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'in hızı ve atletizmi artı noktası oluyor. Hala iyi piyasası var bu arada, boş bir stoper asla değil. Sağ bek özelliğinin de altını çiziyorum.

      Sil
  3. Korayi fernandonun yedeği olarak orta saha rotasyonunda düşünürsek, hakan baltanin gideceğini kabul edip caligin da ostersunds performansini göz önünde bulundurarak stoper rotasyonumuzu maicon, serdar, ozan, ahmet olarak sıralayabiliriz..
    Serdarin sakatlık riski, ozanın tecrubesizligini dikkate alarak bir stoper transferi daha yapılmak isteniyor, denayer için rakamlar çok yüksek, vidanin ise yıllık ücreti yüksek olacaktır, ancak klübün ona maicondan daha yüksek bir rakam onerecegini sanmıyorum..
    Profil olarak Vida bence doğru transfer olur, maiconla birlikte skrtel-kjaer ikilisinden daha caydırıcı olurlar, serdar ile birlikte üst düzey bir rotasyon olur. Ancak beşiktaş o transferde daha avantajlı bir durumda, zira onlar bizden daha yüksek bir ücret teklif edecekler, biz de belki imza parası önerebiliriz.. Beşiktaşa da selçuk u vererek gönüllerini alabiliriz:)
    Bu arada yedek forvet için ismi geçen oyuncular, wellington, selezynov, umarım şakadir, zira eren derdiyok varken bu adamları almak israf olur, eger ereni iyi bir rakama satacaksak, ancak o zaman düşünülebilirler ki yine olmaz..
    Forvete alacağın oyuncu 3. yedek değil, farklı özellikleri nedeniyle alternatif bir oyuncu olmalı ve en az 20 maç oynamasi planlanarak transfer edilmeli.. Kanat forvet, forvet arkası, ya da gerçek bir pivot santrafor olabilir, fark etmez ama bize bir taktik avantaj sağlamalı ve gerektiğinde gomis veya erenle birlikte oynayabilmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wellinton'un tarzı farklı, hatta Seleznyov. Bu noktada israf diyemem :)

      Sil
  4. Maicon tam Tudor'un kalemi :) atlıyor bazen yerini bırakıp fırlıyor :) bu noktada toparlayıcı arkayı süpüren bir isme ihtiyaç var. Serdar'ı ben beğenirim fakat o da hamleli ve atlayan bir stoper tipi. Vida'yı çok iyi tanımıyorum açıkçası milli maçlar ve Kiev Şl haricinde. Asamoah geldi varsayarak söylüyorum Vida uygun profil olabilir. Sol açık ihtiyacımızı takım içinden halledeceğiz bu durumda o lüks olur. Yedek forvet konusunda ben 3. İsim gibi değil de çift forvete dönülmeyi kolaylaştıran bir isim olmasını tercih ederdim. Gomis'i ve Eren'i tamamlayacak bir isim. Ya da kontra için uygun özellikleri de barındıran birisi :) ne çol şey ister olduk daha geçen yıl bir orta saha ikilimiz yokken :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir