5 Ağustos 2017 Cumartesi

Sol bek yaz, orta sahayı üçle ya da üçlü savunmaya dönüp sol kanada yaz


İtalyan kaynaklarda Asamoah haberleri yeniden yazılmaya başlamış. Kaynağı bilmiyorum ama kiralık teklif yaptığımız söyleniyor. 2 aydır konuştuğumuz bir isim, hatta yanına Lemina'yı da ekleyelim. Orta sahada transferi tamamladık, bu yüzden Lemina'yla alakalı gündem kapalı ama Asamoah için bir ihtimal daha var denilmiş sanki.

Asamoah'ı sadece sol bek olarak sınırlamamak lazım, her ne kadar sol bek önceliğiyle düşünüyor olsak da. Sol bek yaz, Fernando / Asamoah / Badou diye ortayı üçle, üçlü savunmaya dön Mariano ve Asamoah'i kanatlara yaz. Ucu öyle açık ki. Versatil adamların hastasıyız, Asamoah'ın bu yapısı takımın kalitesini yükseltir.

Büyük takım bekleri geriden oyun kurabilmeli, özellikle Badou Ndiaye'yi 8 numaraya yazdığımızda bu daha önemli. Pas merkezi değil çünkü, topu dağıtacak adam değil. Aksine topla çıkacak, rakip ceza sahası içine girecek, tabela kovalayacak isim. Fernando orta sahanın sigortası, arkayı süpürecek isim ve bu tabloda bekleri öne atmalıyız. Mariano bu noktada iyi hamle, Asamoah ise onun dahi önünde bir hamle olur.

Juventus'un joker adamlarından, yıllardır vazgeçmiyorlar. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması onu ihtimal kılıyor gibi. Kiralık deniyor, bu durumda ne kadar gerçekçi bilinmez ama sözleşmesi uzatılır ve kiralanır belki, bilmiyorum. Geçmiş yıllarda sakatlandığı ve uzun dönem futbol oynamadığı zaman da oldu ama Juventus'un elinde tuttuğu, sezon içinde önemli şanslar verdiği bir isim. Güvendikleri bir yedek, kolay bir hamle değil.

Sol tarafı bütünüyle kullanabilecek, en az 3 pozisyonu kalite altına alabileceğiniz, tempolu, atletik, bu seviyede oyun aklı fark yaratabilecek, şutu olan, dripling özellikli bir isim. Baktım da Nisan ayında yazmışım, o günlerde de konuşuyormuşuz, gün itibariyle yine konuşur olduk. Şu ana kadar bizimle adı anılan en iyi sol bek diyebiliriz, tecrübesi kıymetli..

13 yorum:

  1. 3 yıldır yedek verim alabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek ama senede 25 maçı aşan isim, neye göre yedek mesela. Yedek oyuncunun tanımı nedir.

      Sil
    2. Isterse 10 sene yedek otursun. Asamoah gibi bir profil su anda ligimizde dahi yok. Gelirse bence acik ara sezonun en iyi transfer hamlesi olur kendi adimiza.

      Sil
  2. Taktik esneklik açısından çok iyi olur tıpkı Denayer gibi versatile ve birden çok mevkide belli bir vasatta oynar.

    Asamoah ve Denayer'in sahada olduğu takım 3-5-2 4-2-3-1 vs geçişlerde sıkıntı yaşamaz.

    Son olarak bence gözden kaçırılan bir transferde türk statüsündeki yedek sol bek olabilecek Aziz Behich.

    Donk Rodrigues gibi oyuncularla takası düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i ben bırakmam, iyi bir yedek olacağını düşünüyorum.

      Sil
  3. Sinan yerine gelecek forvetin kanat özelliği olmazsa (ki olamalı Eren ve gelecek oyuncunun önünü tıkamamak için) Volkan Şen'i de alırdım.

    Denayer Volkan Şen Yasin-Rodrigues ikilemi Arda-Nasri gibi transferler son dakika agustos sonu eylül başı transferleri olur.

    As sol bek önemli şu an için. Asamoah çok iyi ama aslen 4lu savunma beki değil. Asamoah gelirse yedeği de olmalı. Carole 'ü tutacağım yerli Aziz Behich i alırdım. Rodrigues den de 4lu savunma beki olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat özelliği olmalı, yani hızlı bir isim. Elde 2 pivot var çünkü, aksi bir alternatifi almak söz konusu olmamalı.

      Sil
  4. Asamoah ın transferi eşi istemiyormuş diye kapandı biliyordum.Teklif yapabiliyorsak bastıralım alalım.Gerekirse sosyal medyadan da bastıralım taraftar olarak.İyi bir sol bek almak en az orta saha kadar önemli.Carole ü gönderelim Linnes kalsın yedek.Asamoah alınırsa sol açık için keyfekeder takılabiliriz.Hızlı bir stoper mutlaka alalım ama.Serdar hem fiziken bitmiş durumda adam çukura basıp sakatlanıyor hem de zor motive olan sık sık hata yapan bir isim.Bu sezon kolay gol yemeyelim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtimal yeniden doğdu gibi, umarım pozitif gelişir.

      Sil
  5. Talibi varsa Carole de Linnes de satılmalı hatta Rodrigues bile satılabilir.

    YanıtlaSil
  6. Linnes ve Carole satılırsa Asamoah ve bir sol bek daha alınabilir Strinic de olabilir Hakan Balta'nın genç ve atletik olanı da

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir