19 Ağustos 2017 Cumartesi

Usain Bolt & Galatasaray, böyle bir transfer dönemi yok


Usain Bolt konusu ciddi mi bilmiyorum, Galatasaray adına birden konuşulmaya başlandı. Gündeme geldiği, görüşüldüğü söyleniyor ki böyle bir durumun gündeme gelmesi bile enteresan. Hoşuma da gitti, yalan değil. Düşünsenize böyle bir hareket gerçekleştirdiğinizi, bir anda herkes sizi konuşmaya başlar ve ilgiyi üzerinize çekersiniz.

İhtiyaç var anlamında yazmıyorum, farklı bir olay ve o kadar da ütopya değil. Usain Bolt'un futbol oynamak istediği uzun zamandır konuşulan bir mevzu, hatta Manchester United formasıyla maça çıkacak, Dortmund'la da idmanlara katılacaktı. Kobe Bryant'ın İstanbul'a geldiğinde Galatasaray idmanına katıldığı ve penaltı attığı bir gün vardı, böyle hareketler her zaman konuşulur.

Bu işin oluru nedir bilemem, lisans konusu, Usain Bolt'u resmi maçlarda oynatabilme durumu. Özel maç kapsamında kalır bu iş, ilgi alakayı çekebilmek noktasında. İsterim yani, farklı bir iş, fazlasıyla da heyecanlı bir hareket. 

Dünya'nın en çok sevilen, takip edilen sporcularından biri. Varlığı dahi ilgiyi çekiyor işte. Gatlin'e geçiliyor ama o konuşuluyor. Yarın geri dönüyor olsa ilgi yine onun üzerine dönecek ve 2020 Tokyo'da geri döneceğine inanıyorum aslında. 30 yaşında atletizmi bıraktı, 35 yaşındaki Gatlin onu geçti ve devam ediyor. 

Çalışmayı sevmiyor belki de, profesyonel hareket etmiyor ve erken bırakması bundan. Farklı bir adam, çok sorgulamamak gerek. Şu yaşa kadar yaptıklarıyla dahi Dünya tarihinin en önemli spor figürlerinden biri işte. Futbolda deneyecek mi şansını, bakalım. Sürekli dilinde, yapacak gibi görünüyor..

6 yorum:

  1. Sizce hangi mevkide oynar eğer futbolculuk kariyeri başlarsa. Benim şahsi fikrim santrafor olur.

    YanıtlaSil
  2. Atletik çabuk stoper işte hava toplarında da etkili olur o boyla :)

    YanıtlaSil
  3. Futbol oynamaya başlarsa defansa yardima gelmiyor diye elestirir miyiz bolt u da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sprinter, aslında uzun mesafe koşucuları bu işe daha uygun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir