24 Ağustos 2017 Perşembe

Welliton & Galatasaray, belli ki 3. forvet için fırsat kollanıyor


Galatasaray belli ki 3. forvet için fırsat kolluyor ve bonservis ödemek istemiyor. Seleznyov'u konuştuk, maliyetine oranla ihtimal olabilir diye. Tudor'un onu istemesi doğal, tanıdığı ve katkı aldığı isim. İhtimali de o yaratmıştır, Strinic konusunda olduğu gibi. Maliyete bakar, işin içinde bonservis varsa zor diyorum. Alternatiflerden biridir ama Seleznyov'un Karabükspor'la olan bağını koparması gerekecek.

3. forvet için genç bir isim düşünmem. Şans bulamayacak çünkü, gelişemeyecek, forma ona gelince de sarsılacak. Tecrübeli olması avantaj, ne zaman sahaya sürerseniz sürün alacağınız katkıyı bilmek. Tarz noktasında ise daha hızlı, kanat özelliği olan, rakip savunmanın arkasına sarkabilecek bir isim tercihim olurdu. Welliton yazıldı dün, tam olarak bu tarza uyuyor.

Seleznyov'a yine de hayır demezdim, hatta bazı özellikleriyle Eren Derdiyok'un önüne de yazardım. Karıştıran adam çünkü, pis işleri seven, ön alanda mücadele gücü olan. Böyle bir alternatifimiz de yok ama önceliğim hızlı bir isim. İyi kötü, 2 tane pivot özelliği olan forvetimiz var zaten, çeşitliliği arttırmak daha değerli.

Bir durum daha var, şu aşamada Sinan Gümüş 3. forvet olarak düşünülüyor ama yolların ayrılacağı da söyleniyor. İhtimaller hep onun üzerinden dönüyor, giderse diye. Umarım gider, o ayrı konu. Gittiğinde onun yerini ya kendi içimizden ya da bonservisi elinde olan isimlerden doldurmak önemli. Kanat için potansiyel gençlerimiz var, kullanılabilir. Forvet konusunda ise Welliton'un bonservisi elinde, bence bir ihtimaldir.

Öncelikle ligi bilen oyuncu, uzun zamandır burada. İyi de bir kariyeri var, özellikle Spartak Moskova günleriyle. Önce onu Mersin İdman Yurdu'nda izledik, sonrasında Kayserispor'da. Mersin İdman Yurdu'nda 56 maçta 20 gol 16 asist, Kayserispor'da ise 34 maçta 15 gol 3 asist. Geçen sezon 12 golle ligin en golcü isimlerinden biriydi. Kariyerinde Rusya Ligi gol krallığı da var.

Bu noktada Seleznyov'un elinde tutarım, bonservisinin elinde olması ve ihtiyaç duyduğumuz tarzda olması itibariyle. Ligi de biliyor, diğer avantajı bu olur. Hızlı isim, iyi bitirici, kanat özelliği var ve rakip savunmanın arkasına sarkıtabileceğimiz tarzda. Kulübeyi de güçlendirir, böyle bir isim kenardan gelecek patlayıcı güç anlamını taşır. Değerlendirilmesi gereken bir ihtimal, düşünmek lazım..

16 yorum:

  1. Lucescunun milli oyuncu izleyememesi ne hikmetse şuanda gündem ediliyor 2 senedir sorun yoktu şimdi değişen ne sizce:) Burak bey

    YanıtlaSil
  2. madem bonservisi elinde düşük maliyetli adamlara bakılıyor Osmanlıspordan ayrılan diabate ve rusescu yedek olabilir mi ne dersin

    YanıtlaSil
  3. Oumar Niasse diyorum çunku ortasaha özellikleri (pas dribling saha görüşü savunmaya yardım hatta araya ve savunma arkasına koşu) iyi ve aradığımız tipte bir forvet.

    Derseniz ki 3.forvet bu kadar isimli olmamalı. Şöyle derim Arda işi yattı gibi. Sola sol açık almazdım. Maçına göre açık gerekirse Garry ve Yasin var. Geçen maç Tolga'nın oynadığı rolü Asamoah'a veririm. Sol bek yerine de Niasse*Gomis çift forvet oynarım.

    Kaldı ki Niasse tıpkı Necati gibi orta saha önüne gelip top taşıyan bir adam. Çift forvete rağmen savunma zaafı vermeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niasse iyi olur, aranan profil tam anlamıyla kendisi ama mali şartlarını bilmiyorum. Araştırmak lazım.

      Sil
  4. Wellinton konusunda yazdıklarına aynen noktasına virgülüne katılıyorum.

    Ek olarak aklıma takılan tek şey Kayserinin inatla ödemeyi zamanında yaptığını söylemesi.
    Bunun neticesinde gelirse başımıza çorap örülmez umarım. Galatasaray ne yazık ki kötü yönetilen ayrıntıları bilmeyen takip edemeyen acemice onlarca hata yapmış bir kulüp (grosskreutz ilkan karaman kiralama olayı riva olayı ribery vs onlarca basit hata)
    Bonservis elinde oyuncu alıcaz derken bir sürü dert almakta var belki üstüne sonrasında tazminat ödemek vs. Galatasaraya da güvenemiyorum bu konuda. Araştırsalar bile elde ettikleri bilgilerin ve hareket ettikleri dayanakları bilip bilmediklerinden şüphem var ve bence geçmişe bakınca kaygımda haksız sayılmam.
    Transferin son haftasında bir sürü 30 yaşındaki civarı düşüşte kariyerli oyuncu çıkar boşa. Akhisar vs takımlar toplar bunları misal EPL kariyerli Vaz Te 'yi bedelsiz getirmişlerdi. Wellinton yerine böyle sorunsuz bonservissiz bir adam bulunabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olsa fesih kabul edilmez, altından bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

      Sil
  5. 3. forvet artık altyapıda yeterli ya da potansiyelli bir genç varsa olmalı; yoksa scout işi olmalı. 30 yaş üstü 3 forvet geleceğe yatırımı engeller diye düşünüyorum.
    14-14 yerli-yabancı için yerli tercihi önemli

    YanıtlaSil
  6. Ben oynamasa bile 3. Santroforun genç olması kanaatindeyim. Kitalık verince de olmuyor çünkü gençlerimiz yetenekli de değil aslında. Tabi bu başka konu. Şu durumda bir santroforu kendi içimizden yetiştirmeli Tudor. Welliton beğendiğim bir isim ama 30 yaş + yabancı kadro + maliyet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine tecrübeli isim olmalı. Genç olduğunda sorun şu ki gelişemiyor. Sürekli şans gelmiyor, geldiğinde de ayakta duramıyor. Garanti katkı lazım, yedek kaleci gibi düşün. Tecrübe önemli o noktada.

      Sil
  7. Gomis tipik ceza sahası golcüsü. Teknik özellikleri ortalama. İşin kötü tarafı iyi oynadığı maçta da kötü oynadığı maçta da Eren 85. dkda oyuna alınıyor. Gomis'in açıkca kötü oynadığı Sivasspor maçında 70.dk gibi yerini Eren'e bırakmalıydı. Eğer siz adaletli davranırsanız yani iyi iken sahada tutup kötü iken 20-25 dk Eren'e şans verirseniz hem Gomis formanın değerini bilir haddini bilir kulübe saygı duyar hem de Eren ağzıyla kuş tutsam beni oynatmazlare psikolojine girmez. Kötü iken bir oyuncuya 70. dk şans verip sonrasında kenara almak haksızlık değildir.

    Gomis'in çıkarken Tudor'a söyledikleri ve vucüt dili profesyonelliğe sığmaz.(eğer başka bir durum yoksa) buna hakkı yok. Kimsenin hakkı yok Gomis de olsan Arda da Messi de Muslera da...

    Teknik açıdan Sivas maçında sürekli ofsaytta kaldı ikili mücadelelerde Aruna Kone kadar ayakta kalamadı top saklayamadı. Olabilir her maç iyi olamaz bir oyuncu. Ama tepkileri ilginçti haksızdı. Buna rağmen 85. Tudor sabretti. Üstüne bir de fırça yedi Gomis'ten. Hadi Selçuk'un elinden aldığın penaltıya bir şey demem kötü oynadığını biliyordun morallenmek istedin. Ama davranışların fena.

    Teknik açıdan da Gomis'le 3 yıl fazla gelecek gibi. Zamanlı ayrılık der ya Burak. Gomis'le sanki 2 yıl yetecek gibi. 3. yılı Baros ve Nonda'nın uzatmalı yllarına benzeyecek.

    Gomis'e 2.5+2.5 bonservis + imza parası 3 yıl içinde 10m euro verildi. Bize daha saygılısı olmasını beklerim.

    3.forvet şart. Aruna Kone bonservis elinde alınmış Sivas'a hem hızlı hem havadan etkili ve çok güçlü. Wellinton'ın Rusya kariyeri malum. Gomis'in farkı geçen sezon istatistikleri...

    Eren'e Gomis'in kötü oyununa rağmen şans verilmeyecekse, adam gibi Gomis'i zorlayacak Gomis gibi yaşlı ama bonservisi elinde oyuncu bulmak lazım Aruna Kone Wellinton gibi.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'le alakalı bir sıkıntı yok. Gol özelliği ortada, güçlü, çalışkan, hareketli ve pivot özelliği var. O hırstı, kazanma isteği iyidir, hoşuma gitti.

      Sil
  8. Welliton transferinde sorun çıkmış sanırım Kayseri haklı olabilir mi acaba?

    Forvet adayı diye yazdığım Diego Rolan kiralık olarak Malaga'nın yolunu tutmuş iyi bir seçenek olabilirdi.

    Welliton olmazsa büyük ihtimal forvet alınmaz. Sinan kalır verim de alınmaz muhtemelen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir