14 Ağustos 2017 Pazartesi

Yıllar sonra anlatır mıyız bu hikayeyi?


Çok hikaye var onun hakkında, büyük bir bilinmezlik. Galatasaray'ın İstanbul'a getirip, sağlık kontrolüne soktuğu bir futbolcuydu ama anlaşma sağlanamadı. Muslera'nın bu konuda açıklamaları vardı, en sağlıklısı bilgileri o verdi ama bilinmiyor yani.

Öyle bir durum ki, futbolcu potansiyelini yansıtsa ve çok önemli yerlere gelse yıllar sonra dahi konuşulacak bir mesele olur. Var böyle hikayeler, deneyip beğenmediğimiz ama önemli yerlere gelen futbolcular. Appiah mesela bir örnek, Galatasaray altyapısında denenmiş ve beğenilmemiş bir isimdi. 

Mathian Olivera, savunma özelliği öne çıkan bir sol bek. Stoperleşebilen bir sol bek diyelim hatta, potansiyeli var. Bonservisi de yoktu, haliyle böyle hamleleri denemek önemli. Çok tanımıyordum ama bu şartlar itibariyle gelmesinden dolayı da mutluydum. 

Yine de skandal bir durum olarak nitelendiremeyiz, Muslera'nın açıklamalarından yola çıkarak. Menajeri Fonseca'yla birlikte Galatasaray'a getirmek için uğraştılar. Anlaşma da tamamdı ama babası sorun çıkardı, ekstra talepleri oldu ve zorlamadı Galatasaray. Fonseca'nın bundan dolayı çok sinirlendiği dahi haber olmuştu. Fonseca ve futbolcunun babası kaynaklı bir sorun, Muslera'nın anlattıklarına göre.

Bir diğer konuşulan hikaye ise futbolcunun u21 takımı için düşünüldüğü ve bunu kabul etmedikleri. Türk basınında vardı bu haberler, futbolcunun ilk etapta u21 takımında  kullanılacağı yazılıyordu. Futbolcu ise buraya A takımda oynama hayaliyle geldiğini ve bu durum karşısında ayrıldığını söylüyordu. Doğru da olabilir, bilmiyoruz.

Getafe'yle anlaşmış ve 6 yıllık sözleşme imzalamış. Potansiyelini ne kadar yansıtır, günün birinde nerelere gelir bilinmez. Önemli işler yapması durumunda yıllar sonra anlatılacak bir hikaye çıkar bizlere. Denemek lazım böyle hamleleri, bu futbolcu olmadı diye vazgeçilmemeli..

6 yorum:

  1. Bence tek sebep genç ve bedava olması. 30 yaşında 7 milyon olsa kesin alırdık :)

    YanıtlaSil
  2. Profil olarak doğru oyuncuydu stoperleşebilen bir sol bek, genç dinamik fizikli fazla genç ve tecrübesizdi. Bu nedenle çok zorlamadık bence.
    Ama işte paradoks burda zaten bilinen kanıtlanmış doneleri olan bir genç olsa ederinin üstünde bile olurdu maliyeti.

    İzlemek izlemek izlemek referansa kağıt üstündeki verilere bağlı kalmadan oyuncunun 15-20 maçını full izlemek bilgi toplamak lazım. Kağıt üstü bilgisayar başı tavsiyeyle oyuncu seçimi bir yere kadar.

    Galatasaray'ın bir DLC 'ye ihtiyacı var belki Mathias'ın 1 tık üstü bir oyuncuya maliyet önemli değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babası sıkıntı, menajeri de ters köşe oldu ve Galatasaray'a karşı mahcup oldular.

      Sil
  3. Bu tarz hamleler olmalı ama ne hikmetse bizimkiler yapmıyor. Scout ekicinin bulup almadıklarımızda var maiga, dembele, lazar markovic, kapustka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maiga çok sayılmaz, ondan bir şey olmayacak ama diğer isimleri sayarız tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir