21 Eylül 2017 Perşembe

Bu yorum özellikle Linnes, Garry Rodrigues ve Tolga Ciğerci gibi isimler için geçerli


Bir yorumum vardı, formayı kaptıran bir daha zor bulur gibisinden. Bu yorum özellikle de Linnes, Garry Rodrigues ve Tolga Ciğerci gibi isimler için geçerli. Sezona iyi başladılar, mevcut kadronun en büyük gelişimi gösteren isimleri oldular ve verdikleri katkı sürprizdi. Forma adaleti onlarla devam edilmesini söyledi ama arkada bekleyen iyi isimler var, Linnes formayı kaptırdı mesela.

Sakatlık yaşadı, bir hafta forma giyemedi ve Latovlevici formayı aldı. Bursaspor maçında Latovlevici 11 başlayacak, Ocak ayına kadar da böyle gider. Devamında Asamoah ihtimali doğarsa başka şeyler konuşuruz ama bu süreçte forma Latovlevici'nin. Beklentim de buydu, Asamoah gelene kadar ki süreci idare etmesi.

Linnes'in sol bekte gösterdiği gelişim kıymetliydi, iyi bir alternatife dönüştü. Herkesin ümitlerini tüketmeye başladığı bir isimdi, o süreci atlatmayı başardı. Yine de yetmiyor, Linnes'le oynanan farklı bir oyun var. Ters ayaklı olduğu için kat ederek oynamak zorunda kalıyor, bu da sol tarafta istenen hücum etkisini getirmiyor. Teknik bir oyuncu ama geriden oyunu kurabilecek özellikte değil.

Latovlevici ise özellik itibariyle büyük takım sol beki. Kanadı bütünüyle kullanabilecek, teknik, geriden oyun kurabilen ve sol ayağını iyi kullanan bir isim. Şu an takımda tek sol ayaklı o, bir önemi de buradan kaynaklı. Latovlevici konusunda ısrar daha doğru, Galatasaray'ın bu profilde bir bek oyuncusuna ihtiyacı var.

Kasımpaşa maçında birçok handikabı olmasına rağmen iyi bir görüntü verdiğine inanıyorum. Ortaları isabetsizdi ama boşa atılmış ortalar değildi, bu önemli. Hazır değil, maskeyle oynamak durumunda ve ilk maçı. Sol / sağ dengesini Latovlevici sayesinde sağladık, hücum bindirmeleri ve sık orta denemesi dahi bir baskı doğurdu, bu da Galatasaray'ın işini kolaylaştırdı.

2 yorum:

  1. Lato'da Linnes de kısa vadeli çözüm bence. Seneye ikisini de satıp iyi bir (1) tane sol bek almak lazım ve tabi ilave olarak Asamoah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, Asamoah gelene kadar demiştim, şu an beklentim karşılandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir