14 Eylül 2017 Perşembe

Feghouli bu hafta 11 oynayacak gibi, peki kim kesilir?


Gelen bazı bilgiler dahilinde yazıyorum, idman fotoğraflarından yaptığım bir çıkarım değil. Feghouli bu hafta 11 oynayacak gibi, görüntü de Garry Rodrigues'in kesileceği yönünde. Feghouli için iyi bir başlangıç olabilir, Kasımpaşa ideal rakiplerden biri. Hazır olduğunu da düşünüyorum, uzun zamandır takımla çalışıyor, lig maçına da hazırlık maçına da çıktı. Başlamak gerekiyor.

Soru şu, kesilmesi gereken isim Garry Rodrigues mi? Anket açmak lazım, takipçilerin görüşünü merak ediyorum. Sizler de yorum kısmında yazabilirsiniz. Çıkan haberler Garry Rodrigues diyor, benim de beklentim bu. Tolga Ciğerci'yi pres ve orta saha bağlantısı noktasında değerli görüyor Tudor, keseceğini sanmıyorum.

Garry Rodrigues'in de mücadelesi, hareketliliği ve temposu kıymetli. Bunun yanında takımın da en çok asist yapan ismi, nedense çok fazla dile getirilmiyor. Yine de hücumda dokunuş arıyor takım, hücum kalitesinin yükselmesi anlamında. Bunu da sağlayacak isim Feghouli, orası kesin. Kimin yerine oynayacağı konusunda sıkıntı var.

Belhanda da kesilebilir gibi yorumlar var, ilk 4 hafta itibariyle istenen görüntüde değil. Onun için ayrı ve daha detaylı şekilde yazacağım ama beklenen seviyede olduğunu söyleyemem. İlk 4 hafta itibariyle hüküm verilecek isim değil tabii, görüntüsü kötü olsa bile ısrar edilmesi, kazanılması gerekecek. Her geçen zaman da daha iyi olacağını düşünüyorum, benim beklentim yüksek. Onun da ince dokunuşları var, bir anda maçın tüm seyrini değiştirebilecek, özel bir futbolcu. Kesilen isim Belhanda olmaz.

Tudor'un sol bekte ilk tercihi Latovlevici, onu da belirteyim. Beklenen seviyeye gelirse onu da Kasımpaşa karşısında 11'de izleriz. İdmanlara yeni başladı sayılır, fizik durumu şu aşamada iyi değil. Rahat nefes alamıyor diye biliyorum, özel bir maskesi var. En azından maç kadrosunda olacağı kesin, zamanla da 11'de onu izleyecek gibiyiz. Denayer ise bu hafta yedek oturur, Serdar Aziz'i izlemeye devam ederiz ama orada da forma Denayer'in gibi..

13 yorum:

  1. Garry kesilirse yine tek kanat işler.Tolga pres yapan biri ama Antalya maçında hiç yoktu.Garry ise 4 maçta da hep oyunun içindeydi,vardı.Ayrıca milli takımdan dönmüş olmasına rağmen performansının diğer futbolculara göre iyi olması onun için olumlu bi durum.Bence Tolga kesilmeli ve duruma göre sonradan oyuna girecek ilk futbolcu olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga'nın da düzen içinde önemi var, orta sahaya desteği, pres özelliği gibi. Ya da ceza sahasına girişleri de büyük denge bozuyor.

      Sil
  2. iç sahada kasımpaşa maçı olunca bence Tolga kesilmeli bu haftalık.. ilk dakikadan itibaren tempo verip oyunu rakip alana yıkacagımız düşünülürse Rodriguez 11de olmalı.. beni asıl düşündüren şey Denayer konusu.. Denayer bana gore potansiyeli cok da yuksek olmayan bir oyuncu..(Belçika milli takımının ara ara 11inde oynadığını biliyorum ama yeterli bir kriter degil)Serdardan fazla bir artısı olacağını düşünmüyorum.Bence beklentiyi düşük tutalım ki sene içinde yapacağı muhtemel hatalar bizleri çok da şaşırtmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre tablo değişir tabii, sürekli aynı 11 oynayacak diye bir kural yok.

      Sil
  3. rodriges'in kesilmesi büyük hata olur. toplu oyunda etkisi çok iyi. topu taşıyor dikine olarak, artı skora da etki etti. 3 asist yaptı. sıfıra inip pas vermeyi bir tek o yapıyor. hücum anlamında bir tek yapamadığı gol atmak. işin savunma yönünde de prese katkısı var, geriye geliyor. artı formda, fizik/moral olarak da iyi. bu şartlar altında onu kesmek haksızlık olur. bence Tolga kesilmeli. Galatasaray kompak oynayamadığı, oyuncular birbirlerine yakın durup alanı daraltamadıklarında ne kadar sıradan ve vasat bir oyuncu olduğunu Antalya ve Ukrayna maçlarında gördük. Galatasaray da her zaman o oyunu oynaması mümkün değil. Sıcak, nem, milli ara artı rakibin becerisi ile her zaman presli oyun oynanmaz. Tolga bence sonradan girmeli.
    Belhanda'dan kimse memnun değil ama her maça sakat olmadığı sürece onunla başlamak mecburiyet. hem o kadar para verdik hem de maaş, onun yedek kalması söz konusu değil. Mecburen oynayacak ve daha iyi olmasını bekleyeceğiz. Özellikle iç saha maçlarında top ilerde rakip sahada kalırsa, pas trafiğini hızlandırmak için o son dokonuşları yapacaktır. ama onun da gol atması daha çok içeri girmesi şart.
    Galatasaray 1 transfer döneminde yapılabilecek her şeyi yaptı. Ama hala Beşiktaş'ın kalite olarak gerisinde. Kesinlike Asamoah artı sol açık ve orta sahaya 1 klas oyuncu hatta bir de Gomis'i zorlayacak golcü almalı. 4 oyuncu daha almadığı sürece ligde şampiyonluk şansız zor. Ön alanda kalite ile fark yaratacak oyuncu sayısı Beşiktaş'da o kadar çok ki. Bizim takıma daha yaratıcı 2-3 oyuncu daha almamız gerekiyor.
    Şu halimizle kadromuzun biraz daha eksiği var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Ciğerci'nin de başka etkileri var, ben düzen için kıymetinin büyük olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. Eyvallah Belhanda' yı kazanmak lazım da, Gary kesilirse adalet sorgulanmaz mı? Gary' yi kaybetmek riski göze alınası bir şey midir? Yıllardır hocaların adaletinden dem vurmuyor muyuz? Bu sene içimizde beliren adaletli seçim umudu, geleceğe dönük olumlu beklentinin temelini oluşturuyor bence ve kazanılmadan daha kaybedilmemeli bu umut. Ben her türlü şu an için Belhanda' nın kesilmesi gerektiğini düşünüyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulanmaz, sonuçta bir yerden başlayacaksınız. Belhanda için ısrar gerekiyor, ben günü değil de sonrasını düşünüyorum.

      Sil
  5. Kasımpaşa da çoğunlukla yabancı futbolculardan oluşuyor ve fizikleri iyi durumda.Geçen hafta son dakikaya kadar golü kovaladılar oyundan düşmediler. Beşiktaş'a karşı ezilmediler. 9 gol attılar 7 gol yediler.Öndeki üçlü grubu iyi savaşıyor ve topu fena da kullanmıyor.Yaptığımız ani presi kırıp hızlı çıkıp arkaya adam kaçırabilirler.Zor dakikalar yaşanabilir. Artık Tudor'un kalitesini göreceğimiz maçlar başladı.Maç sonucu ile ilgili fikrim Kasımpaşanın puan alabileceği yönünde.Rodriges sol tarafta daha iyi olduğunu söylemişti bir röportajda. Sol tarafa Rodriges sağ tarafa feghuli yazılır bu maç.Feguli gomis e yaklaşır.Badou inşallah kırmızı kart görmez.Bu maçın iki devresini çok iyi planlamak lazım. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin de 10 numara özelliği var, o doğru. Gezerek oynar, pas aksiyonuna katılır, Belhanda'yı yükseltir ve rahatlatır.

      Sil
  6. MUSLERA
    MARİANO MAİCON DENAYER LATOVLEVİCİ
    FERNANDO
    FEGHOULİ BELHANDA NDİAYE RODRİGUES
    GOMİS


    YanıtlaSil
  7. İlk 11 nasıl olacak çok önemli değil zaten elde işe yarayacak 3-4 yedek var sadece. Önemli olan oyun istediğimiz gibi gitmezse (hatta giderse de) değişiklikleri zamanında yapıp yapmayacağı adaletli davranıp davranmayacağı Belhanda ilk 11 başlayabilir ama yeri geldiğinde ikinci yarı başında oyundan alınabilmeli. Hakan Şükür Sneijder vs en sevmediğim huyları çok kötü oynasalar ve 80.dk bile çıksalar kapris yapmaları birilerinin de bunu hoş görmesiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda bu düzende olmazsa olmaz, alternatifi olmayan isimlerden. Ben asla yedek bırakmam..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir