20 Eylül 2017 Çarşamba

Herkesin takıldığı konu Carrasso'nun maç kadrosunda yer alabilme ihtimaliydi


Transfer edildiği gün de yazmıştım ama herkesin takıldığı konu Carrasso'nun maç kadrosunda yer alabilme ihtimaliydi. Bunun önünde bir engel yok tabii, bir yedek oyuncu eksik bildirme durumunda kalır ve kulübeye alacağınız yabancılardan birinden vazgeçersiniz. Carrasso ancak bu şekilde maç kadrosunda yer alabilir.

Tudor ise bunu düşünmez, maç kadrosunda Eray İşcan yer alır ama Muslera'nın yokluğunda kale Carrasso'nun. X bir maç içinde kaleci değişikliği ihtimali son derece düşük, bunu düşünerek Carrosso maç kadrosunda yer alırsak en az 2 hamleden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. Tudor mantıklı olanı yapıyor, bunu da Carrasso transfer edilmeden önce dile getirmiş.

Buna rağmen Carrasso teklifi kabul etmiş, diğer detay da bu. İyi bir kaleci, istemiş olsa talip bulurdu. Projesi olan bir takımda yedek bekleyebileceğini dile getiriyordu ve yaz döneminde ısrarla bekledi. Fransa'nın bilinen, elle tutulabilecek kalecilerinden, bu anlamda çok iyi bir iş yaptık. Yedek kaleci konusunda fikrim sabit, tecrübeli bir isim olmalı. Hele ki kalenizde Muslera varsa.

Muslera'nın uzun yıllar Galatasaray'da devam edeceğini düşünüyorum. Arkasında x bir genç kaleciyi bekletmenin anlamı yok, gelişemez çünkü. Muslera'nın olmadığı anda hangi kaleciye forma versek eli ayağı titredi, başarısız oldu. Sinan Bolat, Cenk Gönen gibi tecrübeli yerliler de dahil buna. Bu yüzden daha tecrübeli, baskı altından kalkabilecek bir kaleci tercihi doğruydu.

Kupa maçlarında izleriz Carrasso'yu. Eğer Avrupa'da devam etsek bu hamle çok daha kıymetli olacaktı. Ne durumda bilmiyorum, umarım kendini hazır tutuyordur. Görünen o ki şartlar ona önceden söylenmiş ve o da bilerek geldi. Sorduğumda ise herkes büyük bir karakteri, lider özelliği olduğundan bahsediyor. Onun için de meraklıyım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir