20 Eylül 2017 Çarşamba

SC nostalji #82; Furkan Özçal


Galatasaray'a geldiğinde serbest oyuncu statüsündeydi, yaşı da 22. Transferin son günüydü, kimse de o ana kadar böyle bir transferi beklemiyordu. Neden son güne kaldı, niye x bir takımla imzalamadı gibi sorulara verebileceğim cevabım yok.
Kayserispor'da iyi bir dönem geçirmişti ama Galatasaray seviyesinde görmüyordum. Bunlar hep yabancı sınırı işte, bu tarz yerli hamlelere mecbur kalıyorsunuz.

Haliyle o sezon da pek şans bulamadı. Sezon ortasında x bir takıma kiralanır diye bekledim ama o da olmadı, şampiyonluk kutlamalarında falan vardı yani. Şöyle anlatayım, 2012 - 2013 sezonunda forma giydiği sadece bir maç var. Türkiye Kupası'nda fotoğrafını gördüğünüz maçta 27 dakika oynamış, onun dışında aldığı bir süre yok. Hatta gerek lig gerekse Şampiyonlar Ligi'nde herhangi bir maçta 18 kişilik kadroya dahi alınmamış.

Ertesi sezon ise Karabükspor'a kiralandı ve orada gösterdiği bir çıkış var. Kendisini yeniden hatırladığı dönemlerden biri diyebilirim, o performans sonrasında Galatasaray'a geri dönmeyi başardı. En azından hazırlık kampı adına bir şans yakaladı, oysa 2014 - 2015 sezonununda kamp başlangıcında birçok futbolcu kadro dışı bırakılmıştı. Prandelli o şansı Furkan Özçal'a verdi, hatta takımda tuttu, şans verdiği anlar da oldu.

Nedenini bilmiyorum ama Prandelli'nin Galatasaray'da tuttuğu futbolculardan biri olmayı başardı. Bizler de Prandelli'ye inanarak Furkan Özçal'ı bekledik aslında, Hamza Hamzaoğlu göreve gelince "neden kadroda yok" özelinde soruyorduk hatta. O sezonun devre arasında Karabükspor'a geri döndü, ondan sonraki sezon ise Kayserispor'a kiralandı. Sözleşmesi de uzatılarak kiralanmıştı, o da 700 bin avro civarı bir yıllık ücretti. 

Furkan Özçal'ın şöyle bir özelliği var, Anadolu için gerçekten iyi bir alternatif. Oynadığı her takımda bir şekilde iş yaptı, Kayserispor / Karabükspor gibi. Bu sayede daima bir alıcısı çıktı, Galatasaray onu satamasa bile kiralamayı başarıyordu. Serdar Aziz'in transferinde bu daha ön plana çıktı. Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor'un başında olduğu dönem, Galatasaray'da istemediği Furkan Özçal'ı Bursaspor'a aldırdı.

Furkan Özçal, Bilal Kısa ve Sercan Yıldırım'lı bir takas paketi karşılığı Serdar Aziz'i aldık. İlk etapta bonservis ve yıllık ücret üzerinden eleştiriler yaptık ama giden bu oyunculardan düşülen ücretleri kimse konuşmadı. Furkan Özçal'ın sözleşmesini fesih edecektin, bunu yapmadın ve aynı ücrete Bursaspor gibi bir alıcı buldu. Bursaspor kariyeri kötü bile geçmedi, o ayrı. Geçen sezon çok uzun bir sakatlık yaşadı, bu sezon geri döndüğünde ise aşırı kilosuyla aklımda kaldı. Şu an sakat zaten, Bursaspor elden de çıkaramadı.

Furkan Özçal'ın Galatasaray'da oynayabildiği 3 maç var sadece, 3'ü de aklımda. Prandelli dönemi maç kadrolarında oluyordu bir de, Galatasaray'la alakalı başka bir an yok. İki yönlü orta saha diyelim onun için, kısmi teknik özelliği, kısmı mücadelesi olan bir isim. Anadolu'da iş yapan, iyi bir alternatif ama Galatasaray gibi bir seviyenin yakınından geçmemesi gereken futbolcu. Başta söylediğim gibi, bunlar hep yabancı sınırı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir