26 Eylül 2017 Salı

Üst yapıda bir tane gence şans vermedin, altta olanın da şansını elinden alıyorsun


Bursa deplasmanındaki U21 kadrosu. Dikkatinizi kim çekti desem cevap net, Umut Gündoğan. Anlamadığım noktaya gelirsek, bu adam U21'de neden şans buluyor. Beklenti nedir, bir kazanım mı düşünülüyor, başka planlar mı var. Yedeklerde onca isim var, neden onlardan biri değil de Umut Gündoğan bu maçta sahaya çıkıyor.

Umut Gündoğan ve Endogan Adili noktasında verilebilecek bir cevap yok aslında. Neden hala takımdalar, neden sözleşmeleri fesih edilemiyor. Umut Gündoğan'ın sözleşmesinde son sezon, Endogan Adili'nin ise gelecek sezonu da var. Çeşitli takımlara kiralık gittikleri dönemler oldu, hatta Umut Gündoğan geçtiğimiz sezon Manisaspor'la iyi iş de çıkardı ama yine takımda.

Onca ismin sözleşmesi bir şekilde fesih edildi, yollar ayrıldı ama bu isimlere bir türlü dokunulamıyor. Endogan Adili zaten en karanlık transferlerden biri, o da ayrı mevzu. Türk vatandaşlığı dahi yok, bu adam yerli statüsünde oynayabilir denilerek transfer edildi. Umut Gündoğan'ın transferi ise kısmen daha mantıklıydı ama yürümedi işte, bu kalitede olmadığını çabuk anladık.

Mevcut kadroya oranla en az kazanan isimlerden ikisi, yolların bir şekilde ayrılması gerekirdi. Hadi gönderemediniz, ısrarla gitmiyorum dediler. Umut Gündoğan'ın lisansı neden vizeleniyor ve U21 maçında sahaya çıkartılıyor. U17'liler şampiyonaya gitti tamam, sayısal bir eksiklik yok ki. Yedekler ortada, birçok isim var ama Umut Gündoğan'a onların önünde şans veriliyor. Maçı kazanmak mı olaydı, U21 için beklenti şampiyon olmak mı ya da.

Mantığı yok yani, kimse bu durumu bana açıklayamaz. Umut Gündoğan'ın U21'de şov yapması, U17'liler şampiyonaya gidince kalite açığı altında kadroda olması bu işin doğru mantığı değil. Kazanmak, şampiyon olmak değildi bu olay, gençlerin önü böyle isimlerle tıkanmamalı. Üst yapıda hala bir tane gence şans vermiş değilsin, altta olanın da şansını elinden alıyorsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir