16 Ekim 2017 Pazartesi

Bir yandan Denayer'i de görmeye, kazanmaya çalışıyoruz


İki pozisyonda sık bir rotasyon izleyeceğiz. Latovlevici / Linnes ilki, Serdar Aziz / Denayer ise diğeri. Bugün Serdar Aziz / Denayer rotasyonunu konuşalım, Latovlevici / Linnes rotasyonunu başka bir yazıda daha detaylı konuşuruz.

Denayer'in transferini isterken elbette duygusal etmenler yoğundu. 22 yaşında bu adam, önemli bir potansiyel. Galatasaray'da geçirdiği ilk sezon onun adına hayal kırıklıklarıyla dolu olmasına rağmen buraya gelmek için elinden geleni yaptı. Büyük bir aidiyet bu, gerekirse böyle adamlarla başarısız olalım. Bu yaz dönemi taliplerini hatırlarsınız, Marcelo transferi öncesi Lyon istiyordu mesela. O yine Galatasaray'ı bekledi ve amacına ulaştı.

Duygusal etmenleri es geçmesek bile durumu sadece bununla okuyamazsınız. Denayer önemli bir potansiyeldir, kendine has yetenekleri, özellikleri vardır. Atletizmi ve hızı gibi ya da savunmanın birçok pozisyonunda oynayabilmesi diyelim. Stoper, sağ veya sol bek, defansif orta saha gibi. Stoper kullanıyoruz ama yeri geldiğinde sol beke çekti onu Tudor, 2 maçı öyle tamamladı. Konyaspor deplasmanı Serdar Aziz oyuna girdikten sonra o pozisyona yerleşti ve kapattık orayı.

Benim için Serdar Aziz bir adım önde, bu başka konu. Daha güvenli olduğunu düşünüyorum, lider özelliği, agresifliği, havadan etkisi gibi. Maicon'la iyi bir ikili oldu, bunun katkısını da geçen haftalarda aldık. Sarı kart sınırında olması handikaptı, Fenerbahçe maçında mutlaka sahada olmalı. Diğer handikabı da sakatlığa meyilli olması ki bu anlamda Denayer'i hazır tutmak zorundayız. Her an görev düşebilir ona.

Bu noktada çok iyi alternatif, her an hazır olması gereken. İstikrar önemli, özellikle stoper ikilisi ya da üçlüsü özelinde. Biz de o istikrarı yakaladık ama bir yandan Denayer'i de görmeye, kazanmaya çalışıyoruz. Konyaspor karşısında iyi bir maç çıkardı. Hızlı ve atlet bir oyuncu, Konyaspor'un kontra silahına karşı iyi bir önlemdi. Hamleli de, bana güven verdi, geçmişe oranla daha geliştiğini düşünüyorum. Topla çıkıyor, dripling özelliği var ve Serdar Aziz'in yapamadığı şeyler de bunlar. O farkı Denayer'le yaratıyorsun.

Fenerbahçe karşısında yine Serdar Aziz'le oynarım. İstikrar önemli, Serdar Aziz'in bu aşamada verebileceği daha garanti bir katkı. Denayer ise maç içinde mutlaka kullanılır, gerek stoper gerekse bekler için. Bazı pozisyonlarda alternatif anlamında çok eksiğiz, stoper için ise bu anlamda güçlüyüz diyebilirim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir