22 Ekim 2017 Pazar

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe, niye gerginiz?


Yine yazıyorum, ilk kez 3'lü savunma oynamıyoruz. Konuşulması gereken 3'lü savunma değil, futbolcu tercihleridir. Fernando'yu stoperlerin arasına çekip 3'lü oynamak başka, Maicon / Serdar Aziz / Denayer'li 3'lü savunma başka. Tudor'un planı şu, Fernando'yu daha orta sahada tutup orta ve ön alan baskısını biraz daha yoğunlaştırmak. Tartışılacak tabii, Galatasaray'ın ezberini bozmak değil diyordum bu tercih için, yanılmışım.

Ezberi bozuldu Galatasaray'ın ama kötü bir plan da değildi. İlk anda baskıyla başladık, pozisyon da bulduk. Bunun devamının gelmemesi sorun, ilk 20 dakikada kurulması gereken bir baskıydı, 5 dakika ancak dayanabildik. Bir de buna Serdar Aziz'in beklenmeyen hataları eklenince plan ilk baştan bozuldu. Gerçekten sakatlandı mı bilmiyorum ama oyunda kalmaya devam etse daha vahim sonuçlarla karşılaşabilirdik.

Latovlevici sonrası alışık olduğumuz düzene döndük ama ilk yarıda kötüydük. Önde bastığımız bazı anlar var, anlık etkiler yarattığımız. Bunu devam ettiremedik, Fenerbahçe baskıdan çok rahat çıktı ve kendi baskısını kurduğu anlar da oldu. Hızlı geldiklerinde etkileri büyük oldu, pozisyonları geldi. Hücumda kalamadık, bu büyük bir sorun. Belhanda ve Feghouli'nin bu sorumluluğu alması, takımı hücumda tutması tutması gerekiyordu. Bu isimler oynamazsa hücumda şansın kalmıyor.

Gerginlik diğer mesele. Futbolcu bazında bu gerginliğin zirvesinde Belhanda vardı, atılacağım diye geziyordu sahada. Tribün de aynı şekilde, 8 puan farkla önde olan biziz ama herkes sessiz, uyuyor. Fenerbahçe bu tip maçlarda taraftarıyla öldürüyor maçı, biz izliyoruz. Koreografiyi de anlamadım mesela, kim neden ayağa kalkıyor, yerde olan biz miyiz. 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlikle geldik, 8 puanlık fark var ve mutlak favoriyiz. Taraftarın bu maçı alması gerekiyor. 

Mariano maça çok iyi başlamıştı, sağdan o kadar iyi geliyorduk ki. Sonra buna önlem aldılar, o da aldığı sarının ardından fazlasıyla duruldu. İlk yarıda tek etkimiz Mariano kanadı kaynaklıydı, ikinci yarıda ise bunu biraz daha dengeledik ama etkisi olmadı. Latovlevici'nin ortaları etkisiz, kanattan geliyoruz ama içi boş. İlk yarıda sorun oyunun iyice merkeze gömülmesiydi, ikinci yarıda buna önlem almaya çalıştık ama o da olmadı.

Yine de baskı kurduğumuz anlar var, Fenerbahçe ilk yarıdaki kadar iyi değildi. Topa biraz daha sahip olmaya başladık, biraz olsun pozisyonlar gelir oldu. Belhanda'nın kırmızı kart gördüğü an ise etkimizi en yüksek derecede hissettirdiğimiz zamanlardı, 70 sonrası Galatasaray'ın etkisi yükseldi. Aykut Kocaman da Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürdü. Soldado / Janssen ile 4-4-2'ye mi dönecek diye korktum ama Guiliano'yu 90 dakika oyunda tuttu, Valbuena'yı çıkardı. Beraberlik iyidir mantığıydı bence, kullanamadık işte bu imkanı.

Garry Rodrigues hafta boyu çalışmadı demeyin, o zaman neden kulübede. Oyuna daha önce girmeliydi, hız olarak bizi daha çok yükseltirdi. Belhanda'yı bu kadar uzun oyunda tutması hata, atılacağım diyordu ve atıldı da. 10 kişi kaldıktan sonra ise biz beraberlik iyidir mantığıyla hareket etmek zorunda kaldık. Gomis / Eren Derdiyok değişti, devamında neden Ahmet Çalık oyuna girdi. Bu da bir hata, Fenerbahçe zaten gelemiyor, 10 kişi kalmamız bir şey değiştirmedi. En azından kontra imkanı bulabilirdin, hızlı oyuncu yerine stoper oyuna aldın.

Ahmet Çalık oyuna girdikten sonra gol yesen bunun dönüşü yok, hamle şansın kalmıyor. Neyse ki 0-0 bitti, oluşan şartlar itibariyle beraberlik kötü değil diyorum. Bunun etkisi de orta vadede daha ön plana çıkar. Rakibin ile farkı 5'e düşürmüyor, 8'de tutuyorsun. Oynanan oyun kötü, Tudor iyi değil, hakemi zaten konuşmuyorum ve şartlar itibariyle netice bu. Her şeye rağmen kaybetmedin, Trabzonspor'u yendiğin an da bu maçın telafisi olacak. Çok karamsar değilim ama konuşulacak şeyler var..

41 yorum:

  1. Dakika 60'da kirmiI karta yakin oynayan Belhanda yerine Garry'yi almasi gerekiyordu. Hamle icin cok bekledi Tudor. Garry hizi ve temposuyla poziyon yaratabilirdi. Birde Lato'nun ortalari hicbirinde isabet yok. Butun ortalar kendi oyuncumuzdan 8 metre geriye dogru..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda / Selçuk yapardım ben, Badou'yu da daha öne atardım. Topu tutmak, Gomis'i rakip savunma arkasına kaçırabilmek anlamında.

      Sil
  2. 1) Denayer sol bekte oynadığında bindiremez. Ha Fernando'yu öne almayı elli kere yazdım bunu yapalım ama fener maçın da değil Tudor. Git konya maçında dene önce... Evinde oynuyorsan sol bekte Lato'dan daha iyi olan Linnes oynar adaletin varsa... Kadıköy deplasmanı olsa Denayer'i sol bekte oynatmanı anlarım.

    2) Belhanda kötü oyuncu değil ama 10m euro bonservis 3.3m maaş alacak adam da değil. Bu takımın vazgeçilmezi Belhanda değil. taktik açıdan da sahaya koydukları anlamında da... Çıkması gereken maçlarda dakikalarda oyuncuyu çıkarmazsan o oyuncu şımarır... Aslolan adalet olmalı forma adaleti.

    3) Tudor gücün Linnes ve Gary'e yetiyor galiba... Zamanında Belhanda Garry değişikliğini yapsaydın keşke...

    4) Asamoah gelse bile sol bek şart. Lato ocakta gönderilmeli.

    5) Allah'tan Belhanda yokken taktik denemeler yapılmalı. İçerdeki Başakşehir maçında da Belhanda ilk 11 başlamamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Denayer sol bekte oynamadı ki, aksine 3lü savunma esnasında ortadaydı.

      2- Belhanda bence o paraları edecek bir yetenek ama elbette vazgeçilmez değil, ona katılırım. 2 maçtır kötü olduğunu düşünüyorum, öncesi ile alakalı zaten çok yazdım.

      3- Belhanda / Selçuk yapardım ben.

      4- Asamoah gelse sol bek şart değil, Linnes alternatif anlamda götürür.

      5- Trabzonspor maçında göreceğiz.

      Sil
    2. Denayer 3 lu savunma göbeğinde başlamış.ilk 20 dk seyredemedim. Tolga solda oynar ama arkasında adam varsa oynar. 3 lu savunma yapıp çizgiyi tolga ile kontrol etmek ilginç. Bu sebeple serdar ahmet değişiklikliği yerine latovleviciyi tercih etti herhalde.
      Önümüze bakalım Trabzon deplasmanında dengeli bir taktik dizilişle başlamalıyız.

      Sil
  3. yeter ki korkmayalım demiştim, korktuk ve sonuç ortada..
    taraftar rezildi, iğrençti. fb taraftarı kadıköy'de penaltıyı alır.
    muslera yeter kardeşim elle at şu topu yeter..
    denayer iyiydi..
    ah serdar ah.. yine durup dururken 1 adet değişiklik sana harcandı.
    lato'nun fiyatı iyi ki ucuz yoksa deli olurdum. 1 orta kes be..
    ndiaye'nin skorer kimliğinden zerre yararlanamıyoruz. köreldi adam. belhanda yerine oynasa 8 haftada 3 gol atardı.
    "amc kimliği var" deyip durmayın. feghouli ortada sadece kalabalık yaratıyor. kanatta oynasın yahu yeter!
    eren derdiyok: işine saygısı yok. jogging yapıyor.
    garry en azından hareket getirirdi bence de..

    ama hepsi bi yana.. cüneyt çakır.. eşsiz birisin.. gs'yi süper frenledi.. belhanda sonrası da 0-0'a bağladı. tüm hayatınızı düşünün.. daha eyyamcı kimse yok. inanılmaz biri. görevini yaptı yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taraftar kötüydü, hatta ilk etapta konuşulması gereken onlar. Fenerbahçe taraftarı böyle maçlarda öldürüyor bizi, kazanıyorlar. Biz yapamıyoruz.

      Sil
    2. taraftarın suskunluğu yılların vermiş olduğu elem tedirginlik.Takım arada bir kazanmış olsa kazanma o coşkuyla bağırma da çığlık atma da herşey olurdu taraftarda.Herkeste acaba olacak mı atacakmıyız yiyecekmiyiz içgüdüyse maçı izlemesi doğal.Belhandadan elimiz güçlü olduğu ilk fırsatta kurtulmaya çalışılacaktır.

      Sil
  4. mariano koca sağ kanatla tek başına uğraşamaz.. önlem almasalar da bi yerde yorulur. feghouli SAĞ AÇIK oynamalı. kariyeri orada geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada da oynayabilir, olay o değil ama en iyi olduğu yer sağ taraf tabii.

      Sil
  5. Feghouli - Belhanda yanyana forvet arkası oynama sevdasından vazgeçilmeli alan paylaşamıyorlar olmuyor. Çift önlibero oynamakta zordur ya onun gibi...

    Feghouli zeki olsa da sağ açıkta daha faydalı. Belhanda yerine Eren-Gomis ikilisi denenmeli içerdeki bir anadolu takımı maçında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna geçecektir Tudor, o da olmadığını gördü sanırım.

      Sil
  6. Hakeme maçı berabere bitir talimati verildigi cok net,iki tarafa da acımadi.Bu faktörü tepeye yazmaliyiz.Yarın da bjk maçında enterasan dudukler olabilir hem de İBB boylesine hazirlanmisken.Eyyamin karekökünü görebiliriz yarin.Kocaman 4-5-1 ile "suni" farkin acilmasindan cok korktugunu belli etti.Tudor üçlü defans kalabalik orta saha ile bunu kırabilecegini gösteriyordu ki Serdar nüksedip cikinca dörtlüye dondu Mariano geriye cekildi.Cesur olsaydi Serdar yerine Calik i sokup devam ederdi.Hakem sari kartlari salladikca takimin agresifligi azaldi.FB bu sayede oyuna dahil oldu.İkinci yari 70 e kadar oyunu yiktik karsiya,tam FB defans yapmaktan bunaldi yoruldu kondüsyonlari bitiyor gol geliyor derken bu seferde Belhanda nüksedip takimina resmen darbeyi indirdi.Korkarim Belhanda bu haliyle hic bir derbiyi bitiremez....Konuşulacak cok detay var lakin olan oldu, onemli olan bundan sonrasina odaklanmak artik.Bu maçta gordum ki bize sol önde oynayacak adam gecebilen skor yapan iyi bir oyuncu lazım.Sol taraf aksiyor.Sol kanat bu haliyle muhim maclarda sorun olur.Asamoah yetmez Tolga kurtarmaz Belhanda uymaz Linnes Lato Rodri zaten belli oldu bu sebeple sol öne kalbur üstü top kaybetmeyen oyuncu şart.Cenk Ergun ve scout ekibini şimdiden göreve davet ediyorum.Bu yüzden Feghuliyi kaybedecegiz yoksa adam saği birakti solada yetişmeye calisiyor.Belhandayida rekabete sokmaliyiz yerim garanti havasinda.Sonuc olarak puan farkinin 11 e cikmadigina üzuluyoruz.Bu da az bi sey değil.Son notum stada giden taraftara, ikinci devre bjk,ts,ibb maclarini icerde oynayacagiz.Resim yaptik,slogan astik üçlü cektik bitti.Tiyatro sezonu acildi dileyenler o tarafa.90dk takimla bir olup onlarla nefes alip vermeyeceklerse bagirip cildirmayacaklarsa yorulmayacaklarsa isimiz zor.Son sözümde tupcuye, adamlari iyi seçmiş yan hakeme atislar tam isabet oldu.Bravo.Bu GS taraftarinin isi degil azicik uyanik olun.Biraz GOT izleyin.Hastaliginiz icin de gecmis olsun Burak bey.Saygilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem konusuna girmiyorum, tablo ortada. "Cesur olsaydi Serdar yerine Calik i sokup devam ederdi" şu cümlene katılıyorum, yapması gereken de buydu aslında..

      Sil
  7. Bizim kanat oyuncumuz Feghouli değil mi çizgide oynaması gereken adam orada değil koca kanat Mariano'ya kaldı. Latovlevici bu şekilde ilk 18'e bile giremez adamın ayağı yok hızı yok yok Allahım yok.Linnes bundan yüz kat iyidir. Ndiaye deli dana gibi koştu durdu garibim ne yapsın. Ve Belhanda artistliğini katmer yapıp yedirmeye çalıştı bizi yedi. Bu formuyla ilk 11 asla oynamamalı. Galatasaray forması hele 10 numarası ucuz değildir. Selçuk girip Ndiaye 10 numara oynasın bari. Tudor işleyen sistemi bozdu bu sıkıntı oluyor bize. Üçlü müçlü diye kendini yiyecek. Ve Cüneyt Çakır sana 50 bin kişi hakkını helal etmedi bu gece. Yazık sana olan güvene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir plan vardı, o uygulanamadı. Tek başına Mariano'ya bırakmak değil mevzu, bu adamlar tek başına o kanadı oynar yoksa. Sampaoli dönemi Sevilla'da böyle oynuyordu zaten.

      Sil
  8. abi koreografi önceden planlanmış ama,

    önce diz çökük vaziyetteydi
    sonra ışıklar çıktı ayağa kalktı
    sonra yumruğunu kaldırdı

    yani diz çöküktük ayağa kalktık gibi anladım ben

    YanıtlaSil
  9. Hakem maçı berabere bitirmek için gelmiş, ilk yarı zaten faulden başka şey yoktu, ikinci yarı da tam fb oyundan düşmüştü, biz de uyumuştuk top şişiriyorduk o esnada iki tane penaltımız verilmeyince taraftar uyandı takım da kendine gelmişti hakem bunu farkedince bizden bir kişiyi attı böylelikle tekrar denge geldi oyuna. Maç içinde kimi zaman Fb kimi zaman bizim için kullandı takdir haklarını, böylelikle oyunu dengede tuttu ne şiş yandı ne kebap

    YanıtlaSil
  10. Çok anlamsız bir maç oldu. Sahaya ne için çıkmış bu takım anlayamadım. Daha maçın başından itibaren bir gerginlik. Statda ses çıkmıyor. Saraçoğlunda böyle mi oynuyor fenerbahçe? Taraftarın yikmasi lazım ortalığı turbinlerde ses yok ya.belhanda belhanda diyorsunuz da gerçekten ne oynuyor bu adam? Bu mu galatasaray ın 10 numarasi? Feghouli niye orada oynuyor? Mariano Feghouli sağ kanadını bir düşünsenize. Nasıl büyük bir hücum gucü olurdu? Gary kenarda oturuyor oyuncu değişikliğinde Eren oyuna giriyor gomis çıkıyor. Ne takım dizilisinden ne oyundan hiçbir şey anlamış değilim bu maçta. Kendi evimizde bu kadar korkak oynadigimizi hatırlamıyorum hele ki bu kadar kötü bir fenerbahçe ye karşı. Normal oyunumuzu oynasak bu fener defasında gol bulmak hiç te zor değildi. Serdar çıkıyor yerine latovlevici giriyor. Linnes daha ne yapmalı ki bu takımda oynayabilmek için? Bu maçı kazansaydin ligi garantükenmiş olacaksın neredeyse. Bu ne sinir bu ne stres. Belhanda maç boyu artislik yapmaktan başka ne yaptı. Adam attırmak için kendini elinden geleni yaptı sonunda başardı da. Yakaladin mı affetmeyeceksin fener i bu durumda ama yok yok yok. Hakem ayrı Facia ne demek gerekiyor ki daha başka. Kısacası maçta takımda çok kötüydü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tribün konusunda sonuna kadar katılıyorum..

      Sil
  11. Tudor'u cesaretinden taktiksel esnekliğinden ve dikine oynatmaya çalışmasından dolayı çok övdük hep beraber. Fakat bu maç sanki hafta içi Avrupa maçımıx var kendimizi zorlamayalım gibi bir havada oynandı. Fenerbahçe için yenilmemek önemli olabilir ama bizim için ilk hedef beraberlik değildi. Bir Dünya rezillik yaşadık. Sürpriz yapacak diye iki gün önceden haber yapıldı. Güldük. Haberi yapılan sürpriz mi olur diye. Aykut Kocaman gibi derbilerde hamlesi sadece karşı tarafa göre hareket etmek olan bir hocaya göstere göstere sürpriz (!) yaptık. Belhanda ve Feghouli birbirinin alanlarına girdiler o bölgede paylaşım yoktu. Çift forvet arkası oynadık ceza yayına paralel bir pas gelmedi. Merkezde kalabalıktık bir tane cepheden şut yok. Sıfıra inilmeden maç bitti. Tolga enerjik v.s. ama o kanadı tek başına oynar mıydı? Biz maçtan önce o fikirle çıkmaz herhalde diyorduk çıktı. Mariano serin kanlı ve çabuk düşünen bir oyuncu onu daha çok topla buluşturup ters tarafa toplar atmadık. Ndiaye'nin dikine çıkışlarından faydalanamadık. Lato tamamiyle vasat. Ne hücumda ne savunmada bir artısını göremedik. Denayer ve Serdar inanılmaz savruk ve gergin başladı. Gomis nereye hareketlense yalnız kaldı. İleri doğru zorlayacak herhangi bir girişimde bulunmadık ve hatta Garry'i aradık. Belhanda tribünlere agresif hareketleri ile değil oyunuyla şirin görünmeli bence. Ne şiş yansın ne kebap diyen sadece hakem değildi gördüğümüz kadarıyla. Duran top evet bir silahtır ama onu bile alacak hamlelerimiz yoktu. Dikkat ederseniz rakibin bizi bozmasından ziyade biz kendi oyunumuzu oynamadık. Serdar Lato değişikliği konusunda arkadaşlara ben de katılıyorum. Tribünler de sanki daha yeni maçtan çıkmış. Bir grup sahadakilerden daha gergin ve stresli diğer grup konum paylaşmaya gelmiş gibiydi. Baskı sadece pasla presle dikine oyunla kurulmuyor. Taraftarın hiçbir etkisi yoktu. Koreografi sanıyorum biz yaptık daha ne olsun filan moduna soktu bizim taraftarı. Kısacası boşu boşuna sinirlendik gerildik ve o zevk veren takımı göremedik. Bir puan herhangi bir haftada kazanç olarak kabul edilebilir ama insanların şikayet ettiği husus puan kaybından ziyade oyunumuzdaki karakter kaybı bence. Çok uzun oldu kusuruma bakmayın :) kadro sızdırma olayının üzerine gidecekler mi takipçisiyiz. Koskoca kulüpte böyle abuk subuk sızdırmalar olmaz. Olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan kötü değildi, tercihler konuşuluyor. Bazı isimlerden beklenmedik kötülükte katkılar geldi, bu durumda ne oynatsan zaten olmayacak. Serdar Aziz kötü başladı, Belhanda / Feghouli yok derken yapamadık istediğimizi.

      Sil
  12. Hocam selamlar,

    Ne yazsak boş bu hocaya ve bazı oyunculara, uzun yıllardır ilk defa beraberliğe razı bir Fenerbahçe izledim, resmen maçın sonunu getirmek için yalandan top çevirdiler, kontra atakları bile inançlı değildi. Ve her zaman söylediğim gibi Latovlevici'nin bırak orta açmayı bir uçtan bir uca pas atma becerisi bile yok, bugün buna emin oldum ki bizim hoca takıntılarıyla kadro kuruyor. Linnes'in ayakları ve hızı Latovlevici'den çok daha iyi olmasına rağmen forma yüzü göstermiyor, Belhanda istediği kadar defansa yardım etsin, ne şut ne kilit pas hiçbir yerde yok, 33'lük 10 numara olmayan Valbenua bile bizde olsa çok şey değişirdi. Hocaya zaten bir şey demek istemiyorum, bu takımın hocası değil, isterse 9 kişi kalınsın Fatih Terim takımı gole ihtiyaç varken Ahmet Çalık'ı alıp geriye yaslanmazdı. Terim'i pek sevmem ama oralardan, Derwall'den, Kalli'den, Souness'ten, Terim'den bu tip hocalara gelmek gerçekten üzücü. Mancini'den beri hoca yüzü görmedi bu takım, sanıyorum ki yine iyi giderken geçen seneki gibi tepetaklak olacak bu takım çünkü Tudor'da o kapasite yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 kişi takıma bir tane şutları yok. Tüm maç 4 şutları var, isabetleri yok. Kötü Galatasaray 13 kez yoklamış kaleyi, pozisyonsa yakaladık. Kötüyüz ayrı da karamsarlık oluşturacak bir tablo yok.

      Sil
  13. Bu maçtan bağımsız olarak sezon başından beri N'diaye'nin çok yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Geçen sezon Osmanlının avrupadaki başarısının kaynağı da N'diaye'nin daha fazla hücuma yönelik oynamasıydı fakat Tudor savunmaya hapsediyo ona yeteri kadar ileri çıkamıyo. Biraz abartıyorum belki ama yenilmez Arsenal'deki Viera'ya benzetiyorum ben onu. Bence kesinlikle hücum yönü daha fazla kullanılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hapsetmek değil, o pozisyonda da güzel katkı alıyor. Dün de iyi oynadı Badou, aslında 3lü savunmada planı biraz da onu öne atmaktı. Fernando'nun daha ortada oynama nedeni buydu. Deneyecek gibi, Badou'yu daha öne atacak. Trabzonspor maçını bekliyorum.

      Sil
  14. Bir maç bir hakem tarafından bu kadar mundar edilebilirdi, iki takımı da, dolayısıyla futbol oynama olasılığını kıyım kıyım doğradı. Son iki senedir stada neredeyse hiç gitmedim bilemiyorum ama, ondan önce aşağı yukarı 10 senelik bir tribün geçmişim vardır, ben bu kadar şuursuz, amaçsız, etkisiz, senkronize dahi olamayan kuru gürültüden ibaret taraftar topluluğunu ne Sami Yen'de ne bu statta gördüm daha önce.. Belhanda'ya gelince, 9m bonservis ve 3küsür m yıllık ücretin topçusu olduğuna katiyen inanmıyorum, yeteneklerinden mütevellit değil, mental sorunları var, belki Alex Ferguson gibi muntazam bir koç eşliğinde bu değerin karşılığını verebilir, Tudor ile katiyen veremeyecek. Şimdiye kadar verdiği katkı konusunda genelin aksine ben faydalı olduğunu düşünüyorum ama büyük maçlarda asıl etkisini görmeliydik böyle bir futbolcunun, Osmanlı, Kayseri maçlarını sahada yer alan 11 futbolcudan herhangi biri alabilir çünkü.Bir de Latovlevici'ye, Sabri'den daha kötü orta açıyor diyeceğim, Sabri Göztepe'de harikalar yaratıyor O'na ayıp olacak. Bir insan bu kadar mı isabetsiz orta yapar arkadaş ve hem de iyiyken Linnes niçin kesilir hele ki içeride oynuyorsan..
    Son olarak takımın telaşesi, şuursuzluğunu aklım almıyor, gün geçtikçe oturur diye umuyorum ama, oyunun ilk 5 dakikası baskılı oynadığımız / oynamaya çalıştığımız anlarda bile, sanki 16 yaşında 11 çocuğa ilk profesyonel maçlarını oynatıyormuşuz gibi, nereye koşacaklarını, nereye pas atacaklarını bilemeyen bir topluluğu sadece ben mi gördüm Allah aşkına? Galibiyet isteğini doğru yönlendiremedik bu topçulara yazık oldu, gol olmasın diye elinden geleni yapan klasik Aykut Kocaman ve maç oynanmasın diye elinden geleni yapan hakem de eklenince taraftar olarak keyif almayı geçtim, bir futbolsever olarak zerre keyif alamadım yahu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın sorunları olabilir, odak problemi bence de var. Orada hak veririm.

      Sil
  15. eleştiri değil bilgi olarak söylüyorum, transfermarkt verilerini dikkate alıyorsak feghouli "sağ açık" 145 maç "amc" sadece 5 maç. 2 tanesi de gs maçı zaten.

    YanıtlaSil
  16. Burak bey merhaba,

    Taraftar konusu bence başlı başına irdelenmesi gereken bir konu.Bu konu hakkında daha derinlemesine(sosyoloji, psikolojik...vs.) bir yazı bekliyoruz sizden.Yabancı taraftar transfer mi etmeliyiz yoksa ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrdelenecek bir şey yok ki, bu tip maçlarda tribünleri sponsorlara satarsanız olacağı bu. Kombine iyi güzel de gitmiyor ki kombineli, bu maçlarda kimlere devrediyorlar araştırılsın. Çoğu için yazıyorum bunu.

      Sil
  17. Taraftar konusunda çözüm önerim şu: Biliyorum burası Kuzey Kore değil ama stada taraftarı cep telefonlarıyla sokmamak gerek artık.Absürt bir öneri biliyorum ama millet selfie çekmekten,twit atmaktan,facete gezmekten maça bakmıyor yahu bu nasıl iş..İçeride ki bjk maçında deneyebiliriz bence bunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 bin kombine satılan ortamda buna engel olmak imkansız.

      Sil
    2. O zaman stad cevresi ve girislere uyari hatirlatma gibi afisler asalim mac sirasinda telefonu birakalim takimimizla olalim gibisinden anons yapalim mactan once belki biraz olsun uyandiririz taraftari.

      Sil
  18. Bu maç o kadar çok konuşulması gereken maç ki 100 sayfa yazı çıkar her bir detayı için.
    Benim için kısa bir özet. Tudor maç öncesi rakibin çift santrafora dönmesi için 3 lü savunma çıktı. Ancak Aykut hoca normal olarak her zamanki sistemi tek santrafor ile oynayıp bu taktik savaşını başlamadan bozdu.
    İkinci taktik savaş ise Belhanda Feghouli nin merkezde kalıp beklere alan açmak üzerine kurulu idi. Ancak Fb oyuncuları bu duruma uyanmayıp merkeze önlem almadığı için bu taktik savaşıda hüsran ile sonuçlandı.
    Yani Tudor 0 - 2 Aykut sonucu doğdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu açıdan düşünmedim ben, doğru diyorsun. Kadronun sızması belki de bundan, hak veriyorum şu an.

      Sil
  19. Anlaşıldı ki bu sezonki derbilerde de Tudor'un korkaklığı devam edecek.Belhanda çıkar yerine Garry girerdi 60 gibi çünkü Belhanda zaten atılacağım diye bağırıyordu.Garry girse Sofiane ortaya geçerdi hem onun da etkinliği artardı kötüydü çünkü ama Tudor hamle yapmadı yapmadı bekledi tabi Belhanda atıldı.Belhanda atılınca da bekledi ama Eren hamlesi aşırı saçma bi hamleydi gerek yoktu Gomis oyunda kalmalıydı.Tudor taktik ve oyuncu değişikliğiyle bu maçı kazanırdı ama korkak davrandı.Böyle devam ederse kendisinden büyük hoca olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkaklık demiyorum ama daha cesur hareket etmeliydi. Ben olsam Serdar çıkarken Selçuk'u sokardım mesela..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir