18 Ekim 2017 Çarşamba

Garanti katkıydı, transferi gündemdeyken de yazıyordum


Gomis'le alakalı anlatılacak çok şey var, hangi birini yazayım bilmiyorum. Kariyerindeki en iyi gol ortalamasını Galatasaray'da yakaladı mesela, Östersunds maçlarını da hesaba katarak maç başına 0.9 ile. Marsilya'da 0.61'di bu oran ve formda olduğunu yazıyorduk, çok iyi bir sezon geçirerek geldi. Nasıl devam eder bilinmez, belki bu ortalaması biraz olsun düşebilir ama bu sezonu kariyer rekoru ile bitireceğini düşünüyorum.


Galatasaray'a sadece kendisinin kazandırdığı 7 puan var ve 5.2 milyon tl'lik bir kazanç demek bu. En çok forması satan futbolcu, sadece 1 haftada 20bin tişörtü satılıyor. Galatasaray'da nice yıldızlar izledik, profil anlamında çoğunu Gomis'in üzerine de koyabiliriz de bu da yıldız katkısıdır. Saha dışı ayrı, saha içi ise apayrı. Öyle büyük piyango ki Gomis'in transferi, Galatasaray'ın son yıllarda yaptığı en akılcı işlerden biri.


Gomis'in maliyeti tartışılıyordu, hatırlarsınız. Kimse forvet kıtlığını düşünmedi, Marsilya'nın Gomis'in yerini Mitroglu ile doldururken ödediği rakamları hayal dahi edemedi. Sadece 2.5 milyon avro verdik bonservisine ve bu tablo. Soldado'yu bilmiyorum ama Negredo'nun gündem olduğunu biliyorum. Tudor da Gomis için ısrar etti, bizim de tek hedefimizdi. Bugün Gomis ile Negredo / Soldado gibi isimleri kıyaslamayacağım bile.

Garanti katkı ayrıca bu, transferi gündemdeyken de yazıyordum. Gomis de coşkuyu seven futbolculardan, tribünlerle kuracağı şu katkı öyle belliydi ki. Profesyonel bir isim, bu yaşta böyle bir parayı gördüğünde yatacak futbolculardan değil. Sürekli çalışıyor, sosyal medyada sıkı takipçisiyiz. Bu seviyede kalabilmenin sırrı bu işte, çalışmak..

4 yorum:

  1. Bizim taraftarımız coşku his ve duyguya bakıyor. En kötü zamanımızda Neill Kewell ilgi görürken gol rekorları kırdığımız haftalarda Elano tepki görüyordu :) Gomis'in profesyonelliği formu açısından ne kadar önemli ise coşkusu hisli oynaması aidiyeti de tribün bağı açısından o kadar mühim. Kadromuzda vurdumduymaz adamlar halen mevcut aslında ama onlar da son demlerini yaşıyorlar. Selçuk'a ben de dahil olmak üzere hepimiz inanılmaz tepkiler gösterdik. Bence haklıydık da ama bakın son maçta çekilmiş bir fotoğraf var. Sırılsıklam forma be saha içinde yatay değil dikey oyunu. Sadece bu ikisi dahi bizlere herşeyi unutturabilir ve sahip çıkmamızı sağlar. Bizler sahada en az tribün kadar coşkulu isimler görmek istiyoruz. Galatasaray taraftarı skor taraftarı değildir. Sanıyorum bunu algılamışlardır :) Bu takım 14 sene şampiyon olamadığı dönemin sonunda dahi dolu tribünlere oynadı. Derwall'in evi taşlandığında dahi bu taraftar bu takımı yalnız bırakmadı. Mücadele aidiyet hırs önemli. Hagi gibi bir değer Arsenal maçında hırsına yenik düşüp aldığı kırmızı kartla takıma öyle bir hırs aşıladı ki, birçok takım için dezavantaj olan eksik oynama bize avantaj oldu o gün :) biraz gaza geldim uzun oldu kusura bakmayın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, teşekkür ederim yorum için. Tribün önemli, sırt çeviremeyiz. Eminim ki o tepkilerin Selçuk İnan'ın oyunu üzerinde etkisi oldu. Daha çok takımın durumu, o da mühim.

      Sil
  2. Böyle adamlar önemli takım için. Koşan mücadele eden ruhunu ortaya koyan kaybettiginde tribündeki taraftar kadar üzülen. Bülent korkmaz çok çok iyi bir defans mıydı? Hayır ama tüm benliğini sahaya koyardi. Tekmeye kafa atan adamdı kaptan... elmander mükemmel bir forvet miydi? Hayır ama benim takımda izlediğim en mücadeleci adamdı. Kazanmak her zaman herşey değil mücadele edip kaybettiğimiz zaman bile keyif veren maçlar izledim. Böyle adamlar lazım takıma. Elmander gibi. Keita gibi. Melo gibi. Vs.Vs. ruhu olmalı bir takımın isteği olmalı hırsı olmalı... gOl atilamayabilir maç kaybedilebilir ama kaybettiginde yüzünden nasıl kaybederiz bu maçı hüznü okunan adamlar olmalı sahada hani tezerruhatlarda dendigi gibi milyonluk esşekler değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir