12 Kasım 2017 Pazar

Serdar Aziz kalite ve güven noktasında Denayer'in önünde


Serdar Aziz / Denayer rotasyonunu izledik. Bunda öncelikli etmen Serdar Aziz'in Fenerbahçe derbisi öncesi kart sınırında olmasıydı. Konyaspor deplasmanında bunun için korundu ve oynatılmadı. Sakatlık potansiyeli yüksek, bu anlamda Denayer'i hazır tutmak önemli. Şartlar itibariyle Denayer iyi alternatiftir, transfer olduğu gün de bunu yazdım.

Tudor da Denayer'i hazırlamak istedi, oynattı, göründü ki ısrarcı oldu. Fenerbahçe karşısındaki planı gördük, 3'lü savunma diyerek Denayer'i bu maça hazırladığı gibi Serdar Aziz'i de korudu. Fenerbahçe karşısında Serdar Aziz'in yaşadığı sakatlık şanssızlık, tüm plan 15 dakikada çöpe gitti. Tudor bu planda ısrarcı olmalıydı, o ayrı konu. Ahmet Çalık ya da Koray Günter'e güvenemedi.

Serdar Aziz iyi durumdaysa ona dönmek gerekiyor yalnız, Tudor'un hatası burada. Maicon / Serdar Aziz belki de ligin en iyi durumda olan ikilisiydi, istatistikleri buradan paylaşmıştım. Gayet uyumlu ve iyi devam ediyorlardı, özellikle hava savunması noktasında tüm sorunu çözmüşlerdi. Trabzonspor maçında gördük, N'Doye havadan ezdi Denayer'yi. Denayer'le kafaya çıkan her futbolcu topa vurdu, ezilmemizin nedenlerinden biri de bu.

Serdar Aziz daha güvenli bir isim, ayakları yere sağlam basan ve güçlü. Denayer'in hızı ve atletizmi kıymetli ama Serdar Aziz'in gerisinde. Trabzonspor maçında Serdar Aziz'e dönmek gerekiyordu, Denayer'le devam etmek yanlıştı. Denayer'i hazır tutmak önemli, o rotasyonu da doğru kurduk ama böyle bir maçta iyi olana dönmek gerekir. Tudor'un en önemli yanlışlarından biri de bu. 

Denayer iyi bir hamle oyuncusu. Stoper, sağ veya sol bek, hatta defansif orta saha. Kenardan getirip, sol bekte maçı tamamladığı zamanlar oldu, oyunu tutmamız gereken anlarda. Kenarda Denayer'i tutmak iyi bir fikir, Trabzonspor maçında kötü oynamasına rağmen vuralım, öldürelim gibi yorumlara katılmam. Ama geldiği ilk gün de yazdım, Serdar Aziz kalite ve güven noktasında Denayer'in önünde..

23 yorum:

  1. Fener Maçında serdar çok kotuydu Denayer o maçta daha iyiydi. Trabzon maçında herkes kötüydü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar iyiye yönelebilirdi, 15 dakikalık değerlendirme bu.

      Sil
    2. Denayer çok hızlı bir oyuncu topla çıkışları attığı yerlere bakarak atması var, ah biraz kafa topu hakimiyeti de olsa tadından yenmezmiş bir kaç pozisyonda yusuf yazcıcı gibi bir oyuncuya fırsat vermediğine tanık oldum çevikliği harika bence

      Sil
    3. Atletik, hızlı, dediğiniz gibi çevik ama kontrolü kaybediyor bazen..

      Sil
  2. Bonucci,Barzagli,Ciellini... Tudorun çok sevdiği juventusun geri üçlüsüydü...Tudor üçlü oynamakta ısrarcıysa,ben sistem oynatırım diyorsa kendisine sağlam bir üçlü yapmalıydı ve yoluna devam etmeliydi.Stoper konusu şimdiye çoktan çözülmüş olmalıydı.Ama aksini görüyoruz her maç üçlü mü dörtlü mü kararsız kalıyor.Serdar Mı? Denayer mi ? hep tartışmaya açık gidiyor.Serdar kriz anında dogru yerde olabiliyor,sezileri fena değil,Maicon havadan etkili,teke tekte güçlü,ayagı düzgün,Denayer hızlı,çevik...e tamam işte az çok parçalar uyum vaadediyor madem 3 lü hevesin var beraber oynat işte.3 maç şans ver bi gör, yok illa hamle yapacak her şeye her an müdahale edecek...Sarri var Napoli de azıcık örnek al ya, ne yapmak istediğinde net ol ki takımında kolay motive olsun, biz seyircilerde her maç kafa bulanık maç izlemeyelim...Bu arada dedikodulara göre A.kocaman tüpçüyü aramış GS maçlarını suni çimde oynaması için ceza verin demiş..Ben buna inanırım arkadaş baksanıza ortama,herkesin derdi GS olmuş...Herkes önce kendine baksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor yer yer 3lü deniyor, bunda kötü olan bir şey yok. Eldeki malzeme de bu, başarısız değil.

      Sil
  3. Serdar Aziz kesinlikle Gs seviyesinde topçu değil. Ne yazıkki kendine güveni yok. Psikolojik olarak büyük takım topçusu olmadığını her büyük maçta belli etti.
    Geçen seneki maçta Van Persie ye yaptığı asist dahil büyük maçlarda rakip seyirci maçın atmosferi altında eziliyor. Geçen haftaki haftaki Fenerbahçe maçında kaldığı kısıtlı süredeki hatası bunun kanıtı.
    Bana göre Serdar Ts maçında olsa belkide ilk yarıda 3 yiyecektik. Bunu bilemeyiz.
    Ts maçında Denayer i suçlamak hata olur. Daha oynamaya 3 hafta önce başlamış oyuncuyu oynattığın maçların ikisi Fenerbahçe ve Trabzonspor. Denayer in Maicon a alışmak için süreye ihtiyacı var. Maicon ve Denayer in Serdar Maicondan daha iyi bir ikili. Denayer in topla çıkış gibi ekstra özelliği var. Bu anlarda Fernando savunmaya kayıp onuda rahatlatabilir. Bu sayede 3 tane oyun kurabilen oyuncu arkada sağlam bir şekilde duracak.
    Serdar ise hata yapmaya açık birebirde güven vermeyen adam markajı yeteneği kısıtlı bir adam. Kupa maçlarında veya küme düşme hattındaki takımlara karşı oynayabilir ama tüm lig oynayamaz. KOray Günter in bile Serdar a karşı yetenek üstünlüğü var. Serdar ı bir tek Hakan Balta ile kıyaslayabiliriz. Hakandan üstün tarafıda dinanizm i olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz Galatasaray seviyesinde futbolcu mu değil :) Sezon başından bu yana en iyilerden biri. Bu yorum büyük ön yargı, talihsiz..

      Sil
    2. Bursaspor maçında Stancuya yaptığı hareketten sonra bu imaj pekişti. Galatasaray stoper i son adamken rakip santraforu iki eli ile itip pozisyondan çıkartır mı hiç. Hakem kırmızı kart gösterse kimse bir şey diyemez

      Sil
    3. tam bir solid center back

      Sil
    4. Herhangi bir şey pekişmedi, sonuç yine değişmedi. Serdar Aziz / Maicon belki de ligin en formda ve iyi giden ikilisiydi, bozmamak gerekiyor.

      Sil
    5. Ligin en formda savunma ikilisi yiğidi öldür hakkını ver edebiyatı ile Pepe Tosiç ikilisi. Tosiç burada sırıtan olmakta Pepe tarafından arkası toplanmakta. Bizde Maicon bu görevi üstleniyor. Serdar Maicon beraber oynarken Maicon stoperlik yapıyor ondan sekenleri Serdar libero gibi topluyor. Denayer Maicon da ise Denayer stoper görevinde oynuyor Maicon ise libero görevi yapmaya çalışıyor ama temposu yetmediği için yapamıyor. Serdar Maicon daki gibi roller paylaşılsa Denayer daha verimli olacak. En azından oyun kurma görevi iki stoper arasında paylaşılacak.

      Sil
    6. Son yorumum yazdığına, yenilen gol sayısı ve verilen pozisyonlar ortada ligde. Maicon / Serdar ile akan oyunu en iyi savunan takımız. Sırf Serdar iyi diyememek için Tosic / Pepe dedin ya, üzerine yorumum yok. Ön yargılardan sıyrılmanızı dilerim. En iyi de demiyorum, formda diyorum. Ne diyeyim, saygı duydum demek durumundayım, konu benim adıma kapalı. Yoruldum çünkü, objektif bakabilmek, senin dediğin gibi hakkı olanın hakkını vermek lazım. Ön yargı ya da takıntı kötü şey.

      Sil
  4. takımda baskı kaldırabilecek sol bek yok, bi de Denayer oynayınca oraya yapılan baskı tüm takımı kilitliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah işte, gelseydi çok farklı olurdu..

      Sil
  5. Bence seneye Acerbi alinirsa 3'lu savunma daha cok ise yarar. Acerbi-Serdar-Maicon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş olur. Acerbi'nin farkı solak olmasının yanında lider özelliği ve geriden oyunu müthiş kurması.

      Sil
    2. O øzeliklerini dusunerek zaten Acerbi dedim. Gecen sene buraya Gonzalo Rodriguez'i yazmistim gene ayni øzelikli oyuncu. Tek farki yasi 33 olmasiydi ama bosa cikmisti ve Villareal'de Fiorentina'da kaptandi. Neyse umarim Acerbi olur. Cok daha iyi bir kulupte olmayi hak ediyor aslinda. Yedekleri de Denayer-Ahmet-Koray.

      Sil
    3. Gonzalo Rodriguez'i yazı dizisinde ben de yazmıştım..

      Sil
  6. serdar derbide kendini hiç zorlamadığı için tudor sinirlenmiş. acı eşiği düşük değil bence ama korkmuştur belki..
    (içeriden bilgi :)

    YanıtlaSil
  7. Denayer'i beğenirim ama şu an için tam hazır değil henüz M.City'de hazırlık dönemini iyi geçirmemiş anlaşılan.

    Kaan Ayhan'ı alabilirsek Denayer'in bonservisini almak zorunda kalmayız bence. Ateletizm farkı olsa da oynadıkları mevkiler teknik özellikleri benziyor.

    Bu arada Lato'nun 17 maç opsiyonunun 8 ini kullandık sanırım. Ocak ayında Asamoah ve Kaan'ı alırsak büyük iş yapmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç hazırlık maçı dahi oynamadı, transferiyle uğraşıldı sürekli. Transfer konusunda katılıyorum. 3'lü deniyoruz, geriden oyun kurarken zorlanıyoruz. Kaan Ayhan öyle uyar ki, geriden oyun kurabilme noktasında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir