23 Ekim 2017 Pazartesi

Trabzonspor maçındaki yokluğu bazı sorulara cevap olacak


Belhanda'yı öven biriyim, kendisi özelinde beklentim yüksek. Zaman içinde daha iyi olacak, bu yönde fikrim asla değişmedi. Yine de bu bir eleştiri yazısı olacak, son 2 maçtaki Belhanda'nın görüntüsü kabul edilemeyecek düzeyde. Eleştirildiği ama iyi olduğunu düşündüğüm dönemde bile "daha iyisi olabilir" diyordum, şu an o iyi olduğu görüntünün de gerisinde. Trabzonspor maçındaki yokluğu bazı sorulara cevap olacak.

Belhanda için en büyük eleştiriler "laubali, çok fazla kasmıyor, umursamıyor" üzerineydi. Fenerbahçe maçı ise tam aksi, anlamsız hırsının kurbanı olduğunu düşünüyorum. Yediği sarı kart, Valbuena'ya yaptığı hareket ya da tavırları. Önceki maçlar sakinliği üzerinden eleştiriliyordu, bu maç ise hırsının esiri oldu ve kırmızı kart yiyeceği o kadar barizdi ki. En iyi olacağımız, baskıyı kurduğumuz, ayağa kalktığımız zamanlardı ama 10 kişi kaldıktan sonra 1 puan iyidir moduna geçtik.

Feghouli de aynı şekilde, onun da görüntüsü Belhanda'dan farksızdı ama mazereti var. Sağ çizgide değil, forvetin arkasında serbest rolde kullanıyoruz. Belhanda ise kendi pozisyonunda ve 2 maçtır görüntüsü kötü. Konyaspor maçında işin içine giremedi, Fenerbahçe karşısında işin içinde olduğu anlar olmasına rağmen etkisi yoktu. İnsanlar bekliyor, Sneijder üzerinden Belhanda'yı vurmak isteyen çok. Yeniden konuşuluyor, o parayı edecek futbolcu mu gibi.

Belhanda henüz 27 yaşında, yine çıkışa geçer. Lincoln, Kalli ile neydi Skibbe ile ne oldu durumu gibi, yarın ne olacağı belli olmaz. Yetenekli oyuncu, fark yaratması bekleniyor. Defansif katkıyı, gol içinde yer almasını övdük, rakamlar iyi şeyler söylüyor ama daha fazla sorumluluk almasını, oyunu domine etmesini, gerektirirse maç kazandırması bekleniyor. Bu beklenti doğal, sorumluluk alması gerekecek.

Yedek kalması iyi gelecek belki de bilinmez. 2-3 maç kenarda olması kötü değil, daha iyi bir görüntüyle geri döner ya da düzen içinde Belhanda'nın önemi daha iyi anlaşılır. Tudor onun yeriyle de oynayabilir, belki de çıkışını böyle sağlar. Trabzonspor maçını merakla bekliyorum, Belhanda'sız görüntü acaba nasıl olacak, ne yönde bir tercih kullanacağız. Belhanda özelinde beklentim yüksek, daha iyisi olacağına inanıyorum..

10 yorum:

  1. Bence en büyük sorun topla kateden tipcumuzun olmayışı. Feghouli ve belhanda birbirlerini çok bozuyorlar. O alana 2 oyuncu sokmakdansa bir belhanda yeterdi. Şimdi belhanda in yokluğunda rodr. Oyması doğru olur ayrıca sol kanat da devre arasına kadar linnes oynamalı diyorum ,topla daha seri ve ayağı daha düzgün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru, birbirlerini bozuyorlar, rolleri maalesef kesin olarak belli değil. Buna katılırım..

      Sil
  2. Bu adam geldiğinden beri bir halta yaramıyor ama hala ilk 11

    YanıtlaSil
  3. Önümüzdeki maç cezalı zaten.Bi sonraki maçta da kenarda olması gerekir bence biraz aklını başımı alması yönünde oyuna sonradan girmesi belki onun da adına daha iyi olur.Ayrıca belki Badou Belhanda yer değiştirirse bence ikisi adına da daha yararlı olur yani en azından denenmeli bence

    YanıtlaSil
  4. Önemli sorulardan biride Tudor önümüzdeki maçta ne yapacak. Üç seçenek var.
    1)Sistem değişikliğine gitmek.
    2)Belhanda nın pozisyonuna bir başkasını yapamak.
    3)Sistem değişikliğine gitmeden bir başka oyuncu ile farklı bir oyun oynamak

    Birinci seçeneği Tudor un geçen sene denediğine şahit olmuştuk. Bu konuda daha farklı düşünmezse 4-4-2 yada 3-4-3. İki sistemi oynayacak oyuncularımız var. Burada deneyeceği belkide son sistem 4-3-3.
    Burada belirleyici olan Garry Rodriquez mi yoksa Eren Derdiyok mu daha mantıklı olan olacak. Maç içinde bir oyuncu değişikliği ile iki sistem arasında geçiş yapabilir.

    İkinci seçeneği uygulamak için elinde iki tane opsiyon var. Ndiaye yi forvet arkasına çekip Selçuk Fernando oynatmak yada Feghouli yi merkeze çekip Rodriquez i sağ kanada koymak. Birincisi daha mantıklı.

    Üçüncü seçenek için de tek opsiyon var gibi. Selçuğu monte edip bir anlamda 3 tane merkez orta saha ile oynamak. Lucescunun Nuri-Emre-Oğzuhan ile yaptığını denemek. Yada pek ihtimal vermesek bile Yasin yada Sinan ile sahte 9 kullanıp merkezde toplaşmak. Yasin in son zamanlarda pres gücünü düşünürsek Belhandanın rakibi bozma konusundaki eksikliği kapatabiliriz. Tek soru işareti bu konuda Yasin in merkez oynayıp oynayamayacağı. Sinan bu konuda biraz daha iyi ama onunda şuan kafasının uzak olması ve düşük pres gücü maçtan kopma gibi eksileri de sıkıntı yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim beklentim Badou'yu oraya çekmesi ve orta sahada Selçuk İnan'ı kullanması. Feghouli'yi merkeze çekmek büyük artı sağlamaz, zaten Belhanda'yla birlikte merkezde oynuyor ve yapamadılar.

      Sil
  5. ------------Muslera-----------
    ----Maicon--Denayer--Serdar----
    Mariano------------------Linnes
    ---------Fernando----Ndiaye-----
    Fegholi--------------------Garry
    -------------Gomis-------------

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olmaz, hücum hattı boş kalıyor. Kanatlara yüklenmişsin ama Gomis'in arkası boş, rakip savunmayı zorlaman gereken maç oysa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir