20 Ekim 2017 Cuma

Transfer ütopyası "2018" #3; Musa Çağıran


Altay dönemi iyi bir potansiyeldi. Galatasaray'a da büyük umutlarla transfer etmiş ama kendisinden çok çabuk vazgeçmiştik. Kaosun içine geldi, kötü sezonun içinde kayboldu gitti. Fatih Terim göreve geldiğinde ise yaşanan değişim halkasında Sercan Yıldırım transferinde takas olarak gönderildi. 19 yaşındaydı o dönem, üzerinde düşünmedik bile.

Bursaspor, devamında Karabükspor günlerinde ise o potansiyeli karşılayabildiğini yine söyleyemem. Büyük bir gelişim gösteremedi, Süper Lig'in sıradan futbolcularından biri mi olacak derken Osmanlıspor'da çehresi değişti. Mustafa Reşit Akçay'ın payı büyük, Osmanlıspor'da birçok değeri ön plana çıkardı ve Musa Çağıran onlardan biri. 

24 yaşında, bahsettiğimiz potansiyeli son 3 sezondur göstermeye başladı. Ligin en önemli orta sahalarından biri olmayı başardı ve bir üst seviyeyi hak ettiğini düşünüyorum. Sözleşmesi bitiyordu, beklemiş olsa onun adına yaz dönemi çok daha büyük yıldız savaşları gerçekleşecekti ama 2020 yılına kadar uzattı. Şu an için onun adına Galatasaray konuşuluyor, orta saha için alternatif yaratılmak isteniyor ve yerli futbolcu ihtiyacı var.

Musa Çağıran'ı 6 - 8 numara gibi kullanabilirsiniz. Temposu yüksek, oyunun iki yönünü oynayan, teknik, pas ve şut özelliğini son dönemde fazlasıyla geliştirdi. Badou Ndiaye'yle iyi bir ikiliydi, Badou 10, Musa Çağıran ise 8 numara gibi oynuyordu ama ön alanda yarattıkları baskı çok büyüktü. Osmanlıspor kan kaybetti, lige de iyi başlamadılar ama Musa Çağıran son haftalarda yeniden kendini hatırladı.

Duran toplara kadar kullanıyor, üstelik şut özelliği oldukça gelişti. Takımının da lideri, Osmanlıspor yeniden toparlamak istiyor ama sezona en olmadık teknik adamla başladılar. Bunun enkazı büyük oldu, şu an İrfan Buz'u zor bir görev beklese bile iyi bir hoca, başarabilir. Onun dönüşüyle birlikte Musa Çağıran ayağa kalkmayı başardı, geçen sezonunu zorluyor. Bir önceki sezon Osmanlıspor'un Avrupa'da yükselişi de kıymetliydi, Musa Çağıran onun da önemli bir parçasıydı.

Galatasaray'a gelirsek, alabileceğimiz daha iyi bir yerli 8 numara yok. Emre Akbaba'yı daha çok 10 gibi düşünelim ama 8'e de evirmek mümkün. Musa Çağıran ise daha 6 - 8 arası, özellikle Badou Ndiaye için olabilecek en iyi alternatif. Yabancı almamız zor, ufukta yeni bir yerli zorlaması olacak ve bu tarz futbolcuların piyasası maalesef artacak. Kaan Ayhan, Emre Akbaba ve Musa Çağıran gibi isimler de yeni düzende Galatasaray için olması gereken alternatifler. 

Musa Çağıran uzun zamandır aramızda, bu yüzden çok daha yaşlı bir futbolcu algısının oluşması doğal. Yaşı henüz 24, potansiyelini karşılamaya başlamış, çok daha iyi olabilecek bir futbolcu. Ben beğenirim, transferini de isterim. Badou Ndiaye transferinin ardından bonservis noktasında bazı soru işaretleri oluşacak ama yerli ihtiyacını, alternatif altına alınması gereken orta sahayı unutmamalı..

6 yorum:

  1. Burak Bey
    Her yazınızda yabancı sınırı değişecek diye yazıyorsunuz. Değişmeyecekse bile bu yazılar dolayısıyla değişecek.:) Açıkçası yazılarını beğeniyle okuyan biri olarak, her yazınızda yabancı sınırı düşecek satırını okumaktan sıkıldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu yazmadan bu yazıları yazmak imkansız :)

      Sil
    2. Türkiye'de yaşıyoruz değil mi? Burda herşey talimatla... bir sabah ansızın talimat gelebilir :) Değil Dursun Özbek kimse birşey diyemez... Hep öyle oluyor yani... bize soran yok...

      Sil
  2. Ben Emrah Başsan'ın da çok faydalı olabileceğine inanıyorum, eğer bize gelmeyip Antalyaspor'da devam etse aynı şeyleri onun için konuşuyor olurduk, büyükler onun için kapışırdı ama şimdi herkes yok sayıyor. Tempolu, dikine oynayan ve iyi top süren bir oyuncu, Ndiaye nin de alternatifi olabilir diye düşünüyorum. Türkiye Kupası maçları başlayınca kendini gösterecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum, bu kalitede olduğunu düşünmüyorum. Oynayabileceği tek yer ya 4-4-2nin sağ kanadı, ya 10 numara. Bu seviyede değil maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir