15 Ekim 2017 Pazar

Yerli / yabancı diye bakmıyorum olaya, sahada olan Galatasaray'ın futbolcusu


Twitter'da @gasstarbeiter 'in verdiği bir detay. Maçı hatırlarsınız, 2007 - 2008 sezonu, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı. Galatasaray'ın Saraçoğlu lanetini konuşmaya dahi gerek yok, ısrarlı bir şekilde kazanamıyoruz. Geçen yıllar içinde ise kazanamaya yaklaştığımız 3 tane maç var, biri bu. 0-0 berabere bitmişti ve Saraçoğlu deplasmanında en iyi oyunlarımızdan biriydi. Maçın önemi ise başka, o gün 11 yerliyle sahaya çıkmıştı Galatasaray ve bu oyunu oynamış, galibiyete yaklaşmıştı. O gün ise bu durum çok konuşulmadı, geldi geçti.

Konyaspor maçında yaşanan ilk ise şu şekilde, 11 bütünüyle yabancı isimlerden oluştu. Türkiye için bu bir ilk, Galatasaray bunu başarmış oldu. Güzel bir ilk, mutluyum şahsen. Elinde bir imkan var ve en iyi şekilde kullanıyorsun bunu. 11'de 11 tane yabancı ile 9 yabancı arasında pek bir fark yok. Bunu da çoğu takım kullanıyor ama yabancı kontenjanını nedense Galatasaray üzerinden okuyoruz. Bunun adı algı operasyonudur işte, Galatasaray'ın bu hakkını kullanması da asla bir ayıp değil.

Yerli / yabancı diye bakmıyorum olaya, sahada olan Galatasaray'ın futbolcusu. Bugüne kadar yabancı kontenjanları vardı, biz bu 14 yabancılı düzende 7 yabancı da bulundurduk kadromuzda. Ne değişti, ülke futbolu göğe mi yükseldi, çok mu başarılıydık. Selçuk İnan'dan bahsediyorum mesela, ne kadar iyi oynadı değil mi. Bu performansta böyle bir takım içinde oynamasının artısı yok mu sizce?

Ya da Serdar Aziz veya Tolga Ciğerci, yükselişlerini konuşuyoruz değil mi. Yine aynı kapı, böyle bir takımın içinde oynamaları yükselişlerinin anahtarı değil mi. İyi olan oynuyor, lig genelinde yükselen kalitenin en önemli adımı da mevcut yabancı sınırı. Yerliyi mecbur bırakmak oynatmak için oynatmak anlamına gelecek, kimseyi ileri götürmez. Bu bilinen ve yaşanmış bir gerçek ama hala Milli Takım'ı yabancı sınırı üzerinden okuyanlar var.

Kazanmak ve iyi futbol oynamak isteyen doğru futbolcuları tercih ediyor, mesele bu. Kulüplerin birinci önceliği sanmıyorum ki Milli Takım olsun, olmamalı da. Almanya, İngiltere gibi örnekler var, hangi ligin ilk 11'lerinde şu kadar yerli isim oynamalı kuralı var ki. Galatasaray da böyle iyi işte, bu futbolcularıyla. Düzenden son derece memnunum, Tudor da olaya çok doğru bakıyor. Hak var, bunu kullanıyoruz, aynen devam..

2 yorum:

  1. War is coming..Evet savaşı başlattılar.İnsanlıktan nasibini almamış yaratıkların Konya'da yaptıklarını alın,üstüne Beyaz Tv de "GS koparsa lig izlenmez" laflarını koyun ve şimdi sizden ricam yabancı kuralı meselesine bir de bunların üzerinden bakın.Ne gördünüz? Başarmak başarılı olmak suç bizde.Yerseniz kuralları değiştirerek, yemezseniz kabadayılıkla önünüzü keserler bu ülkede.Çalışarak,plan yaparak,üreterek yarışmak kültürü yok.Belirli çeteler ve onların alt grupları var yönetimler,furtbolcular, taraftarlar ve basın içinde. Bunun önünü sadece devletimiz kesebilir.Yapar mı? O ise bambaşka bir tartışma konusu olur şimdilik kısa keselim. Önümüzde ki 1 ay boyunca daha neler göreceğiz dur bakalım.İbretle izliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bir plan var ve uygulanıyor. Maalesef en kötü biz etkileneceğiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir