18 Kasım 2017 Cumartesi

Başakşehir FK 5-1 Galatasaray, Tudor'un hamleleri bir anlamda taraftara küfür etmek


Kolay / zor fikstür yorumlarına katılmıyorum. Rakipler belli, sırayla oynuyorsun işte. Konuşulması gereken konu bu değil, ezber bozmaya takılıyorum. Rakip veya büyük olarak kabul ettiğimiz her maçta değişen bir düzen var, rakibe göre kurgulanmaya çalışan Galatasaray. İstisnasız bu maçların hepsini kaybettik, niye?

Emre Belözoğlu / Mahmut Tekdemir orta sahası Başakşehir'in kalbi, sağ bek Caicara ise en önemli parçalarından biri. Gökhan İnler / İrfan Can Kahveci orta sahası yumuşak olur, sağ bek Uğur Uçar'ı zorlarız diye düşünmeniz gerekiyor, çok basit. Biz ise 4-3-1-2'yle sahaya çıkıyoruz, bozmamız gereken bir rakip orta sahası yok ki. Kanatsız düzende de Uğur Uçar'ı zorlamak gibi bir şey söz konusu olmuyor.

Geçen sezon Adanaspor'la oynanan maç vardı, orta saha göbeğinde Josue'nın yıldızlaştığı. O maçı 4-0 kazanmıştık ve ertesi hafta Başakşehir'le oynayacaktık. Aynı düzenle çıktık sahaya, 4-0 kaybettik ve bu maça benzer bir görüntüyle. Gomis / Eren Derdiyok ikilisi de aynı hesap, çift forvet sahaya çıkmak daha iyi hücum yapacağın anlamına gelmiyor. En basitinden, birbirini tamamlayacak ikili değil. Gençlerbirliği karşısında oyununu eviren, mücadele eden bir Eren Derdiyok vardı. Başakşehir karşısında ise bundan çok uzaklarda.

4-3-1-2 içinde Tolga Ciğerci ve Badou Ndiaye kayboldu gitti. Hata çok daha öncesinden başlıyor, ısrarla Badou Ndiaye'nin hücuma daha yakın oynaması gerektiğini ve geride oynamasının 10 liralık malzemeden 5 liralık katkı anlamına geldiğini söyledim. Bu adamı Tudor dizginledi, yavaş yavaş sönüyor işte. Tolga Ciğerci'nin ekstra skor katkısı vardı, bu düzende onu da göstermesi imkansız. İlk yarıda biraz Belhanda oynamaya çalıştı, ikinci yarıda o da söndü.

Adebayor senin sahanda cirit attı durdu, hızlı oyuncularıyla da geldikleri her an golü buldular zaten. Senin çift forvet oynaman bir şey ifade etmedi, maç sonu 16 şutun var ama çoğu boş. Başakşehir ise 6 şutta 5 gol buluyor, bu kadar basit. Üstelik bunu eksikleriyle yapıyor, lider takıma karşı. Abdullah Avcı bu tarz maçları hep iyi oynuyor da bu göstere göstere kaybetmek, sinip gitmektir. 

4-1 gerideyiz, ilk oyuncu değişikliği geliyor ve maçı böyle tamamlıyoruz. Maç sonu sorulduğunda da Gomis / Eren Derdiyok ikilisinden gol beklentim vardı diyor. Tudor'u genel için destekledim de bu biraz dalga geçmek. 4-1 sonrası Garry Rodrigues'i oyuna almak bir anlamda taraftara küfür etmek. Eleştiren haklı, taraftarın tepkisine kimse bir şey diyemez.

Bunun mazereti yok, göstere göstere fark yedik. Abdullah Avcı arayı boş geçmemiş, Galatasaray için çift forvet oynarlarsa böyle, 3'lü savunma oynarlarsa böyle üzerinden planlar yapmış. Tudor ise iyi gideni bozmakla meşgul, koca arayı boş geçmiş. Bu mantıkla Beşiktaş'ın tarifesi de farklı olmaz. İyi olduğun noktalardan ısrarla vazgeçiyorsun, özellikle bu maçlarda. Büyük maçları kazanamıyor eleştirisi değil konu, bu tarz maçlarda rakibe göre kurgulanmaya takılıyorum.

Fernando / Badou Ndiaye orta sahası, forvet arkası Belhanda, sağ taraf Garry Rodrigues, sol taraf Tolga Ciğerci işte, klasik olan bu. Maç içinde de dönmedik buna, anlayamıyorum. Maçı 2-1'e en güzel anda getirdik, baskıyı kurmuştuk ve bir hamle yap işte. 3-1'e geldikten sonra kırıldı maç, yine izledi ve 4-1'i bekledi. Pozisyonlar buldun, kanatlardan geldin, rahat ortaladın ama pozisyon üretemiyorsun, baskını destekleyemiyorsun. Bunu ben görebiliyorum, Tudor nasıl göremiyor..

29 yorum:

  1. güle güle tudor.. saldırgan gs'yi bu hale sen getirdin. italyan kafası işte.
    yolu italya'dan geçmiş herkes böyle.. "kontrol" diye bi şeye takmışlar, büyük maçlarda şut çekemiyoruz..
    gomis şaka maka 2 golü harcadı.. adebayor gibi duvar olamıyor ayrıca
    şu eren için 4 milyon ödedik ya.. "bazı büyükler" istedi diye sırf..
    asla "anti belhanda" değilim.. ama o dünyanın en "anti skorer" 10 numarası olsa gerek..
    eksiklerine rağmen garry olmadan olmaz!
    ndiaye inanılmaz köreldi. yazık..
    allah aşkına denayer'e dilenmesin kimse artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilecek çok konu var ama güle güle mi bilemiyorum..

      Sil
  2. tepki alacağım ama.. e 5 yedik tamam ama.. arkadaşlar valla hakem yine gerekeni yaptı.
    ince ince öyle bi doğradı ki.. ilk golü yedik faulü resmen yarattı.
    ikinci golde lehimize olan faulü vermedi bu defa..
    e 2-0 oldu hadi bakalım bitti maç..
    aşırı balık golle 3-1 olması da kader anıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemle alakalı haklısın, ilk 2 gol ortada. Ama hakemi en son konuşurum böyle bir zamanda.

      Sil
  3. Malesef ki Burak Bey Tudor şampiyonlar ligine gitse demek ki sıfır çekip geleceğiz heralde. Başakşehir kimdir yaa bu taktik değişikliği neyin nesi o kadar sinirliyim ki şuanda anlatamam adam maçı izledi yaa ha ben tv'den bakmışım ha tudor kenardan izlemiş adam 79'da ilk değişikliği yaptı heralde :D:D:D:D TRAJİKOMİK MALESEFFFFFF

    YanıtlaSil
  4. Bu maçı teknik, taktikle analiz etmeye gerek yok edin visca denen şarlatan olmayan pozisyonda faulu aldırıp ikinci gol öncesi yüzde yüz tabanı görmeyen hakem bozuntusu türk futbol ikliminin gerçeğidir! Bu iklimi en iyi bilen adam da fatih terimdir!! Terim fb maçında verilmeyen penaltıda da sahaya girmişti bu maçta da 2. golden sonra ne hakem, ne gözlemci ne de federasyon burakmıştı!! Bu gerçeği görmeyen futbol romantikleri hala bu oyunun sadece sahada oynandığını sanıyor!! Terim bu ülkede neden bu kadar nefret ediliyor sanıyorsunuz çünkü her zaman sonuna kadar gs nin hakkını savunmuştur! Adam görmek isteyen varsa açsın 4 sene önceki mersinidmanyurdu maçından sonra sokakta yaptığı basın toplantısını izlesin !!Ben hiç bir zaman bir iki yenilgi sonrası td eleştiren biri olmadım ama terim hala nefes alıyorsa galatasaray yönetir bu kadar basit!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün mevzunun özeti bu aslında Karabük ile başlayan bir hakem skandalları silsilesi var standartları yerlerde bize karşı kesinlikle bu yüzden tudor a sadece farkı yarattığın kadroyla oynamıyor diye kızıyorum o kadar masa başını sarsmalı yönetim susmakla olmaz

      Sil
    2. Hakem konusu doğru, konuşulur. İlk 2 gol yaratıldı resmen ama hakeme kadar konuşulacak öyle şeyler var ki.

      Sil
    3. Benim dikkat çekmek istediğim hakem konusu değil takımı yönetebilmek mevzusu.Türkiye de sadece taktik vererek takım yönetemezsin gerektiğinde hakemleri, federasyonu, basınıda yönetebilmelisin sadece taktikle takım yönetmeye çalışırsan taktiğin yanlış olduğunda dün geceki gibi 5 lik olursun.Ülkemizde futbolu sadece saha içiyle değerlendiremeyiz son iki senenin beşiktaşı sadece iyi takım olduğu için mi 2 senedir şampiyon? Ya da efsane 96-2000 takımı çok iyi takımdı ama federasyon başkanı haluk ulusoy, başbakan mesut yılmaz dı!! Sen sahadaki takımı istediğin kadar iyi kur saha dışında güçlü değilsen seni ezerler bu kadar basit!! Top class teknik direktörler saha içi, saha dışı tüm etmenleri yönetebilen insanlardır örnek special one jose!!

      Sil
    4. Kötü yönetiliyoruz maalesef, bu apayrı konu..

      Sil
  5. ilk 11 tercihinde sorun yok, maç ortadaydı, Galatasaray iyi başlamıştı, ama kontrollü oynamak istedik, bu oyunda hücum organizasyonlarımız net olmadığı izin zorlanıyoruz, oysa basaksehirin çok daha basit ve oturmuş bir oyunu var ve kadroları da bizden çok daha dengeli, kenarlarında iki hizli kanat oyuncusu, önde tam bir striker, forvet arkasında çalışkan ve üretken bir on numara, iki tecrübeli bek.. Sahaya yayilislari ve pas istasyonları oturmuş, aslında riekerinkin oynatmak istediği oyunu oynayan bir takım..
    Galatasaray ise yeni kurulan bir takım ve farklı sistemler deniyor, kadrosu asimetrik. Klasik bir 4-2-3-1 veya 4-3-3 takimi degiliz, 4-4-2, 3-4-3, 3-5-2 icin de ayni seyleri soyleyebiliriz, ayrica sol bekimiz formsuz, ustelik asil stoperimiz ve en kreatif hucum oyuncumuz cezali..
    Tudor cesur bir kadro cikartti ama sahadaki oyun sanki kadroyla uyumlu degildi, mesela erenle basliyorsak ereni kanatlarda diagonal uzun toplarda topla bulusturup arkasindan bekle bindirmeler yapabilmeliydik, behandanin da erene biraz daha yakin oynamasi gerekirdi bu sayede gomis daha fazla alan bulabilirdi en onemlisi oyun daha hizli oynanirdi, yerden ayaga paslarla oynayacaksak eren ve gomis bir arada luks olur, ama bu konuda tudora kizmiyorum belki eren boyle bir futbolcu degil, zira riekerink te onu bu sekilde pivot olarak kullanmayi basaramadi ve devre arasinda uzun boylu bir pivot santrafor istedi yonetimden..
    Bence seleznyov alinmis olsaydi tudor bugun onunla baslardi ve belki de istedigini alirdi.
    Tudoru bu mac icin suclamaya gerek yok, tudor ayni tudor, dusunce yapisi net, gayet te tutarli, rakibe gore plan yapiyor tabii ki ama kendi oyun planiyla da celismiyor, bugun de ileride oynamaya ve rakibi bozmaya calisan bir takim vardi sahada, skor onemli degil, 2-1 veya 5-1 fark etmiyor, bunu burada da yazdik gecen hafta, cogu kisi de zaten boyle bir tutum vardi, zira basaksehirin bize ters geldigini herkes biliyor ve boyle bir sonuctan korkuyordu, saha parselizasyonunu cok iyi yapiyorlar, biz ise merkezde cok daha kuvvetliyiz ve dikine oyunu en iyi oynayan takimiz, ama istedigimiz oyunu oynamanin farkli yollari var, ya topu onlara verip 1. ve 2. bolgede pres yapip kontraatak arayacagiz (ben boyle yapardim), ya da topu ileride tutmaya calisip baski yapacagiz (tudor bunu secti, hep bunu istor zaten).
    Skora ragmen oyun anlaminda basarisiz da olmadi ama dedigim gibi rakibi bozamadik, serdarin eksikligini ve sol beksizligi cok hissettik ve dahasi feghouliye cok ibtiyacimiz oldugu bir haftada onu kullanamadik.
    Besiktas macini kazanacagiz, bunun icin burada bahse bile girerim, bu futbol fazlasiyla yeterli,ama umarim takimin havasi bozulmaz bu sonuctan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 10 dakika iyiydi, sonrasında Abdullah Avcı bunun çaresini buldu. Mesele o anlarda çare üretememek, tutuk kalmak. Bu düzende Badou ve Ciğerci yürümez, onları da bitirdik. E kiminle oyunu tutacağız ki.

      Sil
  6. Teşbihte hata olmaz ama ligin en oturmuş ne yaptığını bilen takımına karşı çift santrofor oynamak için gerizekalı olmak gerekir. 4 yaşındaki yeğenim bile bilir bunu. Bırakalım efendim antrenmanı falan Tudor taktik olarak Kastamonuspor teknik direktörünün tırnağı olamıyor bak iddia ediyorum. O Ayhan Akman'ı da direk kovsunlar. Onun da kafası zerre çalışmıyor. Beyler Galatasaray 5 yemez yerse orada oturamazsın. Kredi mıredi anlamam ben ilk 3 hafta o futbolu oynayan takım nerede? Forma adaleti kalmamış eğer varsa Linnes nerede Garry niye yedekte? Denayer'a verilen şans Koray'a verilsin bari. Başakşehir'e kanatsız çıkabilen adam TUDOR! Analiz yok sentez yok istatistik yok. Bir takım bu kadar duran toptan gol yemez yiyorsa bu teknik adamın suçudur. Yahu bir Adebayor'a yapışık bir adam yok. Karşıda gol atabilecek bir Adebayor bir Visca varken üstelik. TUDOR iyidir hoştur lakin Galatasaray ayarında değildir. 5 yiyorsan kovulursun. Şaka gibi de açıklamalar da yapmazsın. İnsanın kafasını hasta etmesinler. Abdullah Hoca bile dalga geçti ya "İlk defa Büyük konuşuyorum yeneceğiz." diye. Yollasınlar bu taktik fakirini Fatih Hoca'yı getirsinler. Ömürlük sözleşmesini imzalasınlar kaderimize razı oluruz. 4-1'e kadar oyuncu bile değiştiremeyen adamdan bırak antrenörü cacık olmaz salata olmaz.Antrenmanı ben de yaptırım beyler. Önemli olan teknik taktik bilmek. Ey Dursun ÖZBEK uyan! Yeme bu yılı SAKIN HA!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift santrafor oynamak hücumda daha kalabalık ya da iyi olmak değil, onu söyleyebilirim.

      Sil
  7. Tolga ciğerci denen futbol özürlüsü de bizi fb, ts ve bu maçta 10 kişi oynatmıştır! Bu adam büyük maçlarda kayboluyor işte bütün defoları ortaya çıkıyor bunu görmek bu kadar mı zor? Ayrıca eren derdiyok güzellemeleri yapanlarıda saygıyla selamlıyorum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Ciğerci gayet iyi futbolcu, bu yorum yanlış ve ayıp. Fenerbahçe maçında 3-4-3'ün sol kanadı başladı, bu maçta en olmaması gereken yerde. Bu adamdan alınan katkı sol açıkta, hücum / savunma dengesinde. Bunu bozan Tudor.

      Sil
    2. Tolga Cİğerci asla Galatasaray futbolcusu değildir benim şahsi görüşüm.Mustafa Sarp ı hatırlarsınız ne işi var bu takımda dediğimizde skora verdiği katkıyla hepimizi ikileme düşürürdü ama takımdan gönderildikten sonra kariyerini gördük! Tolga ciğerci nin olduğu bir sahada önce belhanda çıkıp ciğerci sahada kalıyorsa bu futbola ihanettir ! Terim in yönettiği bir takımda tolga ciğerci ts maçındaki gibi yusuf yazıcıyı 40 mt göz göre göre kovalamasın golü yedirsin de bakalım bir daha bu takımda görev alabiliyor mu?Galatasaray gibi bir takımın vazgeçilmez oyuncusu tolga ciğerci olamaz geçmişte mustafa sarp ların olamayacağı gibi!!!

      Sil
    3. Gayet Galatasaray'ın futbolcusudur, çok da iyi durumdadır..

      Sil
  8. bu kaçıncı teknik direktör rezaleti sonucu verdiğimiz maç. Maicon rezalet, muslera kötü, latovleci karabükspor topçusu, eren asla ilk 11 oyuncusu değil eyvallah da; Tudor peki hangi ligin hocası? Hoca neden sezona başladığın gayet güzel oynayan takımı kurcalıyorsun. Allahşkına bu kadar rakibe endeksli olunur mu? fener maçı ile birlikte bu kaçıncı taktik rotasyon? iyi giden şeyi niye bozdun kardeşim? tolda solda, rodriges sağda, ortada ndiaye fernande; önde belhanda gomis. bu kadar yahu! hadi tamam yine başladın bir şey denedin; olmadı işte ikinci yarıya niye değiştirmiyorsun.
    beşiktaş bizi yenecek. umarım böyle ağır olmaz bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok.
    futbol böyle bir oyun değil. Galatasaray böyle oynatılamz. Bu kadar analiz, istatistik, rakibi ezberleme falan bunlar işte böyle çapsızların işidir. bu kadar kafayı analizle taktikle bozarsan sadece rıza çalımbay, mesut bakkal gibi öyle ikinci sınıf hoca olarak kalırsın. senin kendi güçlü lider ve büyük takım oyunun var. onu oynayacaksın. yeter ya, gerçekten yeter. demek ki bu adamın kumaşında mayasında yok. daha fazla ısrara da gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kötü bu kötü derken işin içinden çıkamayız ve yorumuna katılıyorum. Ben de yazdım, iyi gideni neden bozuyoruz, niye bu tarz maçlarda sürekli bir önlem arayışı.

      Sil
  9. İlk 15 dakika rakibi bozduk hep ileri sisirmek zorunda kaldilar.Ancak düşenleri hücuma aktaramadik.Coşkumuz yoktu ilerde.Milli aralar bu yüzden hep zarar verdi coskuyu kaybettik her arada.Garry i hic düşünmemesi Tudorun yanlışidir.Tamam Eren dedin önde pres dedin ama sahada olmadigini gormen lazim daha ilk yaridan.Rakibin yan toplarda Maicona faul yapip ziplamasina engel olalim seviyesinde hazırlik yapmis sana, bi zahmet sende bir sey yapmalisin ikinci yari baslarken, maalesef dersini hic calismamis Tudor cok hafife almis rakibini.İlk 2 gol hakem hatasi iceriyor ancak boyle gol yemesin artik bu takim.Yoksa A.Avci gibiler Morinho havasina giriyor hemen.Derbilerde sans hep yanlarinda maaşallah.Başakşehiri degil ama BJK yi sampiyonluk potasina tekrar soktu bu skor.Tudor bu kafayla İnönüden cok zor cikar.Feghulinin ne sekilde dönecegi ve sol bek,sol ön takviyesi kaderimizi tayin edecek.Tudor etkisiz elemandır artik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 dakika sonrası da bizde yok, çare üretemedik, devamını getiremedik.

      Sil
  10. Tudor ve hakeme rağmen yine de önemli eksikleri bulunan Başakşehir takımına ve hocası Abdullah Avcı'nın hakkını teslim etmek gerekir. Maçın büyük bölümünde sahada istediğini yapan taraftılar.

    Tudor maç öncesi kendi takımının taktik varyasyonlarına kafa yoruyor ama akan oyunda ayrıntıları görme rakibin hamlelerini anlayıp müdahale etme noktasında yetersiz kalıyor.

    Yanında bulunan Ayhan Akman ise tipik futbolculuğu nedeniyle yardımcı antrenör olanlar sınıfından. Hasan Şaş hatta Bülent Korkmaz da böyleydi. Tanju ve Maradona da...

    Bunu neden söyledim 2004 te Galataaray alt yapı hocası Abdullah Avcı ama yükselemiyor göremiyorlar. Tıpkı son 30-40 yıldır başkanların birbirlerinin yönetiminden çıkması gibi. Alp Yalman hariç kar topu gibi büyüyün borç finansal ve saha içi kulup içi disiplin ve organizasyonu zayıf bir Galatasaray camiası... Ama bu camianın üyesi Göksel Gümüşdağ son derece ne yaptığını bilen organize bir kulup yönetibiliyorken.

    İBB-Başakşehir devlet destekli söylemi başarıyı açıklamaz. Aknaraspor getirilen hocalar oyunculara (rothen vs) harcanan paraya rağmen Oğul Gokçek döneminde başarılı olamadı Rizespor vs de... İBB - Başakşehir'in aldığı sattığı oyuncu harcadığı para yayından alınan gelir vs ile gayet orantılı. Son 2 yıldır para harcamaya başladılar. Önce başarı geldi sonra hedef büyüttüler istikrarlılar da... Bu sene ne kadar bonservis parası ödemiş ne kadar bonservis geliri elde etmiş...

    Galatasaray öyle bir camia ki iş bilen antrenörler yöneticiler çarkı kırıp yükselemiyor. Allah aşkına gerek alt yapı hocalığına gerek a takım yardımcı antrenörlüğüne oyunculuğuna göre değil analiz becerisi antrenör becerisine göre adam getirilsin.

    Abdullah Avcı her maç sonrası gayet nesnel geyik yapmadan şunu şunu yapmaya çalıştık rakip şöyleydi vs diye analitik ve net şekilde anlatırken Terim dahil çoğu yerli hoca mücadele etmedikle başlayıp hakemlere sataşıp, gerekli tedbirleri alıcamla bitirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Avcı konusunda haklısın, bence de hakkı teslim edilmeli. Büyüyor, biz bunu göremedik. Maçta da ekmeğine yağ sürdük.

      Sil
  11. Abi valla bu skor çok abartı ya ne bileyim maçın hakki bu değildi. İnan Tudor'u savunmayı, başarılı olmasını o kadar istiyorum ki. Ama ne zaman savunacak bir şeyler bulmaya çalışsam aklıma TS maçında Gomis - Eren değişikliği ve de bu maçta 79'a kadar maçı izlemesi geliyor. Takım inanılmaz döküldü bu kadar demotive olmayı nasıl başardık anlamıyorum. Mariano, Maicon, Fernando, Ndiaye gibi en güvendiğimiz adamlar o kadar kötü maç çıkarttılar ki. Eren, Tolga, Belhanda, Lato, Denayer gibi isimleri saymıyorum bile. Muslera dahi son golü 30 kere çeksen yemez adam ama işte dağılmış bir kere.Bir tek Gomis'i ayırıyorum o yine yaptı elinden geleni.

    Ama Mourinho'nun 2-3 sene önce Chelsea'deyken söylediği çok güzel bir söz vardı: "Bugün sahaya 11 yanlış oyuncu çıkarttım." diye. Resmen dün bütün oyuncularımız mevcut oyunlarının aşağısında kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o kısım teselli, 3-1 de yenilsek aynı yorumları yapacaktım. Görüntümüz maalesef hiç iyi değildi. Bunu da sağlayan Tudor.

      Sil
  12. Tudor bu takımın hocalığı bana büyük geliyor diye bas bas bağırıyor. Korkuyor, kriz anında çözüm üretecek kapasitesi yok. Tudor'la devam etmesi halinde GS en iyi ihtimalle 3. olur. Tudor gitti diyelim bu zavallı başkan kimi getirebilir? Yularını tutanlar Terim olmaz dedi. Bakalım GS Başkanlığı'na yakışmayan zavallı, vizyonu, becerisi, kapasitesi olmayan Özbek ne yapacak? Riva, Florya satıldı satılacak bir şey de kalmadı. Şampiyonluk gelmezse ekonomik çöküntü kaçınılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük maçlarda farklı düşüncelere dalması hatalı, gerek yok ki. İyi olduğun düzeni geliştir, felsefenden ödün verme ama.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir