20 Kasım 2017 Pazartesi

Belhanda'nın açıklamaları ilk isyandı, Gomis de farklı konuşmamıştı oysa


"Milli ara sonrası maçlar takımı zorluyor. Bu her takım için geçerli. En iyi oyuncularımız, milli takımlarına gittiler. Sadece 2 gün beraber çalıştık. Başakşehir iyi oynadık onları tebrik ediyorum. Ayrıca Adebayor'u da tebrik ederim. Lig uzun bir maraton ve haftaya kazanmak için çalışmalara başlayacağız."

Belhanda'nın açıklamaları ilk isyandı. Düşündüğü gibi konuştu, pek sakınmadı. Doğru da yaptığı açıklamalar, Tudor'un fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. Ayrıca çarpıtılmadı o açıklamalar, olduğu gibi çevrildi. Gomis de Başakşehir maçı sonrası ona benzer açıklamalar yapmıştı ama daha hafif bir üslupla.

Gomis'in söylediği "bu taktiği 2 gün çalıştık", çevrilen ise "2 gündür birlikte çalıştık". Gomis, Milli Takım arasında bir yere gitmiyor, hatta çoğu yabancı takımda kalıyor. Tudor'un son ana kadar kararsız olduğu o kadar belli ki, zaten sonuçtan da iyi hazırlanılmadığı sonucu ortaya çıkıyor. Mahmut Tekdemir'in olmayacağının kesin olduğu, Emre Belözoğlu'nun oynasa bile sakat sakat oynayacağı, Caicara'nın cezalı olduğu maça öyle çıkmazsın, doğru bir hazırlık yapsan.

Eren Derdiyok'la birlikte oynamaktan da memnun olduğunu düşünmüyorum. İyi ve alışık olduğumuz düzenin dışına çıkıyoruz, haliyle oyun iştahımız kaçıyor. Tudor fabrika ayarlarına dönene kadar ısrarla yazacağım, iyi olduğumuz düzene dönmek zorundayız. Maç içinde düzenler değişir, farklı kurgulara evrilirsin ama sen rakiplere göre kurgulanma, zaten iyiydin.

Bu taktiği 2 gün çalışarak Başakşehir gibi bir takım karşısında başarılı olma şansı yok. Eminim ki 4-3-1-2 ile 4-2-3-1 arasında gitti geldi, son tercihi 4-3-1-2 oldu. Bu da Abdullah Avcı'nın ekmeğine yağ sürdü, bu kadar eksiğe rağmen çözmesi zor olmadı. Sürpriz yapmak, rakibi şaşırtmak bu değil yani. Tudor geçtiğimiz sezondan bu yana (ilk Beşiktaş maçı hariç) hata yapıyor..

4 yorum:

  1. avcı maç öncesideki lig tv'ye verdiği ropörtajda adeta maçı kazandılarını bilerek konuştu, çünkü kadroyu görmüştü.
    bu tarz büyük maçların öncesindeki hazırlığı, analizi, tespitleri hep yanlış çıktığı gibi asıl herkesi çıldırtan, delirten ve umutsuzluğa iten şeyse maç devam ederken plan işlemeyince hiç müdahele etmemesi veya geç/yanlış müdahele etmesi.
    bu iki durum da Tudor'un Galatasaray ayarında bir hoca olmadığının göstergesidir.
    Bu sene şampiyon olmak zorundayız. Bu kadar para harcanmış ve bir bu kadar daha bence harcanması lazımken. Çünkü maalesef bu takıma 4 yıldır hiç bir transfer yapılmadığı ve her sene saçma sapan çöp futbolcular alındığı için iş geldi geldi bu yıla dayandı. 4 yıldır alınmayan veya hatalı transferlerden dolayı alınan oyunculardan ötürü yönetim bu paraları dökmek zorunda.
    Ama Tudor ile yapılan yatırım çöpe gidecek. Bizim bekleyecek vaktimiz yok. Ya en azından şunu göremez miyiz? biri bize izah etsin, açıklasın şu takımın neden sezona başladığı diziliş, oyun anlayışı, sistem ve felsefe ile oynamayı bıraktığını?
    en azından yönetim bu soruları sormalı? Cenk Ergün orda duruyorsun kardeşim. Konuşmuyor musunuz? bu yavşak daha benim ilk yılım yeni kuruldu vs. gibi saçma sapa şeyleri kafasından geçirebilir ama olmaz!
    yani meselea hiç bozmasaydı aynı takımla ve sistemle oynasaydık şu maçları ne farkederdi? 10 mu yerdik başakşehirden?
    beşiktaş maçında da dangalacakça saçma sapan taktiksel varyasyonlar, abuk subuk denemeler yaparsa maçın sonucuna bakılmasızın kovulmalı. burası deneme tahtası yeri değil. hele bu sene hiç değil. ama işte iş geliyor geliyor yine yönetime dayanıyor. başkanı ve yönetimi tarihin en kötüsü olunca hocası da anca bu kadar oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli çünkü yapılacaklar, zor bir şey değil ki. Tudor bu maçlarda rakibin ekmeğine yağ sürmeye devam etsin.

      Sil
  2. İnan kıraç'ın önderliğindeki derin Galatasaray mensupları sene sonunda şampiyon olunmaması halinde girilecek ekonomik darboğazın riske edilmemesi gerektiğine karar verdikeri an Fatih Terim bu takımın başına gelir.Çünkü şampiyon olunamaması durumunda riva ve florya satılmışken galatasaray ın tek seçeneği dış sermayeli sahipliktir ki bu da İnan Kıraç'ın işine gelmez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir