16 Kasım 2017 Perşembe

Fernando bu rolden memnun mu bilmiyorum ama ağırlıklı böyle oynamak durumunda


3'lü savunma üzerinden ihtimaller düşünüyorum, Twitter'da paylaştığım konulardan birini yazayım. Bu düzenin Başakşehir maçında olmayacağını düşünüyorum ve olmamalı da, bunu başta belirteyim. 3'lü savunma için daha fazla uğraş, pratik gerekiyor ve şu aşamada iç sahada iyi bir plan olabilir. Badou Ndiaye'nin dönüşünü varsayarak, Fernando'yu stoperlerden biri olarak düşünebilir miyiz diye sormuştum. Şöyle yazayım;

Muslera
Maicon Fernando Serdar
Mariano Badou Ciğerci Garry
Feghouli Belhanda
Gomis

Şu 11'in bir sol stopere, sol kanada ve bir 8 numaraya ihtiyacı var, orası kesin. Feghouli ve Belhanda arası rol paylaşımı da gerçekleşmeli ama konumuz Fernando. Zaten maç içinde ağırlıklı olarak böyle oynuyoruz, Badou Ndiaye 6 numara gibi oynuyor, Fernando ise stoperlerin arasına girerek orayı 3'lüyor. Bunun nedeni de geride baskı yememiz, topu oyuna iyi çıkaramamamız.

Fernando bu rolden memnun mu bilmiyorum ama ağırlıklı olarak böyle oynamak durumunda. Melo gibi değil o, daha stoper özellikli. Topla dripling özelliği o kadar iyi değil, pas ve tekniği de aynı şekilde. Savunma özelliği ve lider karakteriyle ön plana çıkıyor, sezonun da en iyilerinden. Onu stopere yazmanın pozisyonuyla oynamak olduğunu düşünmüyorum.

Gençlerbirliği karşısında Fernando / Tolga Ciğerci iyi iş çıkardı ama ideal ikili değil. Bu da Fernando'nun hücum aksiyonunun çok iyi olmamasından, Tolga Ciğerci'nin de ideal 8 olmamasından kaynaklı. Badou da o isim değil ama Tolga Ciğeci'yle tempo noktasında iyi iş çıkarırlar, bu Badou Ndiaye'yi daha öne atmak anlamına gelir. Topla dripling özelliğini unuttuk, bunun gibi. Fernando da arkasında 2 stoperin varlığıyla kendisini biraz daha öne atabilir, orta sahayı destekler.

Geriden oyun kurmakta zaten sorun yaşıyoruz, Gençlerbirliği karşısında dahi bunu yaşadık, baskı yedik. Fernando bu durumda geriye gelmek durumunda, stoperlerin arasına giriyor. Onu direkt stoper yazmak, önünde ise hem topu ileri taşıyabilecek ve tempo yapabilecek bir ismi kullanmak mantıklı görünüyor. Kafama yattı bu 11 ama 3'lü planı çalışmak, üzerinde durmak lazım. Başakşehir karşısında olmaz, Alanyaspor karşısında ise tekrar denenir.

Fernando'nun düşüncesi mühim, böyle oynamak mı istiyor yoksa Tudor'un bir planı mı bu? Tudor'da bitiyor yine iş, Fernando'yu ikna edebilmesinde. Maicon / Serdar Aziz iyi bir stoper ikilisi, sigortaları ise Fernando. Stoper veya orta sahada rahatlıkla düşünüyoruz, maç içinde yer değiştirebiliyoruz, hamle şansı anlamına geliyor. Yazdığım bu kadroyu merak ediyorum, göreceğimizi de umuyorum..

5 Kasım 2017 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Fernando'nun iyi yaptığı tüm işlerden daha iyi yararlanabilmek için mevcut kadro içerisinde bu şekilde iki stoperin arasında oynatmak çok daha mantıklı. Çünkü 6 numaraya kaydırdığımız zaman yanında tam bir 8 numara olmamasından ve 3 stoperimizin bu taktik anlayış için teknik açıdan yetersiz olması sebebiyle Fernando saha içinde bitiyor. Fernando'yu iki stoperin arasına attığımız zaman hem geriden oyun kurabiliyoruz, üstüne pozisyon bilgisiyle rakibin bir çok atağını başlamadan bitiriyoruz. Devre arasına kadar elimizdeki kadroyla çıkabilecek en mantıklı kadro sizin de yazmış olduğunuz kadro. Belki bizi zorlayabilecek maçlarda kulübe hamlemizin kalması adına Feghouli'yi yedek bırakıp o bölgeye Rodrigues'i kaydırıp sol kanata da Linnes'i koyabiliriz. Devre arasında ise belki bir mucize olur ve ilk 11 için Asamoah ile beraber bir tane 8 numara alabiliriz. Bu durumda hali hazırda çok güçsüz olan kulübemizi de güçlendirmiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando ister istemez kendisini oraya attığı için bunu ilk opsiyon olarak kullanabilir miyiz diye düşündüm. Katılıyorum yorumuna.

      Sil
  2. üçlü dörtlü fark etmez, fernando, ndiaye, tolga, belhanda ile oynadığımızda orta sahada sorun yaşamıyoruz, ligin en iyi takımıyız sadece sol kanat performansında istikrar sağlayamadık, başakşehir karşı formda bir lato ile oynarsak kazanırız, Feghouli olmadığına göre zaten rodrigues ilk 11 de başlayacak, ligin başındaki 11 ve oyuna döneceğiz ki şimdilik en iyi planımız bu, sadece serdar olmayacak.. Denayer trabzon maçında kötüydü ama başakşehir maçı farklı, solunda lato ile oynarsa performansı da artacaktır..
    Başakşehire savunma yapamazsın korakor oynayacaksin merkezi zorlayacaksin, stoperlere basacaksin, beklerle bindireceksin ve kontra yiyeceksin gollü bir maç olsun, gerekirse yine fark yemeyi goze almamız lazim ki bence böyle oynarsak onları yeneriz.
    Aksi takdirde yine o iğrenç futbollariyla bizi hapsederler, takım boyunu cok kisa ve geniş tutarak futbolcularımızın birbirlerinden uzaklaşmalarını ve pas hızlarının düşmesini sağlayarak hataya zorlarlar.
    Başakşehir yenmenin yolu dikine oynamak ve merkezi zorlamak, bruma, yasın gibi oyuncular onların işlerini kolaylaştırıyordu, aslında bu ligde basaksehirin antidotu galatasaray, keşke feghouli de olsaydı, tam ona ihtiyacımız olan maç ama ben oyunun bir bölümünde yine eren görmüş ikilisini kullanacağımızı düşünüyorum ki kullanmalıyız..
    Bu takıma karşı q7 gibi mükemmel orta açan oyuncular dışında, özellikle de içe kat ederek oynayan kenar oyuncuları kullanmak aptallık, o yüzden rodriguesin, oynayacaksa, sag kanatta oynaması lazım ki çizgiye insin, ve eğer lato gününde olursa, ters kanatta bosluklar acilacagi icin oradan tehlikeli ortalar yapabiliriz.
    Aslında onları kendi silahıyla vurmak için Ereni sol açık oynatmak ve belhandayi sağa yakın oynatmak ta düşünülebilir, oralarda top tutup bekleri etkin kullanarak oyunun belirli bölümlerini domine edebilir ve kısa aralıklara goller sikistirabiliruz, hamzaoğlu döneminde poldi ve formda sneijder ile ( poldiyi sağda oynatarak) yapmis ama oyunu tutamamıştık, bu sefer fizik olarak çok güçlü bir takımımız var..
    Tudora bu maçta güveniyorum bu maçı kazanmak zorundayız ve kazanacağız..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanat profili hücum anlamında etkisiz. Israrla Lato yazmam onu beğendiğimden değil, en azından isabetsiz de olsa orada baskı kurabilmesi, ısrarla hücumu zorlaması.

      Sil
  3. Başakşehir ve Beşiktaş Tudor'un rüştünü ispat maçları skora odaklı değilim ama yenebilecek rakibi zorlayan tehdit eden bir futbol oynatmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir