20 Kasım 2017 Pazartesi

Geldik yine aynı konuya, Badou Ndiaye'yi anlamsız dizginliyoruz


Geldik yine aynı konuya, Badou Ndiaye'yi anlamsız dizginliyoruz. Bu 10 liralık malzemeden 5 liralık katkı anlamı taşıyor ve haliyle oynadığı oyun eleştiriliyor. Ona verilen görevi yapmaya çalışıyor, belli kalıplar içinde. Beklenti büyük, taraftar daha fazlasını istiyor ama ona çizilen sınırlar içerisinde o beklentiyi karşılaması imkansız.

Fernando'yu baskı altına alıyorlar, geriden çıkmakta zorlanıyoruz sevdasına geriye çekildi. Fernando da böylelikle iyice stoperlerin arasına gömüldü, Badou Ndiaye 6 numara gibi oynamaya başladı. Bana sorarsanız ne 6 ne 8, en azından o pozisyonların ideal ismi değil. 10 numara özelliğine daha yakın ama mücadeleci ve savaşçı yapısıyla farkını ortaya koyuyordu.

Sezon başında öyle güzeldi ki oysa. 4-1-4-1 gibi diziliyorduk, Belhanda sol, Badou Ndiaye sağ iç gibiydi ve kaleye daha yakın oynayan Badou Ndiaye'nin etkisi daha büyüktü. Topla dripling özelliği bu adamın yaşama amacı, biz bunu elinden alıyoruz. Kendi yarı sahasında topla dripling etse ne olur, varacağı yer en fazla orta saha çizgisi. Oysa orta saha çizgisinde hareketlenmeye başlaması lazım, asıl etkisi böyle olacak.

Başakşehir karşısında ise daha farklı bir tablo vardı. 4-3-1-2 içinde Tolga Ciğerci sol, Badou Ndiaye sağ iç orta sahaydı ve her ikisinin etkisi sıfırlandı. Badou Ndiaye'yi kaleden o kadar uzaklaştırdık ki kaleye biraz yaklaştığında ne yapacağını bilmez oldu. Anlamsız şutlar deniyor, oysa en iyi özelliklerinden biri de buydu. Değerini düşürüyoruz yani, çok daha fazlasını verebilecek bir isim. Taraftar eleştiriyor ama bu açıdan bakması lazım.

Transfer olduğunda "tabela yapacak orta saha" demiştim, asıl beklentim bu yöndeydi. Tudor da bu beklentisini dile getirdi ama oynattığı bu rolde o katkıyı alamaz. Şu dizginleri kıralım, serbest bırakalım bu adamı. Badou Ndiaye rakip kaleye daha yakın oynamak zorunda, gerçek katkısını ancak böyle alabiliriz. Farklı bir adamdı, ligin özel yabancılarından. Galatasaray'da oynamak elbette başka şeyler gerektiriyor ama futbolcu evirmek bu değil..

5 yorum:

  1. Bizim camiamız lucescu'yu şampiyon olduğu sene defansif ve keyifsiz futbol oynatıyor diye göndermiştir.Bu kararın doğruluğu yanlışlığı ayrı bir konu ama, bu camianın duruşunu gösterir.Galatasaray bir hücüm takımıdır ve bu genlerinde vardır.Galatasaray'ın hocası hiçbir zaman önlem almayı düşünmemelidir.Bu takım çıkar kayseride de aynı oyunu oynar , real madrid karşısında da aynı oyunu oynar. Bu ülkenin dinamikleri de farklıdır, galatasaray camiasınında. Bu takım real madrid den kendi sahasında 6 yiyebilir , chelsea den 5 yiyebilir ama başakşehir denen devlet destekli 3000 taraftarı olan bir takımdan 5 yiyemez !! Yabancı teknik direktörlerin anlamadığı bu bence!Tudor önce Türkiye' de futbolun sadece futbol olmadığını anlayacak yoksa bu takımdaki ömrü 1 ayı geçmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderilme sebebinin Terim in boşa çıkması olduğunu düşünüyorum, o da bahane olmuş, yoksa o ekonomik sıkıntıda kim böyle bi şey yapar

      Sil
    2. Terim'in boşa çıkması da büyük etken ama Terim özleminin nedeni de Lucescu'nun oynattığı futboldu.

      Sil
  2. Ndiaye'nin şut ve dribbling özelliği gitgide kayboluyor bunun da sorumlusu tudor.Adamı saf ön liberoya dönüştürdü ki büyük hata.Çık işte 4 1 4 1.Yenilirsen de öyle yenil.İlk 3 4 maç gayet iyiydi sonra her maç farklı taktik,farklı dizilimler.Buna gerek yoktu.Şu an başka biri olsa bu takımın şu an 34 puanı olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle, törpülüyoruz, anlamsız dizginliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir