13 Kasım 2017 Pazartesi

Genç oyuncular arasında ön plana çıktığını söyleyelim, beklenti var


Ümraniyespor maçını izleyemedik, yazacaklarım yine görüntüye göre olacak. Celil Yüksel'i tutuyorlar gibi, hazırlık maçlarında Tudor ısrarla şans veriyor. Profesyonel sözleşme yapıldı ve benim de tarz itibariyle beğendiğim bir isim. Karakteriyle alakalı bir yorum yapamam tabii, ne denli bu olaya odaklı, Galatasaray formasının ağırlığını kaldırabilir mi bilmiyorum. Sadece ben yazmıyorum, herkesin konuştuğu ve beklenti duyduğu, merak ettiği bir isim oldu. 19 yaşında, U21 takımında forma giyiyor. Sağ ayaklı, defansif orta saha. Onu farklı kılan ise şu, defansif orta saha olmasına rağmen teknik özelliği yüksek, topla dripling yapabilen, adam geçebilen bir futbolcu ve özelliği itibariyle pozisyon değişimi yaşayabilir. Defansif orta sahada belki de en son arayacağınız özellikler bunlar olabilir, fizik itibariyle de bu pozisyon için insanların kafasında soru işareti var. Suat Kaya örneği vermem bu yüzden, biraz tarzı ona benziyor gibi. Temposunu daha yakından görmek lazım, Suat Kaya başka bir seviyeydi tabii. Yine oyun tarzı ve görüntüsü itibariyle "yerli Modric" diyen dahi gördüm ama tehlikeli söylemler bunlar, bu yaşta futbolcuyu olmadığı bir yere koyabilir. Genç oyuncular arasında ön plana çıktığını söyleyelim, beklenti var.. 

13 yorum:

  1. Yeni birileri olmasın bunları saklayalım hatta bir pilot sözleşmesi yapıp Belçika yahut Fransa'ya kiralık gönderelim. Hatta ve hatta mesela Lille altyapısıyla idmana çıkartalım. Yurtdışı görevi olsun adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü Türkiye'de altyapı sistemi yetersiz. 10 senede 1 kişi ortalama üzeri çıkıyor. Altyapılarda yarışmacı değil yetiştirici olmalıyız. Bizde ya eski futbolcular yahut kusursuz biatçı devamlı değiştirilen hocalar görev alıyor. Rijkaard'ın yardımcısı Neeskens ve altyapı koordinatörü Jan Derks iken Fatih Terim döneminde Vedat vardı. Belçika'da kadro içerisinde 6 altyapı orjinli oyuncu mecburiyeti var mesela ve yetiştirdikleri adamlar ortada. Yahut Kante Fransa 4. Liginden çıkıp bugünkü durumuna gelebiliyor. Biz ise Ptt'ye gönderip ya yedek beklemelerini izliyoruz yahut yük gibi kurtulmaya çalışıyoruz. Galatasaray altyapısının son 10 sendeki en büyük ortak özelliği hepimize umut verip sonra hepsinin kaybolmalarını sağlamak malesef :) yeni filan yeni falan olayına da bizim toplumumuz çok çabuk havaya sokup ben oldum hissiyatını pompalıyor o nedenle karşıyım.

      Sil
    2. Ben yetenekli oyuncuların kaybolup gitmesine çok üzülüyorum. Yetenekli ve bir seviyeye çıkan da bir şekilde gruplaşmanın bir parçası olup çıkıyor. Bu konularda ne bireysel olarak ne kurumsal olarak profesyonel olamadık malesef.

      Sil
    3. Ben de üzülürüm ama yapacak bir şey yok, keşke Galatasaray'da kazanabilsek. Bir şeyler yapmalıyız artık.

      Sil
  2. Dribbling özelliği sayesinde öne çıkmış Yaya Toure var. Biraz daha ilerde oynayan Edgar Davids var. Bu oyuncular defansif orta saha oynamalarına rağmen dribbling yetenekleri ile parlamışlardır. Çok iyi defans özelliği olmasa bile bu yeteneği sayesinde var olmaya devam edecektir.
    Ayrıca Suat ın oyun tarzı daha farklıydı. Benzer tek yönleri kısa boylu olmaları, bunun dışında benzer yönleri yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davids'e benzeyebilir ama Yaya fizik itibariyle çok farklı. Suat Kaya ile oyun tarzları benzer, Suat Kaya'nın 2000 ve sonrasına odaklanmayın sadece. Daha öncesi de var onun.

      Sil
    2. Bu konuda tartışmaya bile girmem ki bu konudaki son yorumum olacak bu. Konyaspor dönemini bilmiyorum ama Galatasaray da 2000 dönemi öncesi şut ve ceza sahasına sürpriz koşuları ile öne çıkan bir oyuncuydu. Tabi defansif özellikleri dışında. Suat Kaya şuan ki Ozan Tufan ile özellikleri benzer. Tabi Suat daha tempolu ve pozisyon bilgisi biraz daha iyi. Yaya Toure benzetmesinde de fizik ten önce dribling özelliklerin benzettim

      Sil
  3. Gençler içinde dikkati çeken oyuncu Celil herkesin nünde şimdilik. Ama bu oyuncuların en az 1.5-2 sene daha pişmesi lazım. Uygun ortam yaratmalıyız Türkiye'deki düzende işleri zor.

    YanıtlaSil
  4. Merak ettiğim oyuncu aslında ATALAY. Bir on numara veya box to box bir adam çıkarabilir miyiz diye düşünüyordum ki Atalay bir var bir yok misali oynuyor. Sanki ekstrası yokmuş gibi. Çalım yok dribbling özelliği de yok. İrfan Basaran vardı bir zamanlar biraz ona benzer sanki. Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan 10 numara çıkar, iki yönlü orta saha zor. 8 dahi zor, ideal yeri forvetin arkası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir