22 Kasım 2017 Çarşamba

Geçmiş zaman olur ki #1; Eric Gerets / Saša Ilić,


Çok güzel bir fotoğraf olduğu için kayıtsız kalamadım. Gerets ve Sasa Ilic, Galatasaray adına iki özel insan. Gerets'in teknik direktörlüğüyle alakalı çok yorum yapılır, karakteri ya da Galatasaray'a ne kadar yakıştığı noktasıyla ise asla. Kazandığı çok kıymetli bir şampiyonluk var, üzerine o kadar çok şey yazılır ki. Saidou'yu orta sahada defansif anlamda tek bıraktığımız, Sasa Ilic'i de forvet sayarsak 3 forvetle oynadığımız. O oyunun keyfi de büyüktü, Gerets o anlamda unutulmayacak. Ilic için ise ne yazsak az, bu adamın çok daha uzun sürecek bir Galatasaray kariyeri olmalıydı. 10 numara değildi, forvetin arkasında pozisyon alan, gizli forvet diyeceğimiz isim. Gol anında orada olurdu, iyi bitiriciydi ve o şampiyonluğun kahramanlarından. Bu işi de son derece sessiz ve gösterişsiz yapardı, sorunsuz futbolcuydu. O pozisyonda nice futbolcular geçti ama Ilic olmadı çoğu. Bugün yaşı 39, Partizan'da hala devam ediyor. Bizde de yaşaması gereken çok uzun sezonlar vardı, böyle bir futbolcuydu. Gerets ise teknik direktörlüğe devam etmiyor, sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Galatasaray sonrası fena sayılmayacak bir Marsilya kariyeri vardı, devamında Arap coğrafyasında boy gösterdi. Eminim ki o da teknik direktörlüğe devam etmiş olsa geçmiş yıllarda mutlaka Galatasaray'ın düşüneceği isimlerden biri olacaktı..

10 yorum:

  1. aynen iliç gibi bi anda ceza sahasında bitip skor yapmalı belhanda.. bunu yapamayacak yeteneksiz biri değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda 10 numara oynamıyor, olay o ama beklentiniz çok başka.

      Sil
  2. Sasa İliç'i çok severdim elinden geleni yapardı müthiş soğukkanlı hakan denen kompleksli oyuncudan çok daha iyi bir son vuruşu vardı. İliç'e frikik kullandırmadık ya ona yanarım. Ki takımın frikikçisi yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frikikçi olmadığı için kullanmıyor olabilir mi :)

      Sil
  3. Galatasaray da gerekli değeri görmemiş ve zamansız ayrılmış futbolcular arasında ilk 3 e rahat girer.Alex de souza dan sonra türkiye'ye gelmiş en iyi tamamlayıcı forvet, skorer orta saha oyuncusudur kendisi .. Yolun hep açık olsun Sasa İliç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahat girer hem de.. Yorumuna katılıyorum.

      Sil
  4. İlic'ten sonra onun tarzında bi futbolcu gelmedi bize.Bende çok ayrı bi yere sahiptir çok severim kendisini

    YanıtlaSil
  5. 75 resmi maçta 25 maç 9 asist.. benim diyen bir çok babayiğitten kat be kat iyi performans.. Dediğin gibi sessiz ve gösterişsiz oluşu belki en değerlisi, egodan arındırılmış güzel insan Sasa.. Umarım daha uzun yıllar istediği şekilde oynar, bu arada yaşı ilerledikçe orta saha hatta defansif orta sahaya evrilmiş olduğunu da not düşelim.
    Aslında bence 2005-2007 arasındaki döneme dair daha detaylı yazılar yazsan? o dönem değişik bir dönem, iyisiyle kötüsüyle yer etmiştir Galatasaraylıların yüreğinde; Gerets'in oyun felsefesi, sezonun gidişi (sondan bi önceki hafta Hasan Kabze'nin 2 golü ile İnönü'de Beşiktaş zaferi, Fb'nin Denizli deplasmanı, bizim uzayan o maçı statta heyecandan el ayak titrer şekilde takip etmemiz) sonraki sezon Fb'den tam hatırlamıyorum ama 14-15 puan fark yiyerek 3. oluşumuz.. Yazılacak, anılacak o kadar şey var ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz adamdı, en güzeli de bu. Böyle futbolcularla yıllarca devam edersiniz, o istikrarı vardır çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir