3 Kasım 2017 Cuma

Olcay Şahan ve Feghouli aynı cezayı aldılar, şaka değil bu


Olcay Şahan ve Feghouli aynı cezayı aldılar. Şaka değil bu, gerçek. Feghouli'nin yediği kırmızı kart dahi hatalıydı. Yerdeki Badou Ndiaye'yi tekmeleyen Olcay Şahan, olayı kışkırtan Olcay Şahan, arkadaşını koruyan Feghouli. Uğraşıyorlar, uğraşsınlar bakalım. Sevmiyordum hakem konuşmayı, ısrarla konuşmuyordum. Şimdi ısrarla yazacağım, ses çıkarmak gerekiyor.

Olcay Şahan'ı atmak için atıldı Feghouli, eyyamdı bunun adı. Aldığı cezalar da denk, bir eyyam daha. Tahkimde 2 maça indirirler ama arada Türkiye Kupası olduğundan bunun bir anlamı olmayacak, amaç Başakşehir maçında oynatmamak. Ateşi yaktık ama, Feghouli isyan etti. Gamsızlığıyla bilinirdi, artık o da hırslı. Badou Ndiaye'yi koruyordu, kırmızı kartlık bir hareket yaptığına da inanmıyorum. Eskiden izlerdik, artık isyan ediyoruz.

Belhanda ve Feghouli gibi isimleri hırslı, isyan ederken görmek güzel. Rahat tavırlarıyla eleştirildiler, ikisini de son maçlarında isyan ederken izledik. Beklenti yüksek, daha iyisini yapacaklarına eminim. Onlar kendi yetenekleri dahilinde oynadıklarında Galatasaray hücumu tutulamayacak, daha kalite kazanacak. Özel futbolcular, ipleri biraz salmak gerekiyor.

Tudor'a geldik yine. Geçenlerde de yazdım, Belhanda ve Feghouli arasında bir rol çatışması var, ikisi birbirini bozuyor. Bu da 3-4-2-1 derken oldu, Feghouli'nin bu kadar serbest oynamaması gerekiyor mesela. Mariano / Feghouli diyorduk, o sağ kanat etkisini izlemek en büyük kozumuzdu. Herkes iyi olduğu yerde oynamalı, bu anlamda Tudor'un ipleri salması lazım. Belhanda ortada, Feghouli sağda ve sezon başında iyi olduğumuz düzene dönüş.

Badou Ndiaye için de aynısı geçerli, dizginliyoruz. 6 numaraya çakıldı, kendini öne atamıyor. Fernando'ya yapılan baskıda zorlandığımız doğru da başka bir plan bulmalı, Badou Ndiaye'nin dripling özelliğini elinden aldığımızda geriye pek bir şey kalmıyor. Basıyor, mücadele ediyor, top kazanıyor ama dikine etkisi yok. İlk 5 maçta 13 dripling yapmış, kalan maçlarda ise 5 driplingi var sadece..

7 yorum:

  1. istenen şu galiba. 'bak çok ileri gitme.'
    Biraz sakin olup bakarsak, Feghouli elini kaldırmasa ne olurdu acaba? Sonradan bakmanın anlamı yok elbette. Bilemeyiz. Bu yorumu bizden önce saha içindeki otoritenin yapması lazım. Olumlu davranan ve futbol oynamak isteyen takımlar kollanır. Hakemin puan durumu, yayıncı kuruluş, rayting derdi mi varmış? Garip. Bizim oyuncuların her şartta bunu boşa çıkarmalarını diliyorum. Desteklenmesi gereken bir takım bizimkisi iyi oyun anlamında. Niyetimizin iyi olduğunu sahadaki rakipler biliyor, masadaki rakipler hariç. Futbol içinde Şampiyon olacağız!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an yerde ben de arkadaşımı görsem korurum, Feghouli için kabahat göremedim. Kırmızılık bir harekette de bulunmadı bence.

      Sil
  2. Bu kadar iştahlı ve karakterli bir oyuncu topluluğuyla futbol oynayarak, masada değil sahada Şampiyon olacağız!

    YanıtlaSil
  3. O an ben evde izlerken delirdim.Ndiaye'yi bi de ayrı severim iyice sinirlerim zıpladı.Feghouli ve Maicon malum şahısın üstüne gittikten sonra rahatladım.Orda kim olsa aynısını yapardı çıkıp yorumcu bozuntuları tvde "Feghouli hata yaptı" felan diyor da orda Feghouli o hamleyi yapmasaydı malum şahıs yerde kıvranan Ndiaye'ye kimbilir neler yapacaktı?Feghouli'ye bilerek 3 maç ceza verdiler itiraz ederiz 2'ye indirirler ama asla 1'e indirmezler çünkü başakşehir maçına Feghouli olmadan çıkmamızı istiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım olmak budur, eskiden izliyorduk, sahada eziliyorduk. Yerde yatan arkadaşını korursun, bu kadar basit ki orada kırmızılık bir hareketi de olmadı.

      Sil
  4. Evet beklenen senaryolar işlemeye başladı.Kadro derinliğinin olmadığı bilinen,kolay kolay kadro kaybı yaşamayan diri dirençli bir takım, olası yöntemlerle eksiltilmeye başlandı hemde uzun vadeleri cezalar.Yol göründü çok da iyi niyetli beklentimiz olmasın.
    Ciddi para harcanmış ne de olsa, imkanlar dahilinde sonuna dek paraya kıyıp devre arası as kadroyu aratmadan oynatabilecek deniz t,soner a,emre a kısaca kaliteli yerlileri ne edip edip alması gerekir.Bu gidişle ligin sonlarına doğru üst sıralar kızıştıkça aleyhimize çok kayıplar verdirileceği kesindir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir