19 Kasım 2017 Pazar

Rakibe hazırlık böyle olur


Rakibe çalışmak nedir, küçük bir örnek vereyim;


Abdullah Avcı: "Duran top çözüm noktalarından biriydi. Günde 45 dakika duran top çalıştık. Oyuncularım sıkılıyordu biraz ama 9 golün 5'ini duran toptan yiyen bir Galatasaray vardı karşımızda."

Koca bir Milli Takım arası vardı ve iki takım teknik direktörün maça hazırlığını gördük. Abdullah Avcı en ince detaya kadar inmiş, 3'lü savunmaya karşı ya da çift forvete karşı önlemlerimiz var demişti. Tudor ise bir büyük maçı daha kaybediyor, üstelik büyük hezimetle.

Bunun mazereti yok, bu tarz maçlarda önlem adı altında aldığı tüm kararlar tutmuyor. İşin aksi şu, niye önlem alıyor, neden rakibe göre kurgulanıyoruz. İyi oynadığımız bir oyun vardı, çık onunla oyna ve gerekirse kaybet. 3 at 4 ye, maç sonunda kaybedebiliriz de diyelim. Biz rakibe şartlanıyoruz, aldığımız önlem de o kadar anlamsız kalıyor ki.

Emre Belözoğlu oynasa bile sakat sakat oynamak durumunda olacaktı, Mahmut Tekdemir zaten yoktu. Gökhan İnler / İrfan Can Kahveci orta sahası da daha zayıf kalıyor, niye orta sahayı kalabalık tutuyoruz ki. Tolga Ciğerci ve Badou Ndiaye'yi bitirdik işte, orta sahaya önlem aldık, rakip kanatlardan çok rahat geldi. Mariano da ezildi Latovlevici de, Elia ve Visca karşısında bir varlığımız yoktu.

Basit şeyler bunlar, atomu parçalamak değil. En azından ben görüyorum, Tudor'un görmemesine tarif bulamıyorum. Feghouli yoksa Garry Rodrigues oynar, sezon başındaki düzenine dönersin. Bu da seni hücuma taşır, orta sahada da sert kalırsın, mücadele gücün yükselir ve rakibin kanatlardan bu kadar etkili olamaz Gerekirse kaybedersin ama ezilmezsin işte, yapılması gereken buydu.

Abdullah Avcı bu tarz maçları iyi oynuyor, rakibe göre kurgu almaksa bu işi müthiş yapıyor. Tudor ise bu tarz maçlarda aldığı tüm kararlarda hatalı, hamleleri tutmuyor. Durum böyle ama ısrar ediyor, sürekli deniyor, bozuyor. Gerek yok ki, iyi bir sistemin varsa devam et bu maçlarda, denemelerini Gençlerbirliği gibi rakipler karşısında yaparsın ve tutar. Sonra bunun üzerine gidersin..

7 yorum:

  1. Taktik formasyondan bahsedecek olursak, mariano bu düzende asla sağbek oynamıyor. Maç içerisinde elia 3 kez sağdan geldi 3 pozisyonda da karşısındaki maicondu!! İlk pozisyonda maicon son anda ayak koydu 2. si gol oldu 3. sü penaltı 3 pozisyonda da elia karşısında maicon var! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu nasıl bir taktik düzendir. En etkili silahlarımızdan biri mariano ama o da önünde bir sağaçık olmadan oynayamıyor işte bir teknik heyet akan oyunda bunu nasıl görmez inanılır gibi değil! Başakşehir ya da abdullah avcı güzellemelerine asla katılmıyorum abdullah avcı asla bir büyük takım yönetemez yönetemiyeceğini milli takım da zaten göstermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele önündeki adam, Garry ile uyumları çok iyiydi ve Garry'nin geriye yardımı büyüktü. O kesilince Mariano da düştü aslında. Badou'dan bekledi o yardımı, yapamadı o da. Çok alakasız yerde oynatılıyor.

      Sil
  2. Bu yıl itibariyle bana kimse TUDOR demesin. 5 yiyen Galatasaray mı olur? Bu camia birilerinin staj yeri veya master yeri değildir. Nerede beceriksiz var alıp getirdiler. Neymiş heyecanlıymış neymiş kenarda iyi görünüyormuş diye aldıkları hayatında başarısı olmayan adamı bize ilah diye göstermeye kimsenin hakkı yok. 5 yedik 5. İnsanda biraz utanma arlanma olur. Bu adamın kafası futbola ça-lış-mı-yor. Taktiği yok. Bakın oyuncuların yüzüne hepsi de mutsuz. Bir işler oluyor kulüpte belli ki. TUDOR'a bugün itibariyle teşekkür edilmelidir. Kazandığımız maçlar TUDOR veya MOURİNHO istemez kadro kaliten belli çıkar yenersin. Kaybettiklerimiz işte onlar teknik adam becerisi ister. Muhtemelen bu akılsız yönetim bunu yollamaz BJK maçı skoruna göre gard alır. O zaman da geçir eşeği sudan. Fatih Hoca bu yönetimle çalışır mı o da apayrı bir konu...#Tudoristifa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim bu yönetimle mümkün değil çalışmaz..

      Sil
  3. Österrunds rezaletinden sonra ikinci rezalet de geldi. Belli ki yönetim o maçtan sonra yaptığı gibi ölmüş eşşek taklidi yapıyor/yapacak. Bu sefer Cenk Ergün bile konuşmadı. Konuşacak bir şey yok çünkü. Kimse de yüz de kalmadı. Trabzon maçında sonra dayak yedik hakem makem dedi. BU maçta hakemlik bir şey de yok. Bundan sonra tek açıklama hoca ile yolları ayırdık olur başka olmaz. Belli ki bekleyelim görelim, hayırlısı belki düzelir gibi dangalakça denemeye devam edecekler. Ama ben onların yerinde olsam bugüne kadar bir B planı yapmadılarsa hemen yapmaya başlarım. Beşiktaş maçında da rezillik olursa o zaman Dursun'un başkanlık hayalleri suya düşer. Onu çok güvendiği Reis'i dahi kurtaramaz. 40 milyon € gibi inanılmaz bir yatırım yaptığın sezonda (ki hala 20 milyonluk yatırım daha lazım - sol bek, stoper, sol açık, santrafor )takımı Tudor'a emanet etmek gibi akıl almaz bir risk aldılar, buna risk denmez aslında kumar denir. Ama teker patladı.
    Beni esas hala şaşırtan şeyse Tudor’un basın toplantılarında bir bildiği varmış gibi hareket etmesi. Ciddi ciddi şimdilerde leblebi gibi kazandığı KOLAY maçları ikinci yarıda alacağını falan sanıyor ya gerçekten APTAL olduğunun en büyük kanıtı bu olsa gerek. İkinci yarıda ilk yarıda aldığı puanın yarısını alamaz bu kafayla giderse. 5 attığın Gençlerbirliği ikinci yarıda seni öyle bir paçavraya çevirir ki neye uğradığını şaşırırsın. Baya baya büyük maçlar mesele değil Mayısta görüşelim diyor. E baba o zaman çıkma sahaya 3-0 hükmen bırakalım büyük maçları. Eziyet de çekmemiş oluruz.
    Yani deneme tahtasına çevirdin, her maç yeni bir şey deniyorsun. Yolda görsem tekme tokat dalarım, şaklaban!!! Stajını yapmak için epey pahalı bir hobi. 20 milyonun insanın ağız dolusu küfürü, hakareti, ruh sağlığı, giden onca kaynak para, itibar, geçen zaman/yıllar vs… sadece yazık!!!
    Fatih Terim’in belli ki iktidar tarafından üstü çizilmiş. Zaten Özbeklerin de yularları ona bırakmak niyeti yok. Ellerindeki müthiş payandadan (Galatasaray) kendi rızaları ile vedalaşmak onların bile yapamayacağı bir dangalaklık örneği olurdu. Ha bu arada Terim YİNE gelmeli mi o da ayrı mesele.
    Hakikaten ciddi bir çıkmaz içindeyiz ve yine 4. olacağımız bir sezona doğru süratle koşuyoruz. Bunun sonu ekonomik çöküş ve takımın yabancılara satışıdır. Çünkü hayatta ve futbolda maalesef dibin dibi yoktur. Örnek; leeds united, kocaelispor, rangers vs... silinir gidersin; işte böyle bir çapsız/hain/iktidar yalakası çetenin elinde. İş bilmezlerin oyuncağı olursun. Allah insanı cahilin, iş bilmezin, aptalın şerrinden korusun! Amin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik denersin, maç içinde hamlelerin olur ama felsefen değişmez. Tudor'un yanlışı buradan geliyor, ısrarla önlem alma sevdasından.

      Sil
    2. Yabancı kuralı konusunda iktidarın karşısında tek duran kişi olan Dursun Özbeke nasıl iktidar yakalası, Reis in bile kurtaramaz diyorsun aklım almıyor. Sanırım maçın gerginliği ile yazdın yoksa mantıklı bir yanı yok

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir