15 Kasım 2017 Çarşamba

Transfer ütopyası "2018" #7; Atila Turan


Galatasaray'ın sol bek durumunu konuşarak başlayalım. Asamoah beklentisi malumunuz, Ocak ayında bu transferi gerçekleştirmek adına büyük bir çaba var. Olmadı yaz döneminde bu transfere kesin gözüyle bakılıyor. Linnes / Latovlevici rotasyonunun beklenen etkinin altında kaldı ve Ocak ayında sol bek transferi olmazsa olmaz görünüyor. Asamoah'ın transferi durumunda Latovlevici'yle yolların ayrılacağı da söyleniyor.

Ocak ayında yerli atağı olacak, orası kesin. Birçok isim konuşuyoruz ve bu harekatın yaz döneminde de devam edeceğini söyleyebilirim. Yerli bir sol bek mutlaka istenilecek, kim olur bilmiyorum. Asamoah'ın gelmesi durumunda Latovlevici'nin Ocak, yaz döneminde de Linnes'in ayrılıklarını bekliyorum. İşte o vakit Atila Turan ismi Galatasaray'ın gündemine gelir.

Bu konuda çok fazla alternatif yok. Aziz Behich veya Atila Turan diyorum, ikisinden biri transfer edilmek istenecektir. Uğur Çiftçi, Sakıb Aytaç gibi isimlere pek ihtimal vermiyorum ve görünüyor ki alttan da kısa vadede bir isim gelmeyecek. Tercihim Aziz Behich olur ama hamle ihtimali kalmazsa Atila Turan'a yok diyemem. Yine bu konuda maliyet konuşur, yabancı sınırıyla alakalı olumlu tablo elimizi güçlendirir.

Atila Turan Fransız altyapılı bir futbolcu. Bu çıkışı göstermesi daha önce bekleniyordu ama Kayserispor döneminde beklenen atılımı yaptı diyebiliriz. Yeterliliği yine tartışılır, Kayserispor için bakarsak bu çıkışın önemli parçalarından. Deniz Türüç'le birlikte öne çıkan, transferi konuşulan bir futbolcu. Milli Takım'a kadar yükselmeyi başardı, her ne kadar yeterliliği tartışılsa bile.

Ne iyi bir hücumcu, ne iyi bir savunmacı. Dengeli bir bek gibi dursa da Galatasaray açısından yeterli bir isim diyemem. Özellikle savunma tarafında yaşadığı sorunlar var ama yerli bir sol bek ihtiyacı mutlaka olacak, bu anlamda yaz döneminin adaylarından biri. Kayserispor pusuda bekliyor, Deniz Türüç'le birlikte önemli rakamlar kazanma hedefi var..

8 yorum:

  1. Devre arasında bir transfer yapılacağına ihtimal vermiyorum. Sol bek konusuna gelirsek bu sezonu götürecek kadar yeterli olduğunu düşünüyorum. Hem nitelik hemde nicelik bakımından yeterli. Tabi bay Tudor adaletini kaybetmeseydi bu sözü daha net söyleyebilirdik.
    Tıpkı geçen sezon Rikerink in Linnes i kesmesi gibi Tudor da işler iyi giderken kendisine bir günah keçisi buldu. Tabi bu gruba Garry Rodriquez i de yazmamız gerek. Takımda gerçekten işleyen iki ismi kesip taraftarın gazına gelip Lato ve Fegholi yi yazması bir çok taraftarın kafasını kurcalayan konulardan biri.

    Acaba Tudor adalet duygusunu Karabükte mi bıraktı? Sneijder e Podolski ye acımadan üstlerini çizen adam Lato ve Feghuoliyi inatla oynatmasının nedeni ne olabilir? Tıpkı Lucescu ortaya atıldığı gibi bir menejer antlaşması yapılmış olabilir mi? Büyük ihtimal ile hayır. Ancak sezon başında taraflı tarafsız bir çok kişinin ilgisini çeken Linnes ve Garry Rodriquez bir anda neden kesilmiş olabilir. İlk 7 haftada iyi oynayan bu iki oyuncu bir anda neden 8 inci haftada kesik yedi. İlk 7 haftadaki rakipler güçsüz desek bu Tudor un başarısını da gölgelemiş oluyor.
    Galatasarayın sol bek sorunu na gelecek olursak, işin şekli Galatasarayın yıllarca çekmiş olduğu sağ bek sorununa benziyor. Kişiler değil egolar belirliyor durumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi oynatsın, Linnes'in Lato'dan çok farkı yok ki. Feghouli gibi bir ismi kazanmanın yolu da oynatmaktan geçiyor, bunun adaletle ne alakası var.

      Sil
  2. Latovlevici bir kumardı ve biz bu kumarı amorti ile kapatırsak ne ala yoksa bu tür oyuncuların faydasızlığından çok çektik. Linnes ise olmadı olamadı nedeni bilinmiyor. Atilla Turan, Aziz Behich, Uğur Çİftçi bizim ayarımızda oyuncular asla değil. Küçük takımların büyük oyuncularından çok çektik ince eleyip sık dokuma vaktidir. Öyle ki şu elimizdeki omurgayı sade ve sadece kalite ile süslemek lazım. Belki Arda, belki Mesut Özil, belki Emre Can, belki Emre Mor (ki o bilke şüpheli !) konuşmalıyız. Yoksa kumar transferlerden kimse bir fayda sağlamadı bugüne kadar. Ha bunları almak kolay değil, çapımız yetmeyedebilir ama kafamızı kaldırmamız ve birinci sınıf oyunculara odaklanmamız şart oğlu şart. Yoksa aldığımız floryada ayak tenisi oynayıp milyon cukkakaları cebe indirmeye devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumar değildi, ucunda büyük bir kayıp yok çünkü.

      Sil
  3. Birebir aynı düşünüyorum ilk tercihim kesinlikle Aziz Behich olur Atilla Turan'ı ise almazdım. Uğur Çitfçi'yi de...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
  4. İyi giden Linnes'in kesilmemesi gerekiyordu Tudor yanlış yaptı onu keserek.Belki Linnes'i kesmese Linnes üstüne koya koya ilerleyecekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok iyi gittiğine inanmıyorum, idare ediyordu. Lato daha doğru tarz ama beklentiyi karşılayamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir