12 Kasım 2017 Pazar

Ve Belhanda da Dünya Kupası'nda


Şu an elimizdeki en potansiyelli isim Badou Ndiaye. Potansiyelden kasıt şu, satışı durumunda elde edilecek gelir. Transferde büyük ölçüde yenilendik, bazı isimler var ki en güzel yaşlarında geldiler. Badou Ndiaye'yi ilk sıraya yazarım, yaşı 26. Belhanda ve Feghouli de onun ardından gelir, yaşları 27. 

Her ikisinin olası iyi performansı sonrasında önemli rakamlar kazanmak mümkün olacak. Badou Ndiaye ve Belhanda gibi isimlerin bonservisleri eleştirildi ama geldikleri rakamların üzerine çıkacaklarına inanıyorum. Belhanda da Dünya Kupası vizesi aldı ve Fas fazlasıyla sürprize açık bir takım. Onun da olası iyi performansı sonrası gelecek yaz çok farklı şeyler konuşabiliriz. 

Sneijder için deniyordu ya "Dünya Kupası sezonu, kalması gerekiyor" diye. Sneijder / Belhanda kıyaslamasını yapalım mı tekrardan, Dünya Kupası sezonunda hangisinin çok daha iyi işler yapmaya çalışacağını. Belhanda'nın performansını arttırmasını bekliyorum, Dünya Kupası'na olabildiğince formda gitmeye çalışacak. Bu Badou Ndiaye için de geçerli, keşke Feghouli de turnuvada yer alabilseydi. 

Feghouli'nin şansı da geldiği bonservis olacak, böyle bir oyuncuyu 4.250 milyon avro'ya aldık. Mutlaka ederinin üzerine çıkacak, tam anlamıyla hazır olması yeterli olacaktır. Belhanda için mutlu oldum, ne kadar önemli bir futbolcu olduğu her geçen zaman daha iyi anlaşılacak. 1998 yılından bu yana Dünya Kupası bileti alamıyorlardı, bu jenerasyonun içinde yer alması da ayrıca bir şans..

12 yorum:

  1. Galatasary taraftarı olarak Fas ve senegal maçları bizim için çok özel olacak:) Sabirsızlıkla bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Feghouli icin fmde 8m serbest kalma maddesi gordum oyun pek yanlis cikmaz ama bilmiyorum

    YanıtlaSil
  3. Hatta abi ne 8i. 2sene icinde kendine odenen parayi getirirse ayrilabiliyormus

    YanıtlaSil
  4. erdoğan'a bakılırsa 2019 haziran ayına kadar yabancı konusu dert değil gibi (inşallah).. şahsen gaza geldim :)
    iyi değerlendirmeli ve hem bu sene hem de seneye şampiyon olmalıyız. bunu yapacak iskelete sahibiz. haydi tudor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ve 2 sene sonunda da büyük bir değişim beklemiyorum bu konuda. Belli ki ikna edilmiş Cumhurbaşkanı.

      Sil
    2. Yabancı konusunda iki sene içerisinde ne futbolcu çıkarılabilir ne sistem üretilebilir. Bunlar aslında uzun vadeli işler. Rasyonel düşünürsek ciddi bir proje koysan dahi en fazla 2022 filan civarında geri dönüş sağlanır. Dolayısıyla bu yerli çetesi ve savunucuları tarafından siyasilere enjekte edilmiş saçma bir argümandı zaten.

      Sil
  5. Olumlu haberlere rağmen yine de kaliteli genç gurbetçileri ve yerlileri takıma dahil etmeliyiz. 500bin eurota Türkiye'ye gelen Tolgay Ali Arslan bonservis elinde Antep'ten alınmayan Cenk Tosun (Skibbe dönemi ilgilenip Antepe kaptırmıştık) zamanında kaptırılan Gökhan Töre hatta çaycı Ahmet'in (Ahmet Ceylan) izlemeye gidip Lukunku'yu getirdiği sonrasında Fenere kaptırdığımız Önder Turacı misal...

    Hadi Mert Günok tercihini Bursa ve Başakşehir'den yana kullandı Burak. Peki Skibbe dönemi Cenk Tosun oynamak için bizi değil Antep'i tercih etti. Olcay Şahan'la ilgilenip kulubüyle anlaşıp Beşiktaş'a kaptırmıştık. Bir değil iki değil üç değil...

    Ya biz adam gibi izlemeyip bu yuzden de sapla samanı ayırmayıp oyunculara ciddi talip olmuyoruz ya da beceriksiziz.

    Bir de Galatasaray'ın bütün transfer gelişmeleri en geç 1 gün içinde sosyal medyaya basına düşerken (haldun üstünel dönemi hariç) diğer büyükler işi çok daha çabuk ve net (kesin) şekilde hallediyor. Bu olay Marek Heinz'da da böyleydi Lucas Neill'de de Muslera'da da zor transferde de kolay transferde de... Kulubu sevmeyip sırtından geçinen her kademede insan var hem de fazlasıyla...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'den yana kullandı, çünkü baskıdan kaçtı. Bunu 3 milyarıncı kez anlatışım, ısrarla aynı şey yazılıyor. Kaptırma yok, Mert Günok'un tercihi var. Cesaret edemedi, Başakşehir'de yedek oturmak onun adına daha garanti ve baskısız geldi. Cenk Tosun'u biz almadık, zorlamadık, geliyordu, Antep'i falan tercih etmedi. Bazı konular tamam da çoğu abartı, her yerden bir şey bulmaya çalışmışsın, derinini bilmeden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir