18 Aralık 2017 Pazartesi

Bugün ayakta kalabilen tek ismin Serdar Aziz olduğu gerçeği var


Galatasaray'da yeni transfer edilen futbolcuların büyük bir iştahı vardı ve sezonun ilk evresinde bunu gösterdiler. O dönem ismi çok konuşmuyordu ama bugün ayakta kalabilen tek ismin Serdar Aziz olduğu gerçeği var. Serdar Aziz'le ayakta kalabilen Galatasaray savunması, o olmadığında ise dağılan, bir anlamda kaybetmeye mahkum.

Konyaspor deplasmanında olmadığını ve kazandığımızı hatırlıyorum bir tek. Onun olduğu maçlarda ise bir tek Beşiktaş'a kaybettik, bu çok önemli bir istatistik. Beğenmeyeni çok olur, yüzüne bakılmaz, ismi mi kesmez bilmem ama şu an Maicon'dan dahi önemli konumda olduğu gerçeği var. Serdar Aziz olmadığında dağılan bir Maicon var, oysa bu savunmanın liderinin o olması beklenmiyor muydu.

Yeni Malatyaspor maçında Serdar Aziz'in oynamama ihtimali doğduğunda korktuğumu yazmıştım, başıma geldi işte. Bu adam yedek kulübesindeyse ve son idmanda yer aldıysa oynamalı, bu kadar basit. Ahmet Çalık'ın ilk maçı ve Sivas Belediye karşısında dahi dağınık haldeydi. Zaten onu Östersunds karşısında bırakmıştık, anlamadığım şu ki böyle bir risk niye alırsın.

Bir de 3'lü savunma, Maicon / Denayer / Ahmet Çalık üçlüsü ilk kez bir arada. Denayer'i göbeğe çekiyor, nedeni orta sahaya kadar çıkabilmesi ve hızı. Yapamadı tabii bunu, oynayabileceği tek yer sağ veya sol stoperken. Ahmet Çalık yer geliyor sol bek gibi oluyor, önünde Linnes derken kabus bir tablo. Bile bile lades oluyor bu işte, 3'lü oynasan dahi tercihlerin bu olmaz. Fernando'yu stoperin ortasına yazarsın, Denayer'i sola, Maicon'u sağa. Tabii 3'lü savunma düzeninde tüm kanadı Linnes'e emanet etmezsin, Garry Rodrigues oynar.

Dağılıyoruz işte, Serdar Aziz'in yokluğu tüm takımı bu noktaya getiriyor. Adam önemli, sevin ya da sevmeyin sezon başından bu yana ayakta kalabilen, çizgisini hiç düşürmeyen tek futbolcu. Hemen hemen herkesin iştahı söndü, o ligin ilk haftalarındaki arzu istek kalmadı. Serdar Aziz aynı görüntüyü koruyabilen yegane isimlerden, hakkını ısrarla vermek gerekiyor. 

Oynayabilecek durumda işte, kulübede oturtuyorsun, ısınmaya gönderiyorsun. Tudor'un ipini çeken hamlelerden biri oldu, şu anlamsız aldığı riskler. Rakamlara takılmıyorum yoksa, 3'lü, 4'lü, 15'li oyna ne fark eder. Doğru futbolcular, doğru pozisyonlarda yer almalılar ve felsefeni asla değiştirmemen, özellikle böyle maçlarda rakibe göre kurgu almaman lazım. Sonra izlersin, Linnes ilk golde ezilir, Denayer ve Ahmet Çalık da izler..

2 yorum:

  1. Sırf adı Serdar soyadı Aziz diye geldiğinden beri taraftar eleştirdi küfretti.Bugün Maicon’dan bile iyi performans gösteriyor göstermeye de devam edecek Fatih Terim gelse prensi olur o kadar eminim bu konuda.Ama sırf yerli diye Türk diye taraftara bir türlü yaranamıyor,fedakarlık yapıyor şov yaptı oluyor,kart yiyor afedersiniz gerizekalı oluyor.Ne yapsan yaranamazsınız bu taraftara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyetin kurbanıydı ilk etapta ama o işte dahi kazançlı olabiliriz. Haklısın..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir