11 Aralık 2017 Pazartesi

Galatasaray iştahını kazandı, bu maçı 4-0 kazansak böyle etki etmezdi


Haftalardır Tudor'u eleştiriyorum, hatta Fatih Terim'in ihtimal olduğu noktada 2. tercihim yok. Hala aynı noktadayım, Tudor'a güveniyorum ve büyük bir seri yakalayabiliriz güvenine sahip değiliz. Destekliyorum ama, keşke başarsa, keşke bizleri yanıltsa ve sezon sonunda gönül rahatlığıyla "yanıldık" diyebilsek. Yalnız bir konuda takdir ediyorum, şu ortamda başarılı olmaya çalışıyor. Kendisine güvenilmediğini, yarınını göremediği bir ortam bu.

Haftalardır eleştiriyorum, takdir edilecek noktaları da yazmadan geçmek istemem. Bilirsiniz, ön yargı düşmanıyım. Bir insanı sevmemek ya da beğenmemek, onun iyi yaptığı işleri görmezden gelinmesi anlamını taşımamalı. Tudor konusunda bu var, o yaratılan algı diyor ki "bu maçı Tudor değil, taraftar kazandı". Bursaspor deplasmanı için de bu yazılmıştı, Tudor'un yaptığı değişikliklerin hatalı olduğu konuşuluyordu. Kimse Le Guen'in Tudor'un ne yaptığını çözemediğini ve buna karşı önlem alamadığını konuşmadı.

Tudor'u en çok eleştirdiğim konulardan biri, oyuncu değişikliklerinde geç kalması, genelinde de hatalı hareket etmesi. Diğeri de maç planlarının ne kadar iyi olsa da maçın gidişatına göre kurgu yaratamaması. Büyük maç olarak adlandırdığımız karşılaşmalarda bu yüzden kaybettik, gidişata göre hamleler yapamadı veya geç kaldı. Daha doğrusu bunu maç önünde düşünmedi ve o gidişat içerisinde cesur hareket edemedi.

Bursaspor deplasmanı bunu yapmıştı oysa. 3'lüye dönmesi, Feghouli ve Yasin Öztekin hamleleriyle bambaşka kurguya geçmesi rakibi bir hayli şaşırtmış, cesur hareketti. O galibiyet ne kadar kabul edilmese de Tudor'a yazılır, Akhisarspor karşısında olduğu gibi. Hamle olarak o kadar cesur hareket etti ki geri dönüşte çok büyük etki etti. Daha doğrusu kaybedecek bir şeyi yokmuş gibi diyelim, oysa her maçta böyle düşünmeli.

Maç yazısında bu konuyla alakalı yazdığım bölümü tekrar paylaşayım;

"2. yarıda 3'lüye dönmesi gibi, ilk etapta direkt olarak Fernando'yu stoperlerin arasına attı ama Fernando ileriyi zorlamaya devam etti. Badou Ndiaye'yi daha özgür kıldı devamında, Belhanda ve Feghouli da Badou Ndiaye'yle aynı çizgiye geldiğinde hücum noktasında patlayıcı bir güç oldu. 51. dakikada 2-2'yi bulduk, 2-1 sonrası da o coşkuyu gören herkesin maçı çevirmemiz noktasında kuşkusu yoktu. Doğru olan durmamaktı ve Galatasaray da son ana kadar durmadı, zorladı. Geri dönüşlerin hastasıyız işte, öz güven kazandıran bir maçtı bu."

Fernando stoperlerin arasındaydı ama hücumu zorladı, çok da temiz bir vuruşla golünü attı. Maicon / Garry Rodrigues hamlesiyle daha hız kazandık, tempoyu yükselttik ve rakip sahaya çok çabuk geçtik. Riskli oynuyorsunuz, rakibin kontra imkanına karşı, çıkan ismin Maicon olması doğruydu. Denayer sağ çizgiden bir asist yaptı, Serdar Aziz rakibini sürekli orta sahada karşıladı. Nedenini buradan anlamak mümkün. Badou Ndiaye'ye verilen özgürlük ise sezonun geri kalanında nasıl oynamamız gerektiğine yönelik bir mesaj.

2-2'yi bulduk, 10 kişi kaldık ama Eren Derdiyok'u oyuna alırken çıkardığı isim Linnes oldu. Nasıl olsa 2-2'yi bulduk, 3'ü zorlarız ama kazanamıyorsak kaybetmeyelim demedi. Yasin Öztekin'i sol bek gibi oynatmak bir mesajdır, geri çekilmiyorum dediniz. 3-2 devamında geldi, rakibin de kontra imkanları oldu ama sürekli zorladınız, son dakikada Feghouli'nin attığı gole kadar. Galatasaray iştahını kazandı, bu maçı 4-0 kazansak böyle etki etmezdi. 

Bunda da bir numaralı pay sahibi Tudor, maç özelinde hakkının verilmesi gerekiyor. Maç planı da doğruydu, çıkan 11'den yana sıkıntı yok. Maç içindeki değişkenlere göre cevapları oldu, risk almaktan kaçmadı ve cesur hareket etti. 3'de 3 diyordum, ilk ayaktı Akhisar karşılaşması. Bu maçın kazanmanın önemini de Beşiktaş ve Başakşehir'in puan kayıplarında görmüş olduk..

7 yorum:

  1. Benim için oldukça sıkıntılı bir maç olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca bu maçı düşünürken rakibin 10 kişi kaldığını söylemek isterim.
    Maç içinde aklımda kalanlar.
    1)Takım çok yavaş oynuyor. Pas yapışımız bile Rikerink, Manchini döneminden bile yavaş.
    2)Yasin ne yazıkki formundan çok şey kaybetmiş. Bu hali ile ancak ikinci forvet(ceza sahası içine koşu yapması yüzünden) oynayabilir. Adam geçemiyor.
    3) Linnes oldukça formsuzdu ancak oldukça gayretliydi. İki tane kendi başına yarattığı gol pozisyonunu bitirememesi ise öz güven ekskliğinin göstergesiydi. İnatla pas arıyor.
    4) İlk golde Musleranın çıkıp top Maicon a gelmeden topu alması gerekiyordu.(İkinci golde bir hatası yok)
    5) İlk yarıdaki 4-1-4-1 in işlememesinin nedeni fiziksel olarak takımın ezilmesiydi. Topu hücum hattına veremedikten sonra ilerde kalabalık oynamanın bir avantajı olmadı.
    6) Ndiaye forvet arkasında ilk yarıda kötü oynadığı(veremediği basit paslar) için kendisini defansın önüne atıp kendisine yer açmaya çalıştı. Ancak takım çok kopuk oynadığı için yine oyuna etki etmeyi başaramadı.
    7) Serdar ın inatla oyun kurmaya çalışması kafamı karıştırdı. İnatla son pas atmaya çalışması Tudor un planımıydı bilemiyorum. Ancak yanında Fernando varken bunu denemesini yadırgadım. Basit par yaptığında iyiydi ancak ara pası atmaya çalışması bize kontra atak olarak döndü.(Fernando varken niye serdar pas yapar)

    8)İkinci yarıda rakip 10 kişinin etkisi ile boşluk vermeye başladı. Olcan gibi oyuncularında defansta etkili olmadığı için normal bir anadolu maçına göre daha çok boşluk bulduk.
    9)Rakip eksik olduğu için normalde yapmamız gerektiği gibi orta sahayı rakibin sahasına yerleştirdik. Ndiaye 8,5 numara pozisyonunda daha az hata yapmaya başladı. Ara pası ve şutlarındaki isabet arttı.
    10)Fernando rakip yarı sahaya geçince yüksek pas yeteneği sayesinde oyunu kurma görevini almayı başardı.
    11) Belhanda ikinci forvet gibi daha çok ceza sahasına girmeye başladı. Bunun sayesinde "asistin pası" yerine direk golü atan adam oldu.
    12) Feghoulinin forvetin arkasına geçmesi ile ceza sahasına daha rahat girebildik. Hızlı düşünmesi sayesinde rakib ceza sahasına giremeyen takım golleri buldu.
    13)Garry Rodriquez in girmesi ile rakibi açmayı başardık ancak oyuncuların arasında bir husumet varmış gibi oyuncular inatla onu görmemeyi başardı. Belki daha fazla pas alsa skoru daha erken bulabilirdik.
    14) Eren in oyuna girmesi belki psikolojik etki yarattı ama pek maça etki ettiğini söyleyemeyiz
    15) Bu maçın bitiş düdüğü ile birlikte akıllarda tek bir soru var. Gomis in yokluğunda kim oynayacak? Bu soru ile birlikte topu Burak Eren e atıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 kişi devam etseydiler de ben bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. 10'a 10 da aynı baskı devam etti.

      Sil
  2. Tudor'a bu maç özelinde hakkını vermeliyiz.Zaten önceki yorumumda bunu belirtmiştim.Ahmet bulut'un bu akşam yaptıpı açıklamalarla yine kapıları ardına kadar açık burakmış ;) Bence arda işi bitmiş hayırlısı olsun! Yönetimin önünde iki seçenek vardı ya terim ya da Arda sanırım yönetim ikinci seçenekte karar kıldı.Bu saatten sonra başarısızlık halinde tudor yönetimle beraber gider diye düşünüyorum ama madem Tudor un arkadındasınız o zaman okan buruk un tudor a hakaretlerinden sonra neden klüp olarak açıklama yapamadınız!! Bu kişiler klüp falan yönetemez zaten bu zihniyette ki bir yönetimle Terim mümkün değil çalışmaz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan konuda twitter'da kendimi paraladım adım Tudorcu'ya çıktı. Hiçbir kulübün hocası bir diğeriyle ilgili bırakın hakaret etmeyi yorum bile yapamamalı. Ne yazık ki bizim taraftar arasında hatırı sayılır bir çoğunluk o densiz hakaretlere hak verdi. Mesele Tudor değil Galatasaray teknik direktörlüğü. Burak Eren de ciddi tepki koydu helal olsun. Her uzatılan mikrofona konuşan yöneticiler her nedense Okan için bir kelam etmedi. Burada da tekrar ediyorum aynı sözleri Ümit Özat söylese idi ne tepki verilirdi? Şimdi neden susulur? Hürmetler efendim. Ayrıca Burak Bey, önyargı düşmanlığınız harika. Objektif olmak da bunu gerektirir. Tebrik ediyorum. Eleştirirken düzeyi düşürmeden doğruları da silmeden düşünüyor konuşuyor ve yazıyorsunuz. Bu yüzden buradayız. Tebrikler ve teşekkürler.

      Sil
    2. Okan Buruk konusunda bir yazı yazmayı düşünüyordum. Maalesef Tudor'un arkasında durmayan, şu konuda tepki veremeyen, ancak Okan Buruk'a özür dilettiren bir yönetim var. Bu çok yazık, Tudor gerçekten yalnız ve şu ortamda başardıklarıyla fazlasıyla iyi olduğunu düşünür oldum.

      Sil
  3. Abi biraz dik duralim ya nedir bu fatih terim yalakaligi ? Madem tudor olmasin diyosunuz abi genc bi adam onerin yani neden butun kapilari fatih terime cikariyorsunuz? Adami 3 ay once gondermedik mi milli takimdan?

    Galatasaray turk futbol devrimini yaratmis baslatmis bir kuluptur. Nasil yapti bunu fayih terim gibi hirsli ve basariya ac bir insana firsat verererk.

    Doymus adam olmasin abi, kulhanbeyi adam olmasin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalakalığı çok yanlış ve talihsiz bir kelime oldu. Eleştirirsin, görüşü beğenmezsin ama böyle dersen Okan Buruk konumuna düşersin. Demek istediğini çok yanlış anlattın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir