10 Aralık 2017 Pazar

Hücum organizasyonu, ön alanda daha akıllı hareket etmek anlamında Feghouli şart


Feghouli'yi ayırdım, Belhanda ve Badou Ndiaye'yle birlikte ara sıcak yapmayayım dedim. Özel olarak konuşmamız lazım, beklentimizin en üst düzey olduğu futbolcuların başında geliyor. Kimine göre ilki bile olabilir, çok özel bir futbolcu. Denir ya, tek başına maç alacak, seyir değiştirebilecek bir isim. Bursaspor karşısında bunu yapmıştı, Akhisarspor maçındaki geri dönüşte de imza sahiplerinden.

Şanssızlıklar da üst üste geldi. Yaz döneminde yaşadığı bir sakatlık var, West Ham United'daki kampın yarısını kaçırmıştı. Galatasaray'a geldiğinde sakattı, geri dönüşü Eylül ayını buldu ve o dönem iyi bir Galatasaray vardı. Takıma girdiğinde ve form kazanıyor dediğimiz dönemde ise Trabzonspor deplasmanında yediği kırmızı kart, aldığı ceza ve 1 aylık ayrılık daha. 

Şimdilerde yeniden form kazanma evresinde. Sağ kanatta bir Garry Rodrigues gerçeği var, orası kesin. Kapasitesi dahilinde iyi iş çıkarıyor ve özellikle sağ tarafta oynadığında potansiyelinin uç noktasında dolaştığını düşünüyorum. Mücadelesi ve enerjisi önemli, katkısı çok oldu, hatta itiraf edelim ki Feghouli'nin de önünde. 

Feghouli'nin dönüşünde bunu tartıştık, forma adaleti dendi. Haksız görüş olmasa da Feghouli'yi bir noktada kazanmalı, verebileceklerinin sınırı çok daha yukarıda. Tudor da bunu istiyor, bir an önce Feghouli'yi kazanmayı deniyor. Cezası biter bitmez formayı verdi, bu maçla birlikte de kazanmaya başladığını, tempo kazandırdığını görüyoruz. Feghouli'nin iyi olduğu, onu tanıdığımız yer sağ kanat, Garry Rodrigues'in kenara alınması bu yüzden.

Şu olabilir, Feghouli'nin 10 numara özelliğinden hep bahsederim. 3-4-2-1'de olmadı ama Akhisarspor karşısında olduğu gibi bir düzende olabilir. Belhanda ve Feghouli bence serbest roldeydi, 2. yarıda Garry Rodrigues sağ tarafa geçtiğinde Feghouli daha bir 10 numara gibi oynadı hatta. Beşiktaş maçında sol taraftaydı mesela, bence o maçın ilk yarısını da iyi geçirmişti. Oynayabiliyor, illa Garry Rodrigues'i kesme, Feghouli'yi sağ tarafa atma gibi bir durum yok.

Ligin 2. yarısıyla birlikte Feghouli'nin maçları daha forse ettiği ve kazandırdığı anlara da şahit oluruz. Yeteneği, kalitesi çok yüksek, Galatasaray adına olmazsa olmaz parçalardan. Kenardan getirip, yavaş yavaş ısıtmaktan ziyade bir an önce formayı vermek doğru kararmış, bunu söyleyebilirim. Yaratıcı olmakta sorun yaşayabiliyoruz, Feghouli'siz Belhanda bence zorlandı. Hücum organizasyonu, ön alanda daha akıllı hareket etmek anlamında Feghouli şart..

6 yorum:

  1. Hele o topun üzerinden atlaması, bütün akhisar defansını oyundan düşürmesi inanılmaz akıllaca bir haraket, hakkaten çok zeki ve çok yetenekli oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz yetenekli ve futbol aklı yüksek bir isim.

      Sil
  2. kalitesi tartışılmaz. yalnız çok ciddi bir kamp yemeli ve fit duruma gelmeli. her an belli oluyor bu..

    YanıtlaSil
  3. Şahsi fikrim bu sezon lige gelmiş en kaliteli isim! Tam günümüz futbolcusu sağ kanat , sol kanat , forvet arkası oynar. Şutu var , driplingi var, araya oynar komplike bir hücum oyuncusu eğer temposunu yükseltirse açık ara ligimizin bir kaç gömlek üstünde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ligin de en kaliteli kanat oyuncusu, hala yüzde 40'larında..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir