16 Aralık 2017 Cumartesi

Transfer tarzı "2018" #11; Domenico Criscito


Asamoah'ı zorlama devam ediyoruz da rüzgarın yönü öyle değişti ki. Alex Sandro'nun önüne geçti Asamoah, hatta bu hızla Ocak ayında Alex Sandro'yu satmayı düşünüyorlar. Sezon sonunda Spinazzola da dönecek, Roma'lı Emerson için 20 milyon önermişler ve Asamoah da istikrarlı şekilde forma giydikçe "mutluyum" mesajları verir oldu. Ocak ayında imkansız o iş, sezon sonu için ise zor bir süreç bekliyor bizi.

Konuşulan diğer isim Filipe Luis. Keşke diyorum, hala Dünya'nın en iyi sol beklerinden biri. Filipe Luis mi Asamoah mı kıyası yapmayacağım, her ikisinin birbirine oranla farklılıkları var. Filipe Luis'in yaşına veya maliyetine takılmıyorum, ihtimal varsa gerçekleşmeli. Haberler de ısrarla "olabilir" yönünde olsa da mantığım almıyor, Atletico Madrid Ocak ayında bu iş için neden evet desin. Olmama olasılığı yüksek yani, bir zor süreç daha.

Kesin olan bir sol bek transferinin gerekliliği. Asamoah'ı sezon sonu için bağlasak bile Ocak ayında bir sol bek transferi gerekiyor. Asamoah'ın Ocak ayında geleceğini bilsem Evra gibi geçici bir çözüm için evet derdim mesela. Kiralık bir ihtimal de zorlanabilirdi, tamamen geçici çözüm noktasında. Latovlevici de geçici çözüm değil miydi diyebilirsiniz, soran da haklı gerçi. Beklentim vardı, hiç mantıksız değildi ama olmadı işte, tutmadı.

Son ismi geçen isim ise Domenico Criscito. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve görünen o ki sezon sonunda ayrılacak. Galatasaray'ın Ocak transferi için onu da listeye aldığı ve bonservisine 1 milyon avro önerebileceği konuşuluyor. Zenit'i veya futbolcuyu ikna edebileceğimizi düşünüyorum, bu transfer için ısrarcı olursak gerçekleşir. Asamoah ve Filipe Luis gibi isimleri konuşurken insanların kafasında "acaba" sorusu doğabilir ama gayet sağlam, tecrübeli ve kaliteli bir sol bektir.

Benim sol bek için önemli kıstaslarımdan biri geriden oyun kurabilmesi. Ayaklarına hakim, geriden oyun kurabilecek, teknik özelliği yüksek bir sol bek alınmalı. İsmi geçen sol beklere baktığımızda da arayışımız bu tarzda. Criscito biraz Blind gibi, stoper özellikli ama teknik özelliğiyle ön plana çıkan bir sol bek. Sol stoper sorunu da yaşıyoruz mesela, bir noktadan sonra oraya çekebiliriz, 3'lü savunma formasyonlarını daha rahat oynayabiliriz. Blind gibi, sol bek, stoper veya orta sahada oynayabiliyor.

Forma istikrarı da yüksek. Yıllardır Zenit formasını aynı istikrarda giyiyor, bu sürede 22 kez İtalya Milli Takım forması giyen, daha doğrusu o havuzda olan bir futbolcu. Anlatmak istediğim şu, Asamoah veya Filipe Luis gibi sol bekleri zorlasak dahi yine sezon sonu için düşünülebilecek isimlerden biri. Savunma jokeri çünkü, 3'lü savunmaları çok deniyoruz ve sol stoper gerekliliği olacak. Domenico Criscito değerli bir futbolcu, transferini ciddi anlamda düşünmeli..

12 yorum:

  1. Asamoah devre arası olmayacak gibi.Filipe'ye bende senin gibi olasılık vermeyenlerden biriyim.Criscito'yu da ayrı bi beğeniyorum peste Zenitle ana lig açmıştım yıllarca sol bekimde yer aldı.Oyunda beğendim diye fırsat buldukça maçlarını da izledim.İyi bi sol bek zaten sözleşmesi de bitiyor makul bi ücrete gelebilir.Ha Evra konusu da var ki Evra 36 yaşında ama Evra yani yaşına takılı kalınmayacak bi sol bek en azından hiç kimse olmazsa Evra yarım veya 1 buçuk sezon için makul bi ücretle gayet mantıklı bi hamle olur.Şu an boşta ama boşta diye yatmıyor çalışmalarına devam ediyor.Gelip bi de devre arası kampı yedi mi tamamdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra iyidir de yönetilmesi zor bir adam ve yaşı itibariyle kumar oluyor doğal olarak.

      Sil
  2. Hakan Balta tarzında bir oyuncu yalnız son dönemde pek formda değil transfer için işimizi kolaylaştıran ama karar vermeyi de zorlaştıran bir durum bu.

    Kanat oyuncusu wing back enilen hucum beki alsak bile bize zaten sol stoper sol bek kırması bir adam lazım. Maldini gibi :) Shaktarlı Rakitsky gibi... Criscito da bu anlamda doğru tercih ama benim ilk tercihim olmazdı çunku stoperliği vasat sol bekliği de... bugun için konuşuyorum 2-3 yıl önce farklıydı.

    Rakisty hem teknik hem önlibero solbek stoper oynamış solak lider bir adam ama alamayız tabi. Yine siyahi atletik Breilyalı yeni Juan Jesus (romalı) Udineseli Samir iyi oyuncu tam aradığımız adamlar bence. 1.88 lik Samir sol bek oynuyor kıvrak bir adam. öncesinde hep sol stoper oynamış 24 yaşında 2 yıldır italya tecrübesi yapıyor alabilir miyiz zor tabi.

    Rakitsky ve Samir olmazsa Criscito fena olmaz. Ama içinden Lucas Neil de çıkabilir(geldiği yarım devre harikaydı) enerjisi bitmiş Hakan Balta benzeri biri de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzı benzer de temposu çok daha yüksektir. Hakan Balta'nın temposu en iyi zamanı bile düşüktü. Rakitsky'i sol bek için düşünmem ya da Juan Jesus'u.

      Sil
    2. Sol stoper için yazdım Rakitsky'i Jesus'u da

      Sil
    3. Şu an sol stoper en son düşünülecek şey olabilir. Sol bek düşünülür, stoper özellikli ve o yönde bir hamle olabilir. + bonservis bu yazdığın isimler.

      Sil
  3. Nakit yoksa bu adamı kaçırmamak lazım

    YanıtlaSil
  4. N'oldu bizim adam :) yazın parayı savur 5 ay sonra 1-2 m euronun hesabını yap

    YanıtlaSil
  5. Evra bu adamdan ucuza mal olmaz (bonservis hariç)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir