23 Eylül 2010 Perşembe

Büyüyen Özgüven ve Özgüvenin Tetiklediği Ego


"Televizyondan izlediğim ve hayalini kurduğum Galatasaray’ın kalesini koruyorum"


Görünüş olarak çok politik bir cevap. Zaten bu durumda da böylesine bir cevap verilirdi. Sonuçta özgüvenini kazanıyorsun, özgüven büyüdükçe konuştuğun sözler de otomatik olarak büyüyor. Bu yüzden böylesine cevapları şımarmaktan ziyade özgüvenin eseri olduğunu düşünüyorum ve eğer bu durum egosunu da büyütmezse Ufuk Ceylan yavaştan istediğimiz kıvama geliyor. Performansından, iyi kurtarışlarından, takıma uyumundan ziyade karakter olarakta gelişmesi şart. Önünde de Volkan Demirel gibi iyi bir örnek var. Aynen onun geçtiği yollardan geçiyor ve eğer kulüp bu kalecinin arkasında durmaya devam ederse önümüzdeki yıllar adına müthiş bir atılım yapacak, bir bakıma ezberleri bozacak. Bizler iyi yabancı kalecilere alıştık ve yerli kalecilere şans verme gibi bir kültürümüz kalmadı. En son iyi Türk kalecinin Eser Özaltındere olduğunu düşünürsek ezberleri bozma vaktinin geldiği görülmektedir. Eser Özaltındere demişken kendisi şu an boşta ve inanılmaz bir kaleci antrenörü. Kaleci antrenörü konusunda da sıkıntılarımız olduğunu düşünüyorum {Nezih Ali Baloğlu'nun dönemini araştırın derim}. Eğer böylesine bir akıl hocası da olursa, işte o zaman Ufuk Ceylan'ın beklenen düzeye gelmesi daha çabuk olacak.

Bir de benim unuttuğum nokta, bir ara Fatih Terim'in Ufuk Ceylan'ı A Milli Takım kadrosuna aldığıdır. Onur Recep Kıvrak, Sinan Bolat parlamadan Manisaspor forması altında gösterdiği performansla Ufuk Ceylan çok genç yaşlarda Milli Takım'la tanıştı ama sakatlıktı, geçen sezon forma şansı bulamamasıydı derken {bir anda Türk kalecilerin de yükselişini göz önüne alırsak} unutuldu. Kendisine de bu konuyla ilgili bir soru sorulmuş. O da; ''Milli Takım her zaman hedefler arasında bulunuyor. O çok farklı bir duygu. Daha önce de Fatih Terim zamanında Milli Takım’a çağrılmıştım. Son dönemlerde gitmedim. Çünkü geçen sene çok fazla oynamadım. Umarım bundan sonra ben de Milli Takımı tekrar yakalarım ve milli forma altında uzun süre başarılara imza atarım'' dedi. Ufuk'un şanssızlığı şu dönemde çok formda Türk kalecilerinin bir anda ortasında kalmasıdır. Onur Recep Kıvrak, Hakan Arıkan, Cenk Gönen, Sinan Bolat ve Volkan Demirel gibi kaleciler var. Bir anda sivrilmesi zor ama mutlaka Hiddink'in gözlemi altındadır. Mutlaka Milli formayı yakalar ama bu konuda biraz daha beklemek gerekiyor. Ufuk Ceylan hala beklenen noktanın çok uzağında ve bir anda müthiş maçlar çıkararak başlamayan kariyeri var.

Kalecilik konusunda şans da önemli. Mesela Cenk Gönen. Potansiyelli bir kaleciydi falan ama Beşiktaş'a da üçüncü alternatif olarak alındığını söyleyelim. Ama Hakan Arıkan ve Rüştü Reçber sakatlandı derken bir anda Villareal ile oynanan hazırlık maçında kaleye geçti ve harika kurtarışları sonrasında bir numaraya yükseldi. Şu an hatalar yapsa bile kendisine büyük güven duyuluyor. Aynı şekilde Onur Recep Kıvrak. Kendisine bir anda verilen şansı iyi kullandı ve bugünlerde geçtiğimiz sezona oranla daha iyi durumda değil ama kredisi çok yüksek. Ufuk Ceylan ise kaleciye güven duyulmayan bir ortamda kaleyi aldı ve ilk maçları iyi geçmedi. Bu da kendisi için kredi yaratmadı ama uzun zamandır duyulan Türk kaleci özlemi onun en büyük avantajı.

2 yorum:

  1. o kadar politik bi cevap olduğunu düşünmüyorum, çünkü galatasaray'a gelmek için manisaya rest çekmiş ve kadro dışı bırakılmıştır. aynı dönemde sezer öztürk direk kıvırırken kendisi kararının arkasında durmuştu manisa ile anlaşamasak baya zor bir duruma düşebilirdi. bu yüzden ben kendisinin gerçekten galatasaray'lı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nezihi Boloğlu kalede Hayrettin varken bile ikinci kaleciydi.Tek tecrübesi Cantona'dan dayak yemesiydi.

    Ufuk için de öncelikli olarak Galatasaray kalesinde kalıcı olması gerektiğini söylemek gerek.Milli takım için daha çok yolu var.Eğer bu yıl kalede vasatın üstünde durabilirse ileriki yıllarda rahatça güvenebiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir