11 Mart 2011 Cuma

Kemal Tokak'ın Gelişimi & Yükselişi

Kartalspor'un yediği 17, Samsunspor'in ise yediği 14 gol var. Savunma anlamında T.Linyitspor'u da eklersek bu ligin en iyi üç takımı diyebiliriz ama Kartalspor'u bu iki takımdan ayıran özelliği işin hücum kısmıyla hiç alakalarının olmaması. Bu yüzden de çok az gol yemelerine rağmen 0-0'a abone bir ruh hali içerisinde olmaları küme düşme yarışının içerisinde olmalarına sebep oluyor. Tavşanlı Linyitspor ve Samsunspor ise zirve yarışının içerisinde ama onların da hücum anlamında sorunları var. Boluspor ve Orduspor gibi harika hücum güçleri yok ama işin savunma tarafı en büyük artıları. Süper Lig yolunun savunmayla geçilebilecek mi sorusuna da sezon sonunda cevap verebileceğiz.

Samsunspor'un çok özdüğümüz savunmasının bel kemikleri ise Ersin Veli ve Kemal Tokak. Ersin Veli 29 yaşında, Kemal Tokak ise 22 yaşında. Ersin'in yaşı itibariyle gelecek planlaması artık belli diyebiliriz, Samsunspor eğer Süper Lig'e çıkabilirse yola onunla devam edilir. Çıkamazsa ise ya yine takımda kalır ya da Süper Lig'in ortalama altı takımlarından birine transfer olur. Ama bu sezon bir başarıdan bahsediyorsak payı büyük, bunu inkar edemeyiz. Güçlü fiziği olan ve bire birde de kolay geçilmeyen bir futbolcu. Kemal Tokak'la da çok iyi bir ikili oluşturdular.

Kemal Tokak'ın ise geleceği parlak, zaten A2 Milli Takım'ında da mücadele etmeye başladı. 22 yaşında olmasının sebebiyle de gelecek adına önemli bir kariyer kendisini bekliyor diyebilirim. Kemal'in repertuarı da daha geniş, bir stoperde aradığınız bütün özellikleri kendisinde bulabiliriz. Büyük takımlarda oynama ihtimali yüksek futbolcu dendiğinde genelde Abdülaziz Solmaz cevabı verilir ama ben Kemal'in daha önemli bir isim olduğunu ve Ersan Gülüm ayarına da gelebileceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle önemli takımlar da kendisini izliyorlardır ve beş büyüklere transferine de neden olmasın cevabını veririm. Çünkü o ayarda, o güvende bir isim. O da fizik olarak güçlü, birebir de kolay geçilmeyen, topu oyuna iyi sokan ve hızlı bir stoper. Zenke'yi bir kenara bırakırsak Samsunspor'un en değerli futbolcusu bile diyebilirim ama Ersan Gülüm kadar da konuşulmuyor. Sanırım burada da suç bizde, kendisinden daha fazla bahsetmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir