12 Nisan 2011 Salı

Ersan Gülüm'le Yatıp Kalkıyoruz Ama Kemal Tokak'ı da Es Geçmeyelim

Ersan Gülüm'e yatıp kalkıyoruz ve eminim Beşiktaş haricinde diğer takım taraftarları da bu adamı kendi takımlarında görmek ister. Herkes ''keşke Beşiktaş bonservisini alamasa da bizimler bu işi bitirse'' diyordur. Çünkü ülkemizde yerli stoper kıtlığı var, eskiden de yerli kaleci kıtlığı vardı. Şimdilerde bu yerli kaleci kıtlığını Galatasaray en derinden hissediyor ama kağıt üzerinde bakınca bütün Milli stoperleri de bünyesinde bulunduruyor. Tabii bu futbolcular ne kadar beğeniliyor ayrı konu. Servet Çetin'i bile sabah akşam eleştiriyoruz, düşünün artık Gökhan Zan'ın durumunu. Hakan Balta'yı ise söylemeye bile gerek yok, Avusturya maçında yaptırdığı gereksiz penaltının ardından da Milli felaket unvanını almış oldu. Şunu da belirtelim, ülkemizde yerli sol bek kıtlığı da zirve seviyelerde. Hakan Balta'dan vazgeçemiyoruz, gerek Galatasaray gerekse Milli Takım. Daha ne olsun.

Bizim konumuz ise yerli stoper kıtlığı. Kaleci ve sol bek mevzusuna sonra gireriz. Ülkemizde yerli stoperler var aslında ama iyi ayarda olan kaç tanesi acaba. Bugün Fenerbahçe'nin stoperleri Yobo ve Lugano, Beşiktaş'a bakıyoruz Ersan'ın yokluğunda yabancıları bile yetersiz, Galatasaray desek Servet bile eleştiriliyor, Bursaspor'a bakınca Serdar Aziz alttan geliyor ama hala zamanı var derken Emre Güngör'e kadar iniyor iş. Aslında şunu da anlamak güç, Emre Güngör demişken yazmak lazım. Biz bu adamı neden sattık, hiç anlamadım. Aynı şekilde Uğur Uçar'ı da. Tamam, Emre Güngör sık sakatlanan bir futbolcu ama iyi bir programla bütün sezonu çok iyi geçirebileceğini Gaziantepspor'la gösteriyor. Uğur Uçar da aynı. Ankaragücü iyi gitmiyor olabilir ama bizim sağ bek alternatifinin Serkan Kurtuluş olduğunu belirtelim, Uğur Uçar'ın bu futbolcu karşısında ederi inanılmaz fazla. Bu yanlış transfer politikası da belimizi büken unsurlardan biri oldu.

Yerli stoper kıtlığı demişken, Samsunspor formasını giyen Kemal Tokak güneş gibi doğdu içime. Samsunsporlu olduğumdan maçların hepsini hemen hemen izledim ve izlediğim her maçta Kemal Tokak geliyor izlenimini aldım. Zaten şu sıralarda da A2 Milli Takım'ında yer alan bir isim, yani Hiddink'in de radarına takılmış durumda. Futbolcu da henüz 22 yaşında ve patlama yapacağı evreye de yaklaşıyor. Samsunspor bir aksilik olmazsa bu sezon Süper Lig'e yükselecek ve eğer futbolcu takımda kalırsa Süper Lig'de kendisini izleme imkanı bulacağız. İşte o zaman futbolcunun ederi daha da artacak ve transferi açısından daha büyük bir yarış izleyeceğiz. Kemal Tokak'ın şu an gösterdiği gelişim geçtiğimiz sezonki Ersan Gülüm'ü andırıyor. Özellikleri aslında biraz daha farklı ama Kemal Tokak'ın da çok değerli bir futbolcu olduğunu ve büyük takımlarda en azından rotasyon anlamında rahatlıkla yer bulabileceğini düşünüyorum. Ülkemizde yaşanan bu yerli stoper kıtlığında böyle değerler çölde vaha görmek gibi birşey.

Kemal Tokak'ın özelliklerini anlatmaya gerek yok aslında. Bir stoperde aradığınız bütün özellikler kendisinde mevcut. Dengeli, güçlü, çabuk, hava toplarında iyi, topu oyuna sürmesini iyi bilen ve hamleli bir stoper. Repertuarı çok geniş değil, belki bu özelliklerin hepsi zirve seviyesinde değil ve hala Ersan Gülüm kadar ses getirecek bir durum da değil ama bu özellikleriyle bile iddialı takımların kadrosunda mutlaka yer alması gereken bir isim. Özellikle de Galatasaray'ın şu halini düşününce bizde banko oynar, adından da söz ettirir. Ama soru şu, bizimkiler bu transferi düşünüyorlar mıdır acaba, çalışma yapacaklar mı. Scout hamlesinden falan konuşuyoruz ama yerli futbolcular konusunda da sabıkamız var. Bu tip kaçırdığımız birçok değer var, çoğunda da Adnan Sezgin sağolsun diyoruz. Son örnek Gökhan Gönül, düşünün artık neler kaçıyor elden. İşte bu yüzden hazır Adnan Sezgin ve bu yönetim devri de bittikten sonra bu tip gençleri kadroya katalım, yeniden yapılanıyoruz diyorsak adımları sağlam atalım.

Not: GSCimbom 43. sayısı için yazdığım bir yazıdır...

6 yorum:

  1. serdar kesimal, serdar aziz, eren güngör, ömer toprak, orhan şam, ersan gülüm. çok da stoper sıkıntısı yok sanki.

    YanıtlaSil
  2. Kulüpler açısından var yerli stoper sıkıntısı. Özellikle de kafaya oynayanlar arasında. Bu yüzden de yerli stoperler çok değerli, tıpkı iyi yerli kaleciler gibi.

    YanıtlaSil
  3. Zanka'yı da unutmayalım Burak :)

    YanıtlaSil
  4. Başka diye soranlara İnat SADECE SAMSUNSPOR...

    YanıtlaSil
  5. Artık Beşitaşta gibi.Adamlar önce Ersanı şimdide Kemali kaptılar resmen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir