17 Mayıs 2012 Perşembe

17 Mayıs 2000, Tarih Bir Kere Yazıldı

Her 17 Mayıs günü hüzün günüdür aslında, mazinin içerisinde kaybolup gideriz. Anılar canlanır, o kadro gözler önüne gelir, Şampiyonlar Ligi'nden Uefa Kupası'na geçiş sürecini gerçekleştirdiğimiz Milan maçı, devamında Bologna, Dortmund, Mallorca, Leeds ve Arsenal maçları. Hepsinin ayrı bir hikayesi var, ayrı ayrı çıkardığı kahramanlar. Büyük karakterler beraberinde kahramanları yaratır ve Galatasaray'ın da o dönemde yaptığı buydu işte.

Aynı zamanda günümüzde de yapması gereken. Müthiş bir kadro, harika arkadaşlıklar, Fatih Terim faktörü, kahramanlıklar, karakterler derken işte onun tanımına biz 2000 ruhu diyoruz ve daima özlemle anıyoruz bunu. Günümüzde de o ruhun geri dönmesini istiyoruz, bunun için çabalıyoruz. Neden Galatasaray sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri işte 17 Mayıs 2000 tarihi. Maç içerisinde 10 kişi kalmış, hatta B.Korkmaz'ın sarılı kolu, Capone'nin sürüyen bacağı derken uzatma anlarını bu eksiklerle yaşadık.

Henry'nin kafa vuruşunda Taffarel'in inanılmaz kurtarışını da ekleyelim, kimse bana sadece futbol üzerinden Uefa Kupası'nın alınış öyküsünü anlatamaz, farklı bir ruh ortamıydı o. 12 sene olmuş ve 12 yıl içerisinde de kimse bu başarının yanına yaklaşamamış.

Bu gün çok büyük bir gün ama bunu geleceğe yansıttığımız sürece. Günümüz kutlu olsun tüm Galatasaraylılar ve futbol severler.

3 yorum:

  1. öyle bir kadroyduki ilk onbir çıkarmak çok zor.dışarıda bıraktıklarınıza üzülüyorsunuz..şimdiki barcelonanın oynadığı futbolu o dönemki galatasaraya çok benzetirim..

    YanıtlaSil
  2. şimdiki barcelona o zamanki galatasaray mı yapma yauuv:D o ruh hiçbir zaman geri dönmeyecektir galatasaray belki tekrar bu kupayı kaldıracaktır ama hiçbir zaman bu o ruhla olmayacaktır bunu söyleyelim.ayrıca her iyi bir kadro kurulduğunda veya başarılı dönem yaşadığında 2000 ruhu geri geliyor demeyin şu kupayı kazanan kaldıran adamların terlerine emeklerine haksızlık ediyorsunuz bunu bilin.
    yazan fenerbahçeli biri:)

    YanıtlaSil
  3. o dönemin takımı bize gösterir ki arkadaşlık sağlandığında başarılamayacak hiçbir şey olamaz...ikinci gösterdiği şey altyapının önemidir..şimdi tartıştığımız yabancı oyuncu kuralı yoktu o zaman ve galatasaray arif erdemle suatla emreyle okanla hakan şükürle hakan ünsalla bülent korkmazla ümit davalayla ergünpembeyle hasan şaşla geldi buralara...eğer siz isterseniz kendinizden de oyuncu çıkarabilirsiniz...biraz önem vermek geliştirmek gerek sadece,biliyorum ki büyük yetenekler var bu ülkede..daha nice suatlar okanlar hakanlar arifler çıkacaktır..bu kupayı alırken hangi takımaları yendiğine bakarsanız arkadaşlığın,takım olmanın gücünü göreceksiniz..tekrar Türk futbolunun bu onurlu gururlu gününü kutluyorum...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir