25 Mayıs 2012 Cuma

Bu Hazırlık Maçları Sercan Sararer'e Yarar

Eurovision sevdasına kapılarak maçın ikinci yarısını izlemedim. Ama ilk yarıda gördüğüm, daha hızlı oynamaya çalışan bir Milli Takım'dı. Tempo esas istenen gibi, kanatları özellikle iyi kullanarak. Bu anlamda da Gökhan Töre ve Serdar Saraer gibi isimler ön plana çıkıyor. Her ikisi de genç ve çok uzun bir Milli Takım kariyeri onları bekliyor.

Gökhan Töre'yi iyi tanıyoruz aslında. Hiddink'in de ona şans verdiğini görüyorduk, ayrıca göz önünde olan bir futbolcu. Sakatlıktan yeni çıktı ama, uzun süredir futbol oynamıyordu. Bu da var olan piyasasını düşürmüş gibi görünebilir ama çok değerli bir futbolcu. Galatasaray'ın da geçen sezondan bu yana bir Gökhan Töre hevesi var, hala da devam ediyor.

Değerli bir yetenek, takım oyununa biraz daha yatkın olsa onun adına daha olumlu konuşacağız. Bireyselliği fazlasıyla ön planda ama patlayıcı gücü ve kreatif etkisi fazlasıyla yüksek olan bir isim. Gününde olduğunda can yakar ama fazlasıyla bireyselliği onun iyi oyun istikrarını elinden alıyor. Bu anlamda Fenerbahçeli Stoch benzetmesi çok da yanlış bir benzetme olmaz, tarz anlamında tabii.

Sercan Sararer ise biraz daha geri planda kalan bir isim. Oynadığı takım ve ligle de alakalı tabii bu ama göze batan, takip edilen bir isimdi o da. Şimdi bu Milli maçlarla da beraber onu çok daha fazla konuşacağız gibi görünüyor, konuşturuyor çünkü kendisini. İlk Milli maçı olmasına rağmen son derece rahat, heyecanını dizginlemiş ve takım içerisinde de göze batan bir futbolcu. Gökhan Töre ile farkı daha fazla takım oyununa yatkın olması, bu da verimliliğini arttırıyor. Sercan Sararer de kreatif etkisi yüksek, tempolu bir futbolcu.

Onun da ismini Galatasaray'la anıyorduk aslında ama bu hazırlık maçlarından sonra birçok takımla anacağız gibi. Herkes isteyecek onu, haliyle de piyasası artacak. Bu tip transferler çok önceden bitirilmeli ama nedense bekleniyor son ana kadar, Sercan Sararer konusunda da durum bu. Yarından itibaren özellikle de üç büyüklerle adı anılır ve ben Türkiye'ye doğru transferini de gerçekleştireceğini düşünüyorum. Bu transferi yapan da büyük iş yapar ama dediğim gibi, bu hazırlık maçları ona çok yarayacak gibi, piyasasını yükseltiyor. Futbolu derinden takip edenlerin gözlerinin önündeyken bir anda herkesin gözüne girdi çünkü.

1 yorum:

  1. Sercan çok daha yetenekli, çabuk ve zeki bir oyuncu. Geleceğini çok parlak görüyotum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir