28 Mayıs 2012 Pazartesi

Eden Hazard Chelsea'de

Chelsea güzel işler yapıyor, bu çok açık. Di Matteo ile yola devam edilecektir büyük ihtimal ama hala kesinleşmiş bir durum değil bu. Buna rağmen transferler açıklanıyor. Marko Marin'i sezon bitmeden açıklamışlardı zaten, 23 yaşında genç bir isim. Üstelik 8 milyon avro gibi de Marin gibi bir futbolcu için makul bir rakama, akılcı bir transferdi bu.

Aynı şekilde Hazard da böyle. Onun için ödenen meblağ, 32 milyon avro gibi bir rakam olabilir gerçi, konuşulan bu ama transferin gözde çoçuğuydu Hazard. O da henüz 21 yaşında ve müthiş bir gelecek onu bekler. Hulk transferi de eli kulağında bu arada, Chelsea'den üçüncü bomba da her an gelebilir.

Asıl mesele başka ama. Hazard'ın yarattığı gündem asıl konu. Geçtiğimiz sezonlarda Fabregas'ın transferiyle yattık kalktık, Barcelona'ya gidiyor mu gitmiyor mu üzerinden. Gitmek için çok can attı, Barcelona adına da sanki olmazsa olmaz bir transfer durumuna gelmişti ve bu transfer bir şekilde gerçekleşti. İşte, tam bu meseleden kurtulduk derken bir de Hazard mevzusu başlamıştı.

Bunu da yaratan kendisi aslında, sürekli transferinden bahsetti, devamında Manchester'a kesin olarak gidiyorum dedi, insanların kafasını United mi City mi gibisinden karıştırdı derken sağ yumruğu gösterip sol da vurmadı, direk kafa attı ve Chelsea'e transfer olduğunu öğrendik.

Bu tip futbolcuları sevmiyorum ben, ne kadar iyi olursa olsun. Onun futbolu üzerinden yorumlar yapmak lazımken biz transferin bu detayı üzerine konuşmak zorunda kalıyoruz. Şunu söylemek istemiyorum, iş olayın maddiyat boyutu asla değil. City ve United'den de dünyaları götürecekti, Chelsea'den de götürecek. Aylık 500 bin avro diyorlar mesela ücretine ama mevzu bu değil. Bu transfer çalımları garip olan. Ülkemizde de yaşadık böylesini, iyi biliriz...

2 yorum:

  1. Çok güzel yorumlamıssın olayı ayrıca Türkiye dende örneği çok Stoch, Mehmet Topuz gibi daha çoğaltılabilir. Benim bu duruma yönelik bi korkumda var işin aslı Hamit konusu her ne kadar arada Fatih hocada olsada bu transferin yatması taraftarı kahreder umarım bi son dakika golü yemeyiz. Transfer konusu açılınca Futbol severin azının suyu akıyo piyasada sözleşmesi sona ermiş çok futbolcu var, ayrıca ucuza kapatılıcak isimlerde mevcut. Euro 2012 başlamadan transferde hızlı adımlar atmalıyız ama hiç öyle olucak gibi görünmüyo.

    YanıtlaSil
  2. chelsea şampiyonlar ligini kazanmasa oraya gitmeyecekti.iyi de adama sorarlar 21yaşındasın 1sene şampiyonlar liginde oynamamak çok şey kaybettirecek mi sana?ya chelsea ş.ligine gdemeseydi nolcaktı manchesterlardan birine gidecektin..ee neye göre karar veriyosun be herif hangi mantıkla hareket ediyorsun anlamak zor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir