24 Mayıs 2012 Perşembe

Fenerbahçe'nin İlk Transfer Hamlesi

Salih Uçan'ın Fenerbahçe'ye transferiyle başlayalım. Önemli bir genç değerden bahsediyoruz. Bu anlamda iyi transfer. Piyasası da olan bir futbolcuydu, uzun zamandır göze batıyordu ve Beşiktaş, Trabzonspor gibi takımların da bu futbolcunun peşinde olduğunu biliyorduk. Bu da piyasa yarattı ve 18 yaşındaki bu futbolcunun değerini yukarıya çekti.

1.4 milyon avro gibi bir rakam söyleniyor, bonservisi için. Bucaspor açısından önemli bir rakam bu, o muhteşem altyapıları adına çok önemli bir kaynak olacaktır. Onlar adına mesele bu zaten, önemli değerleri yaratıp, pazarlayarak çeşitli takımlara satmak, bir ekonomik değer yaratmak ama gidenin yerini de alttan gelen bir futbolcuyla hemen doldurmak.

Önemli bir yetenek dediğim gibi. Merkez orta saha oyuncusu. Saçlarla Fellaini'yi andırıyor ama futbol tarzı biraz daha ondan öte oyunun her iki yönünü oynayan tipte.

Onun adına sorulması icap eden soru da şu olacak elbette, Fenerbahçe'de yeterli şansı bulacak mı? Dediğim gibi, çok genç bir isim ve gelir gelmez nokta katkı yapabilir diyemeyeceğim bir isim. Şans bulmalı, tecrübe kazanmalı ve ısrar edilmeli. Şu şartlarda da Fenerbahçe bu ortamı nasıl yaratabilir bilmiyorum. Aynı durum, Salih Uçan'ı başka takımlar alsaydı da geçerli olacaktı.

Bu yüzden Salih Uçan'ın 1-2 sezon daha Bucaspor'da kiralık oynaması, biraz daha kıvama gelmesi Fenerbahçe açısından doğru adım olacaktır ama transferin bu detayı var mı bilmiyoruz. Ne olursa olsun önemli bir değer kazandı Fenerbahçe, Beşiktaş'la bu transfer için kıyasıya bir yarış içerisindeydi ama futbolcunun tercihi Fenerbahçe'den yana oldu.

Abdülkadir Kayalı örneği de geliyor akıllara tabii, ondan beklenen beklenti çok daha yüksekti ama hiç şans bulamadan kaybolup gitti. Bu durumlardan da dersler çıkarılmış olması lazım. Ş

5 yorum:

  1. sadece Abdülkadir Kayalı mı? Fenerbahçe'nin transfer edip de yok ettiği isimleri sayalım mı beraber? kemal aslan, selcuk sahin, zafer biryol, gökhan ünal, serkan balcı...

    YanıtlaSil
  2. Ben gençlerden söz ettim ama. Kemal Arslan fazlasıyla şans buldu ama sakatlıklardan kurtulamadı. Selçuk Şahin hala takımda ve şu an Fenerbahçe'de en uzun kalan futbolcu {kadrodaki}. Zafer Biryol ve Gökhan Ünal'ın belli bir yaşı vardı, onlar sayılmaz. Serkan Balcı da şans buldu ve yok olduğunu söylemek imkansız :)

    YanıtlaSil
  3. Beyler Abdülkadir'de iki kez kiralandı. Hem de Abdullah Avcı'nın ellerine teslim ettik adamı o yüzden ortada bir suç varsa Fenerbahçe'nin değil bu konuda. Adam kendini geliştiremedi bir türlü. Kocaman döneminde gençler daha fazla şans bulacaktır ama yetenekli gençte yok ortada öyle ahım şahım.

    YanıtlaSil
  4. Abdülkadir Kayalı'nın şans bulduğunu söyleyemem ben, o konuda katılmam ama genel itibariyle katılırım sana.

    YanıtlaSil
  5. abdülkadirle kıyaslamak ne kadar doğru olur bilemeyiz.çünkü abdülkadir olayı biraz da şanstı.fenerbahçeye gelmeden önce sadece 1 profesyonel maça çıkmıştı.ama salih geçen sezon buca ile 20 nin üzerinde maça çıktı.yani salih daha profesyonelce yapılmış bir transfer olarak yorumluyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir