25 Mayıs 2012 Cuma

Transfere Futbolcu Gözüyle Bakmak

Galatasaray şampiyon oldu, lig bitti. Lig bittiği andan itibaren transfer dönemi başlar. Bu dönemde her takıma onlarca futbolcu transfer eder gazeteler. Taraftarlar ise şu olsun bu olsun diye gönüllerinden geçen isimleri sıralarlar bir bir. Yöneticiler ise renk vermemeye çalışırlar. Sezon bittiğinden beri Galatasaray'a yazılan isimler Gökhan Töre, Hamit, Nuri, Olcan, Chivu, Drobga, Dzeko, Kuyt, Park ve daha benim takibime takılmayan niceleri... Bana bu yazıyı yazdıracak olan kişi ise Hamit. Hamit, uzun süredir Türkiye'deki birçok takımın gözdesi. Çok yönlü ve tecrübeli bir oyuncu olmasının yanı sıra yabancı sınırlamasına takılmıyor olması da Hamit'i özel kılan unsurlar.


Galatasaray'a dönecek olursak, Galatasaray orta sahası yıllardır sıkıntılıdır. Kimler geldi kimler geçti diye bir program yapılsa saatler sürer. Geçtiğimiz sezon başında alınan Selçuk İnan bir çok açıdan deva oldu Galatasaray'ın dertlerine. Partneri Melo da hala kiralık olmakla birlikte Selçuk'la güzel bir uyum yakaladı. Ligde mücadele eden bir takım için zaman zaman Ceyhun'la, Yekta'yla, Engin'le, Sabri'yle Melo Selçuk ikilisini yedeklemeyi başardı Fatih Terim ve ekibi. Fakat bu kadronun önümüzdeki sezon eğer gidilirse Şampiyonlar Ligi, lig ve Türkiye Kupası'nda yetmeyeceğinin hepimiz farkındayız. Kulvarlarda başarı isteniyorsa bir şekilde rotasyonun da kuvvetlendirilmesi gerekiyor. Bu noktada Hamit gibi bir futbolcuya hayır demek zor. Fakat biz sürekli takımlarımızın gözünden bakıyoruz olaya. Bir tek ben ya da bir tek Fenerbahçeli arkadaşım değil, tüm taraftarlar bu pencereden bakıyor. Gel gelelim transferler kulüpler arasında görünse de, transferin büyük bir bölümü de o oyuncudan geçiyor. Kimse kimseyi köle gibi pazarlama hakkına sahip değil elbette ve FIFA da bu konuda oyuncuların arkasında duruyor elbette.


Hamit'i istedik, Mourinho ile Fatih Terim de konuştu anlaştı, iş menajere ve yönetimlere kaldı diyelim. Fakat Hamit ne düşünüyor bu konuda? Hamit takımında yedek beklemiş olabilir, Galatasaray çok iyi bir takım olabilir. Ama Hamit de alelade bir takımda oynamıyor nihayetinde. Avrupa'nın en iyi takımlarından Real Madrid'de, dünyanın en iyi liglerinden La Liga'da oynuyor ve dünyanın en iyi hocalarından birisiyle çalışma fırsatı yakaladı. Böyle bir fırsat geri tepilir mi? Öte yandan Galatasaray'ın gelecek sezonki akıbeti hala kesinlik kazanmış değil. Şike olaylarından herkes paçasını bir şekilde kurtarmaya çalışıyor, evet. Yine de kimsenin garantisi yok gelecek sezon olacaklar için. "Bize bişey olmaz" kafasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takımın şusu eksik busu eksik diye sayıyoruz hepimiz tüm iyi niyetimizle. Ama sorulacak asıl soru ne belli? olmalı bu noktada. Sen kadronu hazırladın, heyecanlısın, kampına kadar her şeyin tamam. Eee iki gün sonra UEFA men ettim Türkiye'yi hiç biriniz yoksunuz 5 sene derse bazı yöneticiler gibi, ne olacak? Galatasaray'ı geçtim, gelen futbolcular ne olacak? Hamit ne olacak? Ben severim Hamit'i ve Galatasaray formasını da giymesini gönülden isterim. Fakat Hamit'in gözünden bakacak olursak eğer, geleceğimin garanti olması için bu kadar yükselmişken, Mourinho'nun da "Hamit gitmek isterse tutmayız ama şampiyon takımın bir parçası olarak takımında kalmasını isteriz" açıklamasından sonra Real Madrid'i de bırakıp Galatasaray'a gitmem.

4 yorum:

  1. G.Saray ın tüm sezon maçlarında ve şampiyonlar liginde oynamaktansa Real Madrid de yedek bekleyip sezonda 8-10 maça çıkmayı tercih ederim.Bugün Real Madrid in maçları dünyanın her ülkesinde özellikle Güney Amerika,Asya da çok büyük ilgiyle izlenir.Real Madrid de tüm sezonda oynayacağınız sekiz maç bile kariyerinize G.Saray da tüm sezon oynadığınız maçlardan daha fazla katkı yapar.Çok basit bir örnek Real Madrid de Hamit gibi az forma şansı(bu sezon 641 dakıka) bulan orta saha oyuncusu Granero yu futbol tutkunu hepimiz tanırız.Granero Real Madrid yerine bugün Espanyol da 40 maç oynasaydı belki İspanya da tanınır ama dünyada bizim gibi bir çok kişi tanınmazdı.
    Ben Terim in Hamit teki ısrarını anlamış değilim.Terim şayet Hamit i sağ kanatta kullanacaksa bu doğru tercih olamaz.Çünkü G.Saray ın kanatlarda takımı karşı kaleye taşıyacak hızlı süratli oyunculara ihtiyacı var.Stoch,Grosicki,Shelton ve Amrabat tarzı futbolculara.Hamit teknik kapasitesi yüksek topu iyi kullanan ancak ağır bir futbolcu.Yanı kanat için aranan hız sürat çabukluk Hamit te yok.Terim büyük bir olasılıkla Hamit i şu nada milli takımda kullanıldığı gibi orta sahanın ortasında Selçuk un yanında kullanmak istiyor.Yani maliyeti yüksek Melo nun yerinde hem de yerli kontenjanıyla.Bu son derece mantıklı ve doğru bir seçim olur.Karar 31 yaşındaki Hamit in.Ya Forma şansını çok zor bulacağı dünya markası Real Madrid de kalmak.Ya dünyada futbolun en çok ilgi gördüğü ve değer verilip saygı gösterildiği Bundesliga da Hamburg gibi bir takımda devam etmek veya kariyer buraya kadar diyerek şampiyonlar liginin cazibesini ön planda tutarak vergisiz daha çok para kazanacağı G.Saray ı tercih etmek.Hamit i çok zor bir karar bekliyor.Hamit in yerine kendinizi koyun .Siz olsaydınız ne yapardınız..?

    YanıtlaSil
  2. Hamit dün trtspor a biraz ipucu verdi aslında "bu sezon çok forma giymedim,oynamayı tabiki istiyorum" ancak 1 yıldır gündemde olan UEFA nın vereceği karar tüm transferler gibi öncelikli unsur, gerisi şu an için biraz teferrüat gibi kalıyor :(

    YanıtlaSil
  3. Granero'nun tanınmasının kendisine ne gibi avantajları var? Futbolu bırakınca Real Madrid efsanesi Granero mu olacak? Oynamadıkça paslanmayacak mı? Ve birgün mutlaka kapı önüne koyulduğunda formsuz haliyle nereye gidecek nasıl bir etki bırakabilecek? (Granero yerine Hamit yazın yeterli)

    YanıtlaSil
  4. @selaminko Aslında tanınmaktan ziyade kendini geliştirebileceği ve gerçekten rekabet edeceği bir yerde olması. Açıkçası gelecek sene yada sonraki sene Galatasaray yine Hamit'i isteyecektir. Paslanmış olsun olmasın, yaşlı olsun olmasın.. Hamit bir şekilde Türkiye'ye dönecek. Ama şimdi mi? işte vereceği karar aslında bu olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir