22 Haziran 2012 Cuma

Baros'un Milli Takım'a Vedası

Euro 2004'de turnuvanın en büyük yıldızlarından biriydi, Euro 2012'de ise kayıplarda. Gruptan çıkmak Çek Cumhuriyeti adına büyük bir başarı oldu, hele ki oynadıkları ilk maç ve o maçta verdikleri görüntüye oranla. Rosicky'i de kaybetmelerine rağmen bunu başarmaları çok önemli bir durumdu ama onlar da forvetsiz oynadı bir anlamda.

Milan Baros'u bir türlü kazanamadılar, çünkü fizik olarak çok yıpranmış ve ayağa kalkamayan bir Baros tablosu vardı. Tıpkı bu sezonun ikinci yarısında olduğu gibi. Son 2-3 sezonuna baktığımızda aklımıza gelen şey, Baros'un yaşadığı sık sakatlıklar, sonrasında geri dönüşleri ve tekrar gollerle buluşması ama devamında yeniden yaşadığı sakatlıklar.

30 yaşındasınız artık ve en verimli dönemlerinizi sakatlığa kurban verdiniz, bir daha ayağa kalkmanız artık çok zor. Bir de maç trafiği daha sık bir hal aldıkça Baros iyice gözden uzaklaştı ve başka bir alternatifi olmayan Çek Cumhuriyeti de bu duruma katlanmak zorunda kaldı. Oyun zekası ve kurnazlığıyla ayakta kalmaya çalışan bir Baros var ama onun asıl özelliği olan gol vuruşları, pozisyona girme becerisi, rakip savunma üzerindeki etkisi gibi şeyler ortadan kalkmış, sıradan bir forvete dönüşmüş durumda.

Üzülüyoruz bu tabloya, çok sevdiğimiz, bize çok şeyler vermiş bir Milan Baros ama bu saatten sonra Galatasaray'da da tutunabilmesi imkansız ve şu son görüntüsünden sonra nasıl bir piyasa yapacağı da merak konusu. O transfer olacaksa Milan Baros ismi onu transfer edecek, elinde kalan en büyük değer şu an bu.

Ayrıca son aldığı kararla da birlikte Milli Takım'ı bırakmış oldu, güzel bir veda edemedi ama Çek Cumhuriyeti'ne de çok şeyler verdi, bu takım ona çok şey borçlu. Çek Cumhuriyeti deyince de Koller & Baros ikilisini unutmayacağız elbette.

1 yorum:

  1. Geçen sene G.Saray hangi mantıkla Baros un mukavaelesini yıllık 2,5 milyon euro garanti paraya uzattı anlamış değilim.Öyle bir futbolcu olurki istikrar abidesidir her sezon yaklaşık 30-35 maçta forma giyer.Sezon gol ortalaması 15 golden aşağı düşmez.Gol atar,attırır, takıma katkısı en üst seviyededir o zaman bu parayı verirsiniz.Baros a dikkat edin tam bir savruk.Ayağında doğru dürüst top tutamaz.Bolozloma kafası önde topla dikine gider,çoğunu kaptırır.Her kaptırdığı top konrtatak olarak geri döner.Sürekli futbolun sahtekarlığına başvurur,olur olmaz hakeme itiraz eder, topu kaptırdığında rakibe gereksiz faul yapar sonucunda da bir forvet için sezonda rekor denilecek kart cezası alır.Ama bazı futbol cahilleri Baros u beğenir.Golcü olarak kabul ederler.Tam tersine Baros asla iyi bir golcü değildir.Girdiği sayısız mutlak pozisyonu değerlendiremez.Bir ara galiba geldiği sezon 15 golle sezonu kapadı.G.Saray da santrfor kim oynasa sezon ortalaması zaten 15 gol dür. Nonda(bana göre Baros tan iki gömlek daha kaliteliydi) bile yarım kapasiteyle oynayıp sezon ortasında G.Saray dan taraftarın sevgilisi müzmin sakat Kewell uğruna gönderildiğinde 18 golle takımın en çok gol atan futbolcusuydu.Bu nedenle Baros u kimse golcü diye büyütmesin.İddia ediyorum bugün G.Saray dan ayrılsın Avrupa da 700 bin eurodan fazla veren klüp çıkmaz.Çek medyasının Baros için 'güzel kaportasıyla yanıltan araba' benzetmesi çok doğrudur.İşte çok iyi golcü olmamasına rağmen kendini herşeyiyle takıma veren Elmander geldi Baros defterden silindi.G.Saray büyük bir hata yaparak geçen sene Baros a dünyanın hiçbir yerinde kazanamayacağı parayı vermiş şimdi F.Terim nasıl elden çıkarırım onun hesaplarını yapıyor.Baros hiçbir büyük maçın adamı olamamıştır.Kolay maçların alternatifsizlikten golcüsü olup Kewell gibi hak etmediği parayı G.Saray dan kazanmıştır.Ama her ikiside şaşılacak derecede belli G.Saray taraftarınca sevilir hala el üstünde tutulur.Zaten o yüzdendirki Baros ve onun gibi sahte kahramanlar yüzünden bu takım en kötü sezonlarını yaşadı. Neyseki zaman herşeyi haklı çıkarıyor.Bir zamanlar Baros u yere göğe sığdıramayanlar şimdi gitmesinin zamanı geldi yeter diyebiliyorlar. Biraz geç anlasalarda ..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir