9 Haziran 2012 Cumartesi

Çok Cesur Olur Bu Hamle

Beşiktaş'ta İbrahim Altınsay rüzgarı esiyor bir anlamda. Beşiktaşlıları geçtim, tüm futbolseverlerin inandığı ve sevdiği bir futbol insanı. Fikret Orman'ın da ayağının tozuyla attığı en doğru adımlardan biri İbrahim Altınsay'ı futbol operasyonuna dahil etmek oldu. Beşiktaş'in küllerinden doğmaya, revizyona, gençleşmeye ve geçmişte bıraktığı Beşiktaş'a özgü değerleri yeniden geri getirmeye çok ihtiyacı var.

En önemlisi de Demirören enkazından kurtulmak. Bu anlamda İbrahim Altınsay bazı hamleler gerçekleştiriyor, teknik direktör hala açıklanmış değil ama teknik direktörden önce yeni bir felsefe, yeni sezonda uygulanacak sistem oturtulmaya çalışılıyor.

Transfer hamleleri de zaten bu yönde devam ediyor. Daha çok genç isimlerle ilgileniliyor ve Oğuzhan Özyakup gibi bir hamle geldi. Oğuzhan Özyakup açısından tartışılan bir karar olabilir bu, Arsenal'den neden ayrıldı, tam da sıra ona gelmişti gibisinden ama olaya Beşiktaş açısından bakarsak atılan adım heyecan verici olmalı. Bu yüzden de aynı felsefeye uygun bir teknik direktör tercihi yapması gerekiyor Beşiktaş'ın.

Bazı ezber teknik adamların yerine ya çok kaliteli bir yabancı, ya Mustafa Denizli misali tartışılamaz bir isim ya da ters köşe yaparak hiç bilmediğimiz bir teknik adam. Van Hooijdonk haberleri düşmeye başladı, Beşiktaş'ın yeni sezonda düşündüğü teknik adam o olacak gibisinden. Bu çok cesaret isteyen bir hamle ve çok tartışılacak. Ama bu cesareti de İbrahim Altınsay gösterebilirdi ancak, onun isteği bu yönde.

Zamanında Barcelona'nın Rijkaard'la girdiği yol misali, aynısını denemek istiyor olabilir ve futbol baronluğu İbrahim Altınsay'a verildiyse onun işine karışılmamalı ve onun istediği teknik direktör gelmeli. Her kafadan farklı bir ses çıkacaksa atılan bu adımların hiçbir önemi kalmayacaktır...

2 yorum:

  1. Ülkemizde futbol akılına hangi kulüp tahammül etmişki, Altınsay'a Beşiktaş şans tanısın..

    Bu postu yazarken acaba 3 gün sonra istifa edeceği aklından geçer miyidi ? :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir